M50 или М52
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
M50 или М52
Колеги може ли някой да обясни накратко каква е разликата между моторите М50 и М52.
Колата ми е 320и 24V и е произведена края на 95 а не както си мислех 96
Как мога да разбера с какъв мотор съм.
Колата ми е 320и 24V и е произведена края на 95 а не както си мислех 96
Как мога да разбера с какъв мотор съм.
- БОРКО-ЧИПА
- ентусиаст
-
- Кара: E65 745I;Е53 Х5;TVR;SKYLINE;E60 М5
- Детайли за колата: 745-Самолет:Х5-Болид:TVR-Истребител:SKYLINE-Шейна:М5-БЕЗ ДУМИ
от пред точно кадето ти е ванос-а самия капак черен ли е или е сив
ако е черен си с М52
виж в галирията ми моя е М50 но не обръщай внимание на капака на ванос-а аз съм го направил черен,обърни внимание на колекторните тръби на М52 са едни леко засукани на горе 

ако е черен си с М52

Последна промяна БОРКО-ЧИПА на 04 Авг 2006, 11:13, променена общо 1 път
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
На М52 капачката за маслото е отпред, както е на снимката на колегата по-горе, а на М50 капачката за маслото е откъм купето...
А разликата в моторите е, че М52 е с алуминиев блок, за по-добро топлоотдаване, което се оказа, че е доста голяма гадост, защото цилиндрите отвътре имат покритие от НИКАСИЛ с дебелина 0.07 мм, което е ужасно здраво и твърдо, но реагира с някакви серни гадости от недостатъчно рафинирания бензин
БМВ били правили тестове с висококачествен бензин и после като пуснали М52 моторите в Англия и САЩ се появили проблемите, защото там имало такива гадни бензини...

А разликата в моторите е, че М52 е с алуминиев блок, за по-добро топлоотдаване, което се оказа, че е доста голяма гадост, защото цилиндрите отвътре имат покритие от НИКАСИЛ с дебелина 0.07 мм, което е ужасно здраво и твърдо, но реагира с някакви серни гадости от недостатъчно рафинирания бензин

БМВ били правили тестове с висококачествен бензин и после като пуснали М52 моторите в Англия и САЩ се появили проблемите, защото там имало такива гадни бензини...

5 мнения
• Страница 1 от 1