Проблем с окачването на Е36- решение:)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Компактен
Аватар

Проблем с окачването на Е36- решение:)

Мнение от quixzole » 15 Апр 2003, 20:24

Относно тропането: Много ми тропаше задницата.....вече почти си бях купил нови амортисьори.....защото ходих и на тест и резултатите бяха че са заминали.......НО :lol: .....оказа се че не е от амортисьорите а от тампоните над тях които се хващат за купето/за задните говоря/. Два такива тампона в най лошия случай струват 50 лв...аз ги взех за 43....абсолютно същите са като на Е30....така че и такива да намерите - стават. Старите тампони бяха в трагично състояние...в слвдстви на това амортисьора шава из дупките напред-назад като пе...ис :lol: . След смяната обаче се родих :yes:
За да сте сигурни че точно тези тампони са заминали направете следното:
1. Вдигате колата на крик така че задната гума да остане във въздуха
2.С помоща на друг крик подигате леко амортисьора така че да се намали напрежението
3.Хващате с ръка амортисьора и го разклащате налчво надясно....ако са шава в страни и трпа леко- РЕСУЛТАТА Е ЯСЕН :wink: :yes:

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 15 Апр 2003, 22:08

абе и аз го имах тоя проблем с задните амортесьори само дето моите изпускаха бях ги взел от Монро и ги смених 4 пъти за една година :shock: разбира се гаранционни :) та покрай тях си смених и тампоните чисто нови наистина 43-4 лв. оригинални на БМВ за Е36 взех и от един магазин на Сливница срещу центровете Радиал !!!

Обаче има сега нещо друго един леко метален звук чукане отзад :shock: :lol: :lol: е тва как прозвуча само :):):) имах предвид че нещо пак ми чука в задницата късо метално почукване все едно два тебешира почукваш :lol: (не ми дойде друго наум) гледах я отдолу блъсках я нищо не мога да разбера ходих при Дунев той ми каза че може да е от задните накладки ако са по хабави чукали в дисковете при дупки !!! ебати :oops: не знам
Имаш ли идея от какво е ? Благодаря ви предварително за помощта :)

мечтае да кара 7-ца
Аватар

Мнение от Alpina » 15 Апр 2003, 22:59

Чакай да се разберем - тампоните от Е30 не са панацея! :-)
Наистина задното окачване на Е36 компакт серията е същото като на Е30. Но това важи само за компакта.

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 16 Апр 2003, 2:22

Да и аз го имах същия проблем с тропането и навсякъде "майсторите" викат - амортесьори. Отидох при едни приятелчета извън София, вдигнахме колата за да сменяме висящия лагер и аз реших да хвърля едно око и на амортесьорите и като видях на какво мязат горните им тампони и се ухилих смотано. Отидох до София, взех си тампончета и си реших проблема. Тук бързам да отбележа че изпрасках 60 километра без амортесьорите. Интересно усещане беше. Докато минавах през софийските дупки, имах чувството, че седалката ми опира върху асфалта 8) Та мисълта ми беше ....спокойно, братя, баварците ни вървят и без амортесьори :D

Потребител
Аватар

решен проблем

Мнение от balki » 16 Апр 2003, 9:14

При мен също тропаше, тъпаците като ми сменяли амортесьори не ми сменили тампоните и сложили старите:((
Много лесно се проверяват, като дръпнеш тапицериата и натиснеш задницата, ако има луфт до болта, значи са заминали:))
може и от едни втулки да ви тропа, те са около 90 лева в дару, но като ги смениш си като "лодка":)))
айде успех фенове 8)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 320i

Re: решен проблем

Мнение от KEVIN-30 » 22 Апр 2003, 0:35

карам е-30 ,имах иаз този проблем ,несмених планките а само тампоните с ФИАТ-131 ,набих тампоните обратно и втулките и затегнах. И само за 1.50 лв.тампона
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от xaoc777 » 17 Авг 2003, 9:48

Хех и аз имам този проблем. Но само заден десен ми тропа. Ама ходих при един приятел майстор на баща ми. Оказва се че е един тампон, който е под калника. Било тампон на носач. Нямало проблем да се кара и така, само че мене ме дразни. Много трака по дупки. Като натискам задницата не тракат. обаче като я заклатя на ляво-надясно и почва. Купих си го за 20кинта тоя тампон от едни пичове на "Симеон" Тези дни трябва да го сменя. Между другото фирмата беше "Алекс 13". Точни пичове. Питах ги за халогени. Казаха че оригиналните "Hella" са 100 бройката... а неоригиналните (турските) били по 60 кинта парчето.

Назад към E36