Поленовия филтър за климатика

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Поленовия филтър за климатика

Мнение от Svetoslav » 29 Юли 2003, 17:58

Здрасти на всички,

на моето е36 имам един неприятен проблем.През вентилацията в купето влиза много малко въздух.Дори и на степен 4.Предполагам,че е от поленовия филтър.Но проблемът е, че незнам къде се намира.
Има един капак под жабката.Свалих го, като очаквах да видя там филтъра, но не е там.Сфалих и акумулатора - зад него има също една кутия, но там минават кабелите за електронния блок.Пълен резил.
Баварката е с климатик.

Ако някой може да помогне,ще съм благодарен.
БМВ-любов ли е или как да го опиша?!
Вие си знаете!

Компактен
Аватар

Мнение от quixzole » 29 Юли 2003, 22:29

Надявам се това да ти помогне.....за повече инфо ако знаеш английски провери тук
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение Изображение Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Svetoslav » 29 Юли 2003, 23:03

Благодаря за инфото quixzole.Страшен си.Значи правилно съм се насочил,но явно трябва да сваля жабката.
А и тези снимки максимално ме улесняват.
Ето това се казва достоен член на баварското братство.
Вие си знаете!

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 04 Авг 2003, 3:33

quixzole те е ориентирал перфектно така че за мен остава само няколко съвета да ти дам:

Значи, филтъра си забелязал че се изкарва хоризонтално но тъй като има хиляди глупости които ще ти попречат да го издърпаш целия (дългичък е) не се притеснявай да го "счупиш". той е направен да се чупи на две места. Ако го сменяш, счупи и новия ако е необходимо. Естесвено става въпрос да го огънеш леко на указаните места. Лесно ще ги забележиш. Огледай малките тръбички до капака на филтъра ...виж дали по тях няма зелена течност. Ако има - лошо.
При затваряне на капака на филтъра, много внимавай да е точно напаснат ВАЖНО Е!
При махане на филтъра неизменно ще ти се наложи да разкачиш и няколко от въздуховодите .....разгледай им уплътненията по ръбовете ....ако са издухали или ги няма ..оплътни с нещо ...не е важно но така няма да отива "хлад" зян :wink: И последно - бъди внимателен със кабеляците покрай които ще ти се наложи да се промушваш като махнеш жабчето .....
Успех.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Svetoslav » 07 Авг 2003, 18:02

Благодаря ти Asen_X.Съветите ще ги имам предвид.
Но сигурно ще отида в сервиза на БМВ тук в Пловдив и да дам 20лв.По добре така,отколкото да направя някоя беля.Не че ме е страх,но аз съм повече по механиката,отколкото по фините неща.
Тука много троша и чупя. :lol:
Вие си знаете!

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 08 Авг 2003, 7:05

Така май е по-добре ......както ти си прецениш. Ако живееше в София щях с удоволствие да ти го сменя. Преди известно време поработих в сервиз за автоклиматици и там сменях поленовите филтри на доста БМВ-та.

Sooooo many times
Аватар

Мнение от pAbLo » 11 Авг 2003, 15:27

Svetoslav трошиш и чупиш :!: :arrow: И палиш гуми ей :lol: :lol: Да разбирам ли че си оправил и климатика вече :?:

Назад към E36