Проблем с газовата !!! ПОМОЩ !

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар
Кара: Куките да го спират !!!
Мечтае да кара: G - Power M5 Hurricane Rs

Проблем с газовата !!! ПОМОЩ !

Мнение от djsancho » 07 Ное 2012, 14:28

Привет колеги, от скоро ми се появи много странен проблем с колата.
Когато карам на газ, чат пат ми "киха" и изхвърля маркучите на стъпковото моторче, след като ги сложа пали и няма проблем. Обикновено "киха" много рядко, но напоследък започна за да зачестява и то много. Въпроса ми е от къде идва целият проблем, казаха ми че имало някакъв клапан който се слагал за да не ми изхвърля маркучите. Някой може ли да помогне с съвет ?
Колата е Е36 1.8 мотор 93г. , обикновена газова уредба.
Благодаря предварително !
Изображение

Жената и колата, не си ли въртят г*за - НЕ ГИ ПРИЗНАВАМЕ !!!

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с газовата !!! ПОМОЩ !

Мнение от rhase » 07 Ное 2012, 14:41

djsancho написа:Привет колеги, от скоро ми се появи много странен проблем с колата.
Когато карам на газ, чат пат ми "киха" и изхвърля маркучите на стъпковото моторче, след като ги сложа пали и няма проблем. Обикновено "киха" много рядко, но напоследък започна за да зачестява и то много. Въпроса ми е от къде идва целият проблем, казаха ми че имало някакъв клапан който се слагал за да не ми изхвърля маркучите. Някой може ли да помогне с съвет ?
Колата е Е36 1.8 мотор 93г. , обикновена газова уредба.
Благодаря предварително !

Колега потърси из темите има писано много.
Трябва да имаш кихалка след дебитомера, на нея целта и е точно такава. Когато кихне, да не плюе маркучите и да предпазва дебитомера и други компоненти от счупване. Въпреки това понякога се случва при по-силни гърмежи. Гърменето най-често се получава от лоши свещи/кабели и нерегулирана газова уредба. Виж и дали са ти сменяни скоро мембраните на изпарителя, общо взето обслужи тези неща, после хубав реглаж и ако нямаш кихалка отиди да ти сложат/или си сложи. Не е скъпа - вървят около 20-40лв зависи от модела. Има и такива комбинирани със смесителна плочка, но според мен не са по-добрия вариянт.
:bchug:
Разгледай темата за монтаж на кихалка, в момента точно това се обсъжда там

Аватар
Кара: Куките да го спират !!!
Мечтае да кара: G - Power M5 Hurricane Rs

Мнение от djsancho » 07 Ное 2012, 15:03

Благодаря за отговора, следя темата която казваш :) ще сложа до няколко дни такава клапа :)
Изображение

Жената и колата, не си ли въртят г*за - НЕ ГИ ПРИЗНАВАМЕ !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 07 Ное 2012, 15:33

Клапа задължително. А за да спре да гърми пусни малко повече газ- обикновено гърмежите се дължат на бедна смес.Хубаво е и въздушният филтър да се сменя на 5000км.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 07 Ное 2012, 15:43

zvetiko написа:Клапа задължително. А за да спре да гърми пусни малко повече газ- обикновено гърмежите се дължат на бедна смес.Хубаво е и въздушният филтър да се сменя на 5000км.

Чак да се сменя на 5000км незнам, но може да се почиства веднъж месечно на бензиностанцията с компресора, ако нямаш в гаража. За сместа съм съгласен, затова повечето като сложат "спортен" филтър и почват проблемите. Аз лично не виждам смисъл от спортен филтър на кола с газ, но е факт че на повечето не им се занимава да преправят кутията и слагат веднага конусен китаец.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: другите да изтръпват

Мнение от 318iBMW » 07 Ное 2012, 23:45

Колега колкото и да ти е странно просто трябва да се сменя малко по-често въздушния филтър.Смени филтъра,виж дали гърми пак.Пусни и малко газ.Попринцип гърми от бедна смес.Може и от още много неща да са,но няма как да се каже така само по хвърления боб :) :).Успех.
BMW 318i PoWeR Изображение

Назад към E36