уместна ли е покупката?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: го из просото!
Детайли за колата: E46 330d

уместна ли е покупката?

Мнение от Urt » 08 Авг 2006, 15:28

Здравейте. Искам да си купя автомобил и от много време най-много ми е допадал BMW. Мисля да похарча около 9000лв и съм се насочил към 320i, седан. Уместна ли е покупката, има ли по подходящи варианти, приемам съвети и за място от където да закупя автомобила. Мерси предварително!

ентусиаст
Аватар
Кара: мел
Мечтае да кара: танк

Мнение от XaMaB » 08 Авг 2006, 15:36

Няма да сбъркаш. Ама си вземи кола за 8000 и още 1000 за докименти и тунинг.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от joystick » 08 Авг 2006, 15:48

щом колата която ще взимаш е бмв е уместно :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 08 Авг 2006, 19:18

Уместно? Зависи за какво ще я ползваш, иначе за марката не си сбъркал. Питай конкретно каквото те интересува ;)
Изображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 08 Авг 2006, 21:09

:yes: правилна насока имаш,но ти препоръчвам да не е от българия,тъй като тук ще намериш нещо,което ще ти се стори "сносно" за тези пари,и после ще изръсиш още 1-2К за да стане кола...
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 08 Авг 2006, 21:16

BMW_FAN написа::yes: правилна насока имаш,но ти препоръчвам да не е от българия,тъй като тук ще намериш нещо,което ще ти се стори "сносно" за тези пари,и после ще изръсиш още 1-2К за да стане кола...

Ами да ти кажа не съм съгласен при положение, че ще платиш ддс и регистрация 3 бона грубо, имаш докарване 1000, имаш още 500 разходи докато я докараш, после имаш пълно обслужване и кво става ? Аз предпочитам да си я избера от тук. Хубавата кола лесно се познава (не говоря за тия Е36-ци от по 4500) ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 08 Авг 2006, 22:35

вземаи си 318ис или 320 макар 4е 320 гори с 1л пове4е :)
аз моята е земах от тук 7600 Е36 92г супер запазена... е амортисьора сдаде багажа ве4е ;)
оба4е имаи напедвид 4е ти требват пари и за документи,застраховки и тн.

има коли които возят и такива които превозват! бмв номер 1!

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 08 Авг 2006, 23:14

stanchev написа:
BMW_FAN написа::yes: правилна насока имаш,но ти препоръчвам да не е от българия,тъй като тук ще намериш нещо,което ще ти се стори "сносно" за тези пари,и после ще изръсиш още 1-2К за да стане кола...

Ами да ти кажа не съм съгласен при положение, че ще платиш ддс и регистрация 3 бона грубо, имаш докарване 1000, имаш още 500 разходи докато я докараш, после имаш пълно обслужване и кво става ? Аз предпочитам да си я избера от тук. Хубавата кола лесно се познава (не говоря за тия Е36-ци от по 4500) ;)
щи дам пример...мойта я взех за 2100евро..с докарване,ддс и прочие излезе 5600...ае прай си сметка дали не е добре,11.93 е...вярно,м40,но все пак това ми е първа кола и мисля че ми е предостатъчно...докарвана е на собствен ход,купена от човек..към нея имаше 6 броя чисто нови гуми с джанти...мисля че не съм се набутал по мойта математика,но всеки за себеси де...
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 08 Авг 2006, 23:25

аз пък не мисля, че годините определят цената. Всеки сам решава. Все пак и тук има доста свестни шофери, които потдържат.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci SMG, Suzuki GSX-R 750cc

Мнение от _BoBI_ » 09 Авг 2006, 12:32

"Аз предпочитам да си я избера от тук. Хубавата кола лесно се познава "
:yes:

Аз не сикам да си внасям кола защото тук имам по-голям избор ще ходя месеци да гледам коли с Димо ;) и с още хора от форума сигурно и ще избирам, но ще можа да си взема това което си харесвам, а не това което ми докарат ;)

Urt

ГЛедаи най-вече да не е удряна и техническото състояние като цяло ;)
Водия по сервизи и стендове и ще разбереш вдичко, а може да вземеш някой който разбира за да ти дава савети, успех

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 09 Авг 2006, 12:41

аз пък НИКОГА не бих си взел оттук. Нали обикалях и виждам какво и е правено и питам, и 1245 от всеки 10 ми се кълнат че нищо и като посоча ами това това това и кво стана..

взех си я от Германия, като и се виждаха всичките забележки, и предпочитам да има за правене но аз да съм си го направил, отколкото сульо и пульо дето искат да я продадата да са замазали, наръгали евтини части и т.н. и да изглежда наред. И после след 1 година до 2 се хващам за главата че цялата е за смяна напрактика.

отделно че както и да караш, дупките са толкова че изобщо не може да се сравнява с кола карана в Германия, говориме и как се минава тук на прегледите и там как ги стягат, качество на масла горива и т.н. стават безкрайни нещата.

та както казах никога не бих си взел кола оттук - мое мнение :)

намери си човек които кара читави коли и тя ще ти излезе колкото тук, дори малко по-скъпо но ще знаеш че е това което виждаш. Италия са евтини и е близо за транспорт, но да не се впускаме и оттам защо не бих си взел ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 09 Авг 2006, 12:46

п.с. и винаги ще имаш да даваш едно 500-1000 лева след като си взел кола на старо, ако не искаш да ти излязат на части повече при всяко закъсване :) така че ако имаш 9 бона, си купи кола до 8 бона да не ти дойде нанагорно - пак мое мнение :)

Назад към E36