Покупка на газова за Е36-съвети,коментари,препоръки
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
70 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Колега не се чуди а веднага си слагай газ.Сичките тия които ти говорат против газта са баровци.Те карат е36 92-93г. но 3000лв.за тях на година са нищо.Бмв 316 318 са масови коли за ежедневно каране а не за състезание,така че ако можеж да спестиш 2000-3000лв. на година си е далавера.За каква мощност говорат при тия коли та се плашат дали ше е на газ или на бензин.Единствено не ги разбирам тия с 325 м3 м5 535 да им слагат газ.
Някои може ли да сподели реален опит от експлоатацията на E36 320 Vanos (примерно) с газов инжекцион. В смисъл дали има големи проблеми с мотора и разни такива работи...То за разхода си е ясно - няма икономична кола, има икономично каране...
Ама при една елементарна сметка разходите за гориво при бензинов автомобил с газов инжекцион и дизел са почти на кантар.
Четох и други теми за газовите инжекциони, но ако някои може да сподели челен опит ще съм благодарен.
Offtopic: Всеки има право да изразява мнение - дали е за газ/бензин/дизел. Не изглеждат много аргументирано цитати от рода на "...дал 150 хил.лв за кола и сложил газ.." Имал пари - купил си. Направил си сметката - сложил газово. По тази логика коли над 100 хил. лв. (примерно) не трябва да са с дизелов двигател, а само бензинови, защото имали хората пари.
Ми имат, защото си правят сметката.
Ама при една елементарна сметка разходите за гориво при бензинов автомобил с газов инжекцион и дизел са почти на кантар.
Четох и други теми за газовите инжекциони, но ако някои може да сподели челен опит ще съм благодарен.
Offtopic: Всеки има право да изразява мнение - дали е за газ/бензин/дизел. Не изглеждат много аргументирано цитати от рода на "...дал 150 хил.лв за кола и сложил газ.." Имал пари - купил си. Направил си сметката - сложил газово. По тази логика коли над 100 хил. лв. (примерно) не трябва да са с дизелов двигател, а само бензинови, защото имали хората пари.
Ми имат, защото си правят сметката.
Селото се оказа точно във града
paxaH написа:Ама при една елементарна сметка разходите за гориво при бензинов автомобил с газов инжекцион и дизел са почти на кантар.
Това пък как го установи

На бензин карат бедните,защото нямат пари за газов инжекцион.Писах достатъчно в тази тема и това е последен пост в нея.Тук има хора които нямат или не им се дават пари за газ. инж. и увъртат нещата така както им е угодно в своя полза.Все пак избора си е ваш, успех на всички

Аз съм с газов инжекцион Landirenzo. Сложен е миналото лято. Досега съм изминал около 14 хил.км. Както си върви на газ, така си върви и на бензин. Разхода: зимата 14-15/100 Софийско градско, лятото пада на 11-12. По магистралата около 9,5 (ако караш нормално де
.
На всеки 20 хил.км трябва да се сменя някакъв филтър на газовата. Представлява метален цилиндър.
Като проблем мога да отбележа, че по някое време газовата решава, че газта е свършила и започва да пищи (а иначе бутилката е пълна). Има си някакъв индикатор, който издава много неприятен звук. Тогава се налага да загася и отново да запаля колата (един вид рестарт на компютъра). Малко е дразнещо. Не се случва кой знае колко често, но когато се случи те изнервя максимално.
Наложи се няколко пъти да ходя да я регулират в началото, защото даваше разход 25л/100. После нямаше проблеми. Като цяло съм доволен. А и с тези цени на бензина...

На всеки 20 хил.км трябва да се сменя някакъв филтър на газовата. Представлява метален цилиндър.
Като проблем мога да отбележа, че по някое време газовата решава, че газта е свършила и започва да пищи (а иначе бутилката е пълна). Има си някакъв индикатор, който издава много неприятен звук. Тогава се налага да загася и отново да запаля колата (един вид рестарт на компютъра). Малко е дразнещо. Не се случва кой знае колко често, но когато се случи те изнервя максимално.
Наложи се няколко пъти да ходя да я регулират в началото, защото даваше разход 25л/100. После нямаше проблеми. Като цяло съм доволен. А и с тези цени на бензина...

Последна промяна Kai на 29 Юли 2006, 21:44, променена общо 1 път
- turbo
- старши ентусиаст
-
Колега, би ли споделил това Ренцо къде ти го монтираха и на каква цена ти легна. Също така и подробнсти около бутилката са ми интересни - литри и къде стои най-вече.
Според мен една кола с добре монтиран ГИ си се чувства супер и ако имах М3 щях да ходя директно на монтаж на газов инжекцион!
Ама то това си е мое мнение

Според мен една кола с добре монтиран ГИ си се чувства супер и ако имах М3 щях да ходя директно на монтаж на газов инжекцион!

Ама то това си е мое мнение

turbo написа:Колега, би ли споделил това Ренцо къде ти го монтираха и на каква цена ти легна. Също така и подробнсти около бутилката са ми интересни - литри и къде стои най-вече.![]()
Ама то това си е мое мнение![]()
![]()
Ренцото го слагаха в Хаджи Димитър. Макар че като гледам по картата по-скоро се пада в Стефан Караджа

...Идеята ти за М3-ката е забавна

- turbo
- старши ентусиаст
-

Поправка на предното ми мнение!!!
КОГАТО си взема М3 ще отида на монтаж на Газов Инжекцион най-късно след третия резервоар с бензин

Идеята е мнооооого интересна... таман ще проверим М-Повера как е сметнат да работи и дали ще втаса на газчицата, която според мен е едно чудесно гориво, че е и екологично по-чисто от бенза.
Колегите, които са против газта нито веднъж не са показали кола със свястно и кадърно монтирана газова дето на мотора да му е станало нещо. Ама както и да е де - всеки си шета на акъла!

- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
70 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5