да ли е така или аз си втълпявам???

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ахил » 13 Сеп 2006, 23:07

На място перката върти постоянно и колкото и да не е без хич охлажда нали?Въпроса според мен е друг....с уред да се замерят точно оборотите на празен ход с и без перка........дали няма да има разлика?А по въпроса кое е по натоварено естественно че генератора....той е с по малка шайба нали?...редукция......................

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 14 Сеп 2006, 12:44

Проблемът не е толкова в по-малката шайба на генератора, според мен, а в това, че имаме конвертиране на механичната енергия в ел. и после пак в механична, за да почне да духа вентилатора, а това всичкото е свързано със загуби. А ако всичко му е наред на двигателя, както казах по-горе ЕКУ-то ще компенсира натоварването на двигателя на празен ход независимо от какъв произход е то. В отговор на колегата с темата, мога да кажа, че е напълно възможно да усеща разлика във въврежа. Доколкото разбирам той е с ел. перка и може моторчето с годинките да се е набухало със секви прашоляци и да тормози ел. системата доста повече, отколкото като ново. Най-добре е да се види дали грее бушона за вентилатора, когато се включи. Ако грее значи товара е повече от предвидения.

П.П.: На едно Сузуки Гранд Витара '99 година виското му беше спекло и перката си се въртеше яко и всички си мислехме, че така е ОК ама колата виждаше голям зор и да не ви казвам какъв разход изпраска на магистралата с мое каране :mhihi: Веднъж случайно се отцепи и моторчето заработи като "японче" и взе да си се реже с кеф до 5к оборота (2.0 133 коня беше). Та след като видехме как колата фръкна виското беше сменено при първа възможност. Ахил може и да се сеща за коя кола става въпрос. :winky:

Предишна

Назад към E36