Въпрос за Уравновесяване на изпарител на М40
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- B_M_W
- Потребител
-
- Кара: Е 36 318i M40
Въпрос за Уравновесяване на изпарител на М40
Става въпрос за М40б18 с обикновенна газова.Откакто е монтирана не мога да постигна по-нисък разход от 15 градско и 10 извън.Иначе проблем с работата на газ нямам.Свещите и въздушния филтър са нови,изпарителя е ловато със сменени мембрани преди 2000км.Идеята е да се премести смесителната плочка при дросела(в момента е преди дебитомера) и да се пусне изравнително маркуче до плочката.Някой пробвал ли го е?Би трябвало колата да е една идея по пъргава отколкото с плочка преди дебитомера.Не знам дали това ще се отрази на разхода?Ето и нагледно как се прави
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=70882
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=70882
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
Re: Въпрос за Уравновесяване на изпарител на М40
Колега според мен ако вкараш газта след дебитомера тя няма да бъде отчетена от него и няма да имаш ниски обороти!
Бях пробвал веднъж и при мен се получи без ниските....
Бях пробвал веднъж и при мен се получи без ниските....
- B_M_W
- Потребител
-
Той проблема е точно в ниските обороти,защото на празен ход клапата на дебитомера е почти затворена.Така колата се дави и гасне,няма как да се компенсира с настройки,затова е идеята на изравняването,за да издърпа мембраната на изпарителя и от двете му страни налягането да е еднакво
На турбинираната 16 ка къде си подал газта?При турбо автомобили се правело по същия начин, за да се пусне газта след турбото
На турбинираната 16 ка къде си подал газта?При турбо автомобили се правело по същия начин, за да се пусне газта след турбото
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
dicho0o написа:според мен ако вкараш газта след дебитомера тя няма да бъде отчетена от него и няма да имаш ниски обороти!...
Нищо общо...Точно на турбо колите е силно препоръчнително-даже задължително плочката да е на дросела.За да не са пълни турбо пътищата с газ ,че лошо може да стане.
B_M_W написа:Той проблема е точно в ниските обороти,защото на празен ход клапата на дебитомера е почти затворена.Така колата се дави и гасне,няма как да се компенсира с настройки,затова е идеята на изравняването,за да издърпа мембраната на изпарителя и от двете му страни налягането да е еднакво
Преди карах м40,сега м43 с обикновенна газова,с плочка преди дебитомера и такива проблеми несъм имал. Че дори по едно време м40-ката я карах без дебитомер

- B_M_W
- Потребител
-
В момента съм с плочка преди дебитомера и проблеми няма.Диаметъра на плочката е 33мм.Отвора на кутията на филтъра отпред е запушен и отзадната страна на кутията е направен същия отвор за да не гасне от насрещния въздух.Идеята е когато плочката е на дросела да се намали риска от гърмеж и оборотите на празен ход да не се влияят толкова от състоянието на въздушния филтър
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
По принцип за коли с дебитомер с клапа е желателно да се елиминира клапата когато работи на газ.Става с механично лостче което я избутва в отворено положение като обърне на газ .Тука обаче в БГ не съм виждал някой да монтира по този начин.Лошото е че съобразно мястото и вида на колекторите мястото на плочката е строго индивидуално за всеки двигател.Та точно за този мотор не знам но при м20 работеше само и единствено с плочката преди дебитомера.Сложена след дебитомера то не бяха гърмежи гаснене висок разход и накрая ми писна сложих ГИ и всичко утихна.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Дебитомера се слага на дросела, като между него и дросела е "кихалката" - след това е плочката и чак тогава гофрето до филтъра. Пътят на газта се скъсява "с едно гофре"..))). Аз съм така. Върви си отлично, но разхода ми през лятото градско не е под 12.5.. Не знам за по-нисък..
- B_M_W
- Потребител
-
Интересно решение,не се бях сетил.Разхода ти ако е в София е перфектен 

Тотко схванах идеята и много ми харесва обаче ще съм ти страшно задължен ако постнеш една две снимки
9 мнения
• Страница 1 от 1