Етапно набиране на м42???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Етапно набиране на м42???
///Micev_87 написа:Моята е мн по сериозен проблем всички маркучи съм прегледал ламбда смених стъпков мотор дебитомер топлинен дат4ик,колянов датчик,разпределителен,датчик сегменти,повдигачи свещи всички гарнитури гумички на клапани дюзи само чистене....и винаги с хубаво масло я карам и само бензин,газ няма и ме хваща яд че я подържам и пак не ще да върви както трябва етапно ускорение в високите е зле в ниските също пука прекъсва абе ужас а на комп съм я закачал мн пъти и каде ли не,остава да пробвам бензинова помпа и дюзите и кабели бобина
п.с Компресия има 13 на всички нещо електроника е ама знае е ли се какво е някои казват релетата,да се сменят
Нали ти казах вземи си смени горивния филтър, че с тея по 20лв бензин се е затлачил !

- ///Micev_87
-
-
- Кара: 318ис м42 94г
- Мечтае да кара: e46 m3
- Детайли за колата: всичко по много
ем на около 5к е но не е от него преди година все ми беше до капачка горивото но сега по 20лева да прав си

При мен се беше получило давам газ до край и все едно ту се дави ту се отпушва , точно както ти си го обеснил поетапно
Смених филтъра и се оправиха нещата , беше си оригиналния !
Сега тея ментета ме съмняват да изкарат толкова много , а нужно е да сипнеш 2-3 пъти кофти бензин и до там, особенно в такива малки количества

Смених филтъра и се оправиха нещата , беше си оригиналния !
Сега тея ментета ме съмняват да изкарат толкова много , а нужно е да сипнеш 2-3 пъти кофти бензин и до там, особенно в такива малки количества

- ///Micev_87
-
-
Какъв бенз филтър да взема,ти с какъв си и свещите какви трябва да са за ис-ка иначе прае ми проблем и там до дросела жилото за гаста кадето е отзад като го мръдна леко и колата гасне ако ги дам на другата страна качва обороти,без да барам жилото и там палчето кадето се дава газ...днес го направих и сега не гасне като я запаля сутрин дали да сменя дросела заедно с жилото защото мойто е от стария мотор м40-ката

Не си спомням какъв беше точно май Бош нз ще те излъжа 40лв ми взеха
Ако можеш пробвай с някой от друга кола и ако се оправи си го смени щом каза , че е на 5000км.

Ако можеш пробвай с някой от друга кола и ако се оправи си го смени щом каза , че е на 5000км.
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
///Micev_87 написа:...днес го направих и сега не гасне като я запаля сутрин дали да сменя дросела заедно с жилото защото мойто е от стария мотор м40-ката
недей карай си така

тва трябваше да го кажеш в началото,
слагай си дросел за М42 с датчика на клапата пак от М42 ,за да отчита правилно

и как го сложи тоя дросел на is-ковите колектори

- ///Micev_87
-
-
не ме разбра или аз несъм го написал правилно май
само жилото е от м40 а дросела си е м42 но проблем прави отзад зад жилото там кадето е като прожинки има и се навива

Последна промяна ///Micev_87 на 20 Юли 2013, 21:37, променена общо 1 път

- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
с датчик от М40 ще запали,ама няма да върви добре,пробвал съм на моя is
нещо сте сгомнили,като сте прехвърляли мотора ,много сложен твоя случай

нещо сте сгомнили,като сте прехвърляли мотора ,много сложен твоя случай
- ///Micev_87
-
-
не в началото въвреше много направо ниските късаше и нямаше такова зачудване дали да набере или тем подобни глупости още в ниските въртеше гуми но сега....сменях сегментите и повдигачи но близо година и нещо проблем не мога да я оправя,не отскубва както трябва пука тресе прекъсва в ниски високи има етапно набиране...в ниските глъхне все едно няма гориво и ще изгасне преди да ти изгасне за бензин е така прави предръпва и пука е който е оставал без бензин знае за какво говоря 

- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
///Micev_87 написа:Маторя е като нов отвътре всичко сменено компресия 13 на 4те така че,нещо по електрониката е но нз кое точно ламбдата я смених преди 2 дена и стъпковия мотор също всичко съм проверил....дюзи възможно ли е или бензинова помпа
Ако са втора употреба, търси други.
С много любов към децата!
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
да не сте объркали центровката,като сте ги сменяли
- ///Micev_87
-
-
ми нз нали тва ти казвам че вървеше много след смяната дори я карах 800км до 3000оборота но мн се осещаше в ниските след година почнаха проблемите пука все едно на газ това го прави само в ниски обороти не и достига гориво все едно...нз иначе сегментите са чисто нови коато ги сменяхме

- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
Колеги,има достатъчно теми за ламбда сондите.Не забравяйте,че те са консуматив и много рядко някоя втора употреба работи коректно и държи фабрични показатели.Аз също имах доста проблеми с моята ламбда.Сега нещата са горе -долу добре.И друго,колкото повече измислени манипулации и промени по генерацията,толкова по зле за работата на ламбдата ,а от там и на мотора като цяло.
С много любов към децата!
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
тва пукане ми се е случвало,когато ми беше скъсано гофрето,ама при теб щом не смуче въздух нз кво ще е,пробвай да я покараш без релето на сондата да видиш как ще е
- ///Micev_87
-
-
мерси ще пробвам утре иначе малко по добре като смених сондата и почистх дросела но пак си го има проблема 

30 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2