капачка/кора над педалите - опасна

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

капачка/кора над педалите - опасна

Мнение от t0sh » 20 Сеп 2006, 20:51

и тази тема да отвориме - днес както си карах, нещо започна да ми закача крака. Поглеждам надолу, някаква кора точно над педала на газта пластмасова, около 8 на 12 см или там някъе се подала. Спрях и я понабутах докато се прибера да я видя (щото съм тъп).
И след 5 минути заблъсква някакъв убийствен дъжд, сигурно 30 литра в секунда, и не се вижда хич добре, и изведнъж гледам тоя пред мен спрял леко изненадващо бързо по-отдалеч на светофара, явно го е страх да не се хлъзне.. натискам спирачка - НИКОЙ :wtf:
усетих че явно онова е паднало и подпряло, ма като бетон не поддава, закотвило се... един рефлекс и вече бях заковал на 15 см зад оня на ръчна. Аварийки, и я изтръгнах, тя се държеше на някакво 3 см парченце тапицерия. Ебаси глупавата пластмаса, ако не бях реагирал бързо (случвало ми се е и преди да ми откаже спирачка) щях да го накова оня с едно 30 км/ч красиво и централно.
Гледах я после незнам как се слага, и без това трябва да ходя за дреболии до сервиза пак да ми я върнат акто трябва. Но си е рисков елемент, да знаете ако се поразхлаби я МАХАЙТЕ ако не я сложите да е фиксирана добре, дане стане фал...

пак се надявам да съм бил полезен...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от go_play » 20 Сеп 2006, 21:01

мерси много.тряба да си погледна моята в какво састояние

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

Re: капачка/кора над педалите - опасна

Мнение от turboto » 21 Сеп 2006, 8:35

t0sh написа:и тази тема да отвориме - днес както си карах, нещо започна да ми закача крака. Поглеждам надолу, някаква кора точно над педала на газта пластмасова, около 8 на 12 см или там някъе се подала. Спрях и я понабутах докато се прибера да я видя (щото съм тъп).
И след 5 минути заблъсква някакъв убийствен дъжд, сигурно 30 литра в секунда, и не се вижда хич добре, и изведнъж гледам тоя пред мен спрял леко изненадващо бързо по-отдалеч на светофара, явно го е страх да не се хлъзне.. натискам спирачка - НИКОЙ :wtf:
усетих че явно онова е паднало и подпряло, ма като бетон не поддава, закотвило се... един рефлекс и вече бях заковал на 15 см зад оня на ръчна. Аварийки, и я изтръгнах, тя се държеше на някакво 3 см парченце тапицерия. Ебаси глупавата пластмаса, ако не бях реагирал бързо (случвало ми се е и преди да ми откаже спирачка) щях да го накова оня с едно 30 км/ч красиво и централно.
Гледах я после незнам как се слага, и без това трябва да ходя за дреболии до сервиза пак да ми я върнат акто трябва. Но си е рисков елемент, да знаете ако се поразхлаби я МАХАЙТЕ ако не я сложите да е фиксирана добре, дане стане фал...

пак се надявам да съм бил полезен...

Ако не си я изхвърлил безплатно щи я оправя. Вероятно си я сритал без да искаш и се е измъкнала от ограничителя те са два единия е над педала за газта другия е от към съединителя. Аз по друг повод се чоплих с това.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 21 Сеп 2006, 11:08

хвърлих я в багажника да не я гледам :)

иначе може да съм я сритал, с 47-ми номер крак съм, но дори да съм я сритал да падне така че да подпре яко спирачката е леко брутално :ranting:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

РЕ:

Мнение от turboto » 21 Сеп 2006, 11:11

С чупещ волан ли си? Ако не си да се видим да сваля твойта и да туря една друга времянка докато я фиксна твоята

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 21 Сеп 2006, 11:40

с чупещ съм, но моята просто ми се струавa че ще я и лепя леко или незнам, представям си със 130-140 примерно някой див олигофрен да ме засече с 80 на магистрала и да нямам спирачки, 1 секунда за рефлекс и може да е късно да го мина в аварийната лента, а ръчната с тая скорост ще ми покаже салто морталес с бмв :)

довечера съм на еко-то :)

Назад към E36