питане за поставяне на airbag на кола без
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- Haddess
- младши ентусиаст
-
- Кара: 413
- Мечтае да кара: 628CSI
питане за поставяне на airbag на кола без
Привет колеги колата е е36 купе м50 двигател след като смених мокета без да го режа радиатора на парното и арматурното табло от с фейсово с airbag място имам мерака да монтирам и инсталация за бегове.
Има ли колега който е правил интервенцията за да каже как става .
И ако можете кажете този сноп с кабели за какво е ?

И ако можете кажете този сноп с кабели за какво е ?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Re: питане за поставяне на airbag на кола без
ако вземеш цялата инсталация,централата,беговете,пиропатроните/ колани/ и намериш схеми за Е36,може и да стане,незнам къде седи сензора за активиране на беговете при Е36......абе тръгваш от централата на бега,и всеки един кабел където отива го проследяваш.....след това copy/paste и ако не гръмне като дадеш контакт да сефтосаш таблото ,ще черпиш
Не се бях замислял за ретрофит на airbag
Eвала за ентусиазма

Не се бях замислял за ретрофит на airbag

Eвала за ентусиазма

- Haddess
- младши ентусиаст
-
не си прав колега да ми надуят тимберицата беговете още като дам ключ

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Ако черното с което е увит е изолирбанд почти сигурно е, че тоя сноп кабели е афтърмаркет
Сега по темата.
Ако нямаш никакви бегове е малко сложно, но невъзможни работи няма. Най-лесно ще е да търсиш инсталация от 95-та година. Тогава ги има с 2та бега и механични пиропатрони, които работят без инсталация. Най-вероятно ги имаш и в момента. Също така за разлика от по-старите с един еърбег, сензорите са в модула, който се намира по средата под задната седалка. Схемата ти я има в бентли мануала. Обаче такъв ретрофит надали ще е безпроблемен предвид, че ползваш неща от "бъдещето" на твойта инсталация, която е примерно 92ра (ако наистина нямаш даже един airbag). Незнам дали няма да ти трябва и ZKE модул (комфорт). Връзката между двете е единствено при краш да отключи вратите и да пусне плафоните. Немците мислят за всичко, та незнам ако няма такава връзка няма ли да ти свети лампата на таблото постоянно, понеже тва е част от системата един вид. Тва може само някой където го е правил да го каже. Другото е ясно, на първо време ти трябват 2та бега отпред и модула отзад. Връзваш ги и си в играта, може да минеш и без смяна на салон с кантар (разбира се като ползваш залъгалка).

Ако нямаш никакви бегове е малко сложно, но невъзможни работи няма. Най-лесно ще е да търсиш инсталация от 95-та година. Тогава ги има с 2та бега и механични пиропатрони, които работят без инсталация. Най-вероятно ги имаш и в момента. Също така за разлика от по-старите с един еърбег, сензорите са в модула, който се намира по средата под задната седалка. Схемата ти я има в бентли мануала. Обаче такъв ретрофит надали ще е безпроблемен предвид, че ползваш неща от "бъдещето" на твойта инсталация, която е примерно 92ра (ако наистина нямаш даже един airbag). Незнам дали няма да ти трябва и ZKE модул (комфорт). Връзката между двете е единствено при краш да отключи вратите и да пусне плафоните. Немците мислят за всичко, та незнам ако няма такава връзка няма ли да ти свети лампата на таблото постоянно, понеже тва е част от системата един вид. Тва може само някой където го е правил да го каже. Другото е ясно, на първо време ти трябват 2та бега отпред и модула отзад. Връзваш ги и си в играта, може да минеш и без смяна на салон с кантар (разбира се като ползваш залъгалка).
- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
Колега, този сноп от кабели не знам за какво е, но влиза в кутията за парното сигурен съм, защото от началото не можах да сваля кутията на моята кола и си спомням, че ги рязах, а само те бяха различни цветове

Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
еърбега не е безопасна екстра, неслучайно в книжките за спасяване на хора, пострадали в катастрофи (включително и рязане на колони/врати/покриви за да бъдат извадени) навсякъде има изрична инструкция да се седи извън обсега на който и да е еърбег, дори и вече да е раздут(гръмнал)
ето ти линк към сайта на водещата марка за тея неща, да си изтеглиш книжката да попрочетеш какво пише за еърбеговете
http://www.holmatro.com/rescue/en/m1568 ... -book.aspx
ето ти линк към сайта на водещата марка за тея неща, да си изтеглиш книжката да попрочетеш какво пише за еърбеговете
http://www.holmatro.com/rescue/en/m1568 ... -book.aspx
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Haddess
- младши ентусиаст
-
Така кабелите бяха под мокета и не бяха вързани никъде аз лично би обвих там леко с изолир за да мога да ги прибера една идея културно
не влизат никъде защото горе са с затворена връзка не мога да го обясня с точност. като пластмасова закопчалка с изход на която има малко болтче . 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Я направи една по хубава снимка.
Кабелите в инсталацията на колите не случайно висят свободни и прихванати само на места.
Ако незнаеш това е за по-добра пожаро безопасност, охлаждане в случай на ел проблем. и тн.
Силно препоръчително е да не ги омотаваш с изолирбанд
Кабелите в инсталацията на колите не случайно висят свободни и прихванати само на места.
Ако незнаеш това е за по-добра пожаро безопасност, охлаждане в случай на ел проблем. и тн.
Силно препоръчително е да не ги омотаваш с изолирбанд

- Haddess
- младши ентусиаст
-
Не съм ги омотал просто хванах една врътка леко да са на едно място всичките... И ги прибрах пак там където бяха
Но никой не дава компетентно мнение по монтажа на бег освен b00st

9 мнения
• Страница 1 от 1