питане за поставяне на airbag на кола без

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 413
Мечтае да кара: 628CSI

питане за поставяне на airbag на кола без

Мнение от Haddess » 20 Юли 2013, 21:55

Привет колеги колата е е36 купе м50 двигател след като смених мокета без да го режа радиатора на парното и арматурното табло от с фейсово с airbag място имам мерака да монтирам и инсталация за бегове. :driving: Има ли колега който е правил интервенцията за да каже как става . :driving: :bowdown:

И ако можете кажете този сноп с кабели за какво е ?
575631_645061215520852_374626039_n.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: питане за поставяне на airbag на кола без

Мнение от meha » 20 Юли 2013, 22:16

ако вземеш цялата инсталация,централата,беговете,пиропатроните/ колани/ и намериш схеми за Е36,може и да стане,незнам къде седи сензора за активиране на беговете при Е36......абе тръгваш от централата на бега,и всеки един кабел където отива го проследяваш.....след това copy/paste и ако не гръмне като дадеш контакт да сефтосаш таблото ,ще черпиш :mhihi:

Не се бях замислял за ретрофит на airbag :mrgreen: :yes:
Eвала за ентусиазма :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 20 Юли 2013, 22:18

не си прав колега да ми надуят тимберицата беговете още като дам ключ :dummy: :mhihi: :mhihi:
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 21 Юли 2013, 2:53

Ако черното с което е увит е изолирбанд почти сигурно е, че тоя сноп кабели е афтърмаркет 8) Сега по темата.
Ако нямаш никакви бегове е малко сложно, но невъзможни работи няма. Най-лесно ще е да търсиш инсталация от 95-та година. Тогава ги има с 2та бега и механични пиропатрони, които работят без инсталация. Най-вероятно ги имаш и в момента. Също така за разлика от по-старите с един еърбег, сензорите са в модула, който се намира по средата под задната седалка. Схемата ти я има в бентли мануала. Обаче такъв ретрофит надали ще е безпроблемен предвид, че ползваш неща от "бъдещето" на твойта инсталация, която е примерно 92ра (ако наистина нямаш даже един airbag). Незнам дали няма да ти трябва и ZKE модул (комфорт). Връзката между двете е единствено при краш да отключи вратите и да пусне плафоните. Немците мислят за всичко, та незнам ако няма такава връзка няма ли да ти свети лампата на таблото постоянно, понеже тва е част от системата един вид. Тва може само някой където го е правил да го каже. Другото е ясно, на първо време ти трябват 2та бега отпред и модула отзад. Връзваш ги и си в играта, може да минеш и без смяна на салон с кантар (разбира се като ползваш залъгалка).

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)

Мнение от red_bull92 » 21 Юли 2013, 8:41

Колега, този сноп от кабели не знам за какво е, но влиза в кутията за парното сигурен съм, защото от началото не можах да сваля кутията на моята кола и си спомням, че ги рязах, а само те бяха различни цветове :yes: :yes: :yes:
Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725

Аватар

Мнение от Хаос » 21 Юли 2013, 9:02

еърбега не е безопасна екстра, неслучайно в книжките за спасяване на хора, пострадали в катастрофи (включително и рязане на колони/врати/покриви за да бъдат извадени) навсякъде има изрична инструкция да се седи извън обсега на който и да е еърбег, дори и вече да е раздут(гръмнал)
ето ти линк към сайта на водещата марка за тея неща, да си изтеглиш книжката да попрочетеш какво пише за еърбеговете
http://www.holmatro.com/rescue/en/m1568 ... -book.aspx
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 21 Юли 2013, 16:46

Така кабелите бяха под мокета и не бяха вързани никъде аз лично би обвих там леко с изолир за да мога да ги прибера една идея културно :mrgreen: не влизат никъде защото горе са с затворена връзка не мога да го обясня с точност. като пластмасова закопчалка с изход на която има малко болтче . :dunno:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 22 Юли 2013, 9:41

Я направи една по хубава снимка.
Кабелите в инсталацията на колите не случайно висят свободни и прихванати само на места.
Ако незнаеш това е за по-добра пожаро безопасност, охлаждане в случай на ел проблем. и тн.
Силно препоръчително е да не ги омотаваш с изолирбанд :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Haddess » 24 Юли 2013, 21:58

Не съм ги омотал просто хванах една врътка леко да са на едно място всичките... И ги прибрах пак там където бяха :mhihi: Но никой не дава компетентно мнение по монтажа на бег освен b00st :bchug: :dunno:
Изображение

Назад към E36