Акумулатора кипна във колата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Акумулатора кипна във колата
Здравейте,
Преди 2 дни си купих акумулатор. Премериха на колко зарежда алтернатора (14.4-14.5) и завериха гаранцията. Днес взимам един парцал който седи в кутията на акумулатора, за да проверя маслото и гледам парцала на прах[SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND SMILING EYES]. Оказа се, че акумулатора си е кипял доволно. От сервиза ще го сменят. Проблемът е, че под кутията на акумулатора боята падна. Днес изплакнах ламарините със сода бикарбонат и вода и картинката е грозна. Голяма част от боята е паднала и е останало само гол метал. Какво да правя от тук нататък? Мисля да взема някакъв грунд под формата на спрей, но незнам какъв. Ще съм благодарен, ако кажете как да третиран мястото, за да го предпазя от ръжда.
Преди 2 дни си купих акумулатор. Премериха на колко зарежда алтернатора (14.4-14.5) и завериха гаранцията. Днес взимам един парцал който седи в кутията на акумулатора, за да проверя маслото и гледам парцала на прах[SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND SMILING EYES]. Оказа се, че акумулатора си е кипял доволно. От сервиза ще го сменят. Проблемът е, че под кутията на акумулатора боята падна. Днес изплакнах ламарините със сода бикарбонат и вода и картинката е грозна. Голяма част от боята е паднала и е останало само гол метал. Какво да правя от тук нататък? Мисля да взема някакъв грунд под формата на спрей, но незнам какъв. Ще съм благодарен, ако кажете как да третиран мястото, за да го предпазя от ръжда.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Re: Акумулатора кипна във колата
Има епоксиден грунд (праймър, шприц) на спрей

примерно такъв на новол е 10-12лв, почистваш хубаво да няма никаква ръжда и нанасяш 2-3 слоя.

примерно такъв на новол е 10-12лв, почистваш хубаво да няма никаква ръжда и нанасяш 2-3 слоя.
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Има един препарат на WURT против рьжда , бял е като мляко за 3-4 мин. става лилав а след още толкова черен изчакваш 3 часа и слагаш някакьв грунд и боя . Това е НАЙ ДОБРОТО влиза в заимодействие с рьждата и я БЛОКИРА напьлно / това го знам от ОПИТ / Този преубразовател на рьжда го продават само дистрибутори и е доста скьп - 80 лв . литьра , но не е нужно да го купуваш ако не ти трябва примерно и за нещо друго , всеки добьр бояджия го има и го ползва обработи местото и отиди да ти го намажат и проблема ти е решен , А ако примерно може да го купиш партиино с някой твой приятел сьвета ми е да го вземеш от дистрибутора директно понеже повечето бояджии го ; крьщават ; с вода за да удвоят грамажа / това сьщо го знам от опит/ сьс сигурност ще има и други които ще им трябват 200-300 грама . На моята кола отдолу имаше на доста места рьждясало като я взех доста си играх и вече 6 -та г. НЯМА НИЩО ......... Това е от мен вземи го няма да сьжаляваш 

- M10
- старши ентусиаст
-
Вюрта от доста време го има в разфасофки по 100гр 9-10лв

Както пише на опътването му, нанася се само където има ръжда а не върху чиста ламарина. И все пак ръждата трябва да се изчисти колкото е възможно механично а вюрта само за недостъпните места

Както пише на опътването му, нанася се само където има ръжда а не върху чиста ламарина. И все пак ръждата трябва да се изчисти колкото е възможно механично а вюрта само за недостъпните места

- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Ако искаш да видиш ефекта ела до нас да видиш , предполагам че знаеш кьде живея . Казвам на човека какво да сложи да му е мирна главата , а това - местоположение под е30ката като Шумен ли да го разбирамM10 написа:Вюрта от доста време го има в разфасофки по 100гр 9-10лв

- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Благодаря за мненията. И преди съм ползвал продукта на Wurth, но както казах в момента под акумулатора има гол метал. И все пак имам от този спрей в нас. Може да сложа и от него, но по-важно в случая мисля, че е грунда, защото преобразувателя до колкото знам не защитава.
Поправете ме ако греша, понеже малко наизуст говоря.
Поправете ме ако греша, понеже малко наизуст говоря.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Купуваш си от тази боя Алкитон, и не се занимаваш грундове и с глупости. Има я във всякакви цветове. Само цъкни горе на алкидни бои и си потърси цвета, който ще те устройва теб. Задължително Alkyton да е!
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- M10
- старши ентусиаст
-
Много интересно, защо ли в заводите се занимават с грундове и глупости
не се заяждам с никой, но ако бяха по-добри тези продукти, дали нямаше новите коли да ги пръскат с алкидна боя или да ги мажат с преобразувател и това е 

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
M10 написа:Много интересно, защо ли в заводите се занимават с грундове и глупостине се заяждам с никой, но ако бяха по-добри тези продукти, дали нямаше новите коли да ги пръскат с алкидна боя или да ги мажат с преобразувател и това е
Колега, разгледай хубаво боята, която съм предложил на колегата. Става въпрос за боядисване на детайл до който има труден достъп. Колегата не е професионалист (нито аз) и така е най-лесно с оглед на вложени средства.
А и понеже подхождаш скептично към боята моля цъкни ТУК. Въпросната боя е със страхотни характеристики. Издържа на огъване и на надраскване. Може да се нанася направо върху ръжда. Разгледай хубаво какво правят в Америка с тази боя и пак да си говорим за грундове и автобоя. За не професионални цели е просто чудесна.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
9 мнения
• Страница 1 от 1