Моля за мнения, стана една беля.... :X

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535d F10
Мечтае да кара: E39 M5

Моля за мнения, стана една беля.... :X

Мнение от bong_666 » 23 Юли 2013, 23:02

Здравейте на всички. Днес както си карах ...... ми се счупи перката (на около 3000-3500 об./мин.) Така, от това поражения много, но както и да е. Много ми е интересно какво би могло да е накарало да се случи тази перка...? Възможно ли е заради липса на дифузьор ? Предишния собственик, ок който съм купил колата, каза че бил сменял виското заедно с перката, и когато погледнах и двете бяха доста лъскави, на фона на останалото. Незнам...сега трябва да сменям капак, казанче за маслото на хидравликата, тръбата на кулера, пластмасата под двигателя и големия ремък. Абе направо ме върна в първи клас, а аз бях тръгнал да си купувам масло за ск. кутия и диф. и си мислех че най накрая съм приключил с поддръжката и само ще се радвам, да ама не...... :bcry: :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Основно на запад и по писти.

Re: Моля за мнения, стана една беля.... :X

Мнение от bavaretca_tns » 24 Юли 2013, 20:47

Къде се е счупила перката и не смятам, че е станало заради липсата на дифузьора да се счупила по скоро заради не качествен материал дори и да е била нова..Доста ме навежда на мисълта че си правил някакви изпълнения с колата.Преди време ми се беше случило нещо подобно но при леко размърдване на дифузьора закача перката и двете стават на парчета, но наи вероятно тои е попречил за повече поражения каквито имаш ти.

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 24 Юли 2013, 20:48

Да не ти е било постоянно зацепено виското?
Глей кво става
viewtopic.php?f=7&t=206428&p=3677323&hilit=%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE#p3677323

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325i

Мнение от SlowMotion » 24 Юли 2013, 21:22

При мене се получи същото нещо преди седмица , само дето перката направи среща с дифузьора от там едното витло излетя право в радиатора и стана чорба ..... На другия ден установих че това се е получило защото щипките който държат радиатора в горния край му позволяваха да мърда напред назад с по 1-2см. и е било въпрос на време да и раздам на някой баир и да се стигне до мазалото :( А и това е доста често срещан проблем не само при е36-ците братовчед ми има е60-ка м5 и той счупи перка но в големи обороти и при него ремонта надмина 8К лева, предния капак беше като срязан с ножица от вътре - навън ... В конкретния случай май става въпрос за ментак перка , която е била разбалансирана , тоест не е била добре затегната към виското и е правела разни кючеци напред назад ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 24 Юли 2013, 21:46

случва се , ако имаше дифузьор щеше да счупи само него.

п.п. казанче на хидравликата само ново ,защото е с филтър вътре
6>4

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bong_666 » 24 Юли 2013, 23:11

Перката със сигурност не е имала марка, гледал съм я преди случката, а виското днес като го свалих видях че и то няма марка, смятайте. Перката се е счупила около металния обръч, а доколкото забелязах отливката беше пълна с въздушни мехурчета. Днес обиколих едни морги и си намерих виско и перка бехр, но перката е без обръча от края и е с повече витла, но не мисля че е проблем, иначе виското се движи по свободно от старото (поне на студено трябва да е така, доколкото четох). И на мен ми отече капака, хидравличния съд, въздуховода, кората под двигателя и тази на капака, единия ремък и радиатора се е побил но не е протекъл. Надявам се да не стават повече гафове, защото утре отивам да си сменя и капака, а няма да ми е приятно да се случи пак тази перка, защото оставам на червено :dunno: А август трябва да се прибирам в БГ.....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 25 Юли 2013, 0:04

Виж тампони на мотора.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Юли 2013, 0:06

~Мишо~ написа:Виж тампони на мотора.

+1
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bong_666 » 25 Юли 2013, 14:08

ShibinG написа:случва се , ако имаше дифузьор щеше да счупи само него.

п.п. казанче на хидравликата само ново ,защото е с филтър вътре

Смених и казанчето с ново, също така и маслото. Започна да ми стърже нещо отпред, наподобяващо хидр. помпа, и уви.....останах без хидравлика :ranting: :banghead: :dunno: Ами сега....каква е причината и защо така се получи ? Преди това волана се въртеше като перце. Сложил съм атф, както пише на капачката.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bong_666 » 25 Юли 2013, 15:43

Рейка или хидр. помпа да си търся ? Рейката нормално ли е да скърца, докато източвам маслото от помпата (не е избила, при въртене скърца) По помпата също няма следи да е изпуснала някъде, но всичко е омаслено отдолу (старо засъхнало масло, едвам се мие :D) но пресни следи от масло няма. Докато не беше разглобена, а със сменено виско само, стърженето се чу само за няколко секунди и после спря, но от тогава никаква хидравлика, направих все пак едно кръгче да видя как е виското, новото е мн зле (или не успях да загрея достатъчно двигателя), а като сложих старото, като че ли се е оправило, включва се и започва да вие само когато загрее повечко (не стои постоянно зацепено). Иначе на волана всяка дупчица, камъче или подобни се усещаха доста силничко, което ме навежда до мисълтта че няма налягане на маслото от хидр. помпа към рейката, или мисля погрешно ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bong_666 » 25 Юли 2013, 20:22

Колеги, разбрах къде е бил проблема и вече е отстранен. Хидр. помпа беше пълна със пластмасови парченца, явно са влезнали когато ми се е счупило казанчето, отворих я, изчистих я и сега вече отново имам хидравлика, само се надявам в рейката да не е останало нещо, защото може пак да се случи нещо подобно, а всеки който е свалял тази помпа, знае каква мъка е. Единствената разлика която забелязах е, че сега помпата е по шумна и волана малко по твърд, но надявам се има въздух останал по системата, който с времето ще излезне, а и маслото все още продължава да се пеняви.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е38 3.5 V8
Мечтае да кара: 328 с колектор от 325
Детайли за колата: Без задни гърнета

Мнение от Дидо ди » 25 Юли 2013, 20:41

по добре пробвай с хид. помпа...по лесно се сменя а и може да е здала багажа ако е въртяла без масло

Назад към E36