Странно виене

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Странно виене

Мнение от I^NEED^MONEY^ » 16 Юни 2006, 1:33

Значи проблема ми е следния- като карам бавно демек на първа, втора направо няма проблеми обаче като трагна да завивам и се чува едно странно виене което като че ли идва отзад някаде, безначение дали наляво или надясно завивам, при големите скорости не сам усетил да има такова виене( не сам се заслушвал поне) но като карам бавно в задрастване и завивам го чувам.Колата ми е е36 92г 316i с шпер. :help: Ако може някои да ме светне каде е проблема и как да го реша евентуално ще почерпа, че вече ме е страх да хода за квото и да е на маистор, само главоболия...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nqkoisi » 16 Юни 2006, 10:53

нещо по и около кардана може да е

ентусиаст
Аватар
Кара: дизелaка да пропушва
Мечтае да кара: НА БАБА ЯГА МЕТЛАТА :D:D

Мнение от LAST RIDE » 16 Юни 2006, 13:36

сигурен ли си че се чува отзад :?: да не е някои лагер на колелата,но ако е единия тои би трябвало да се чува само от противоположната старна на страната към която завиваш а не и в двете посоки
Заменям си усилвателя!!

viewtopic.php?f=64&t=228928

коментар:
исках BMW,но татко каза не.......по добре да си взема SUZUKI IGNIS пък и те BMW нестават... :D

Потребител
Аватар

Мнение от I^NEED^MONEY^ » 16 Юни 2006, 13:41

Днес питах едно майсторче и ми вика че било от помпата на хидравликата, и ми вика да си карам така, че нямало проблеми.Ся остана да разрешавам един тъп проблем с таблото който ме хварли в тъча ама ако скоро не му намера проблема май ще пусна нова тема тук да видим дали някои няма да ме светне нещо по вапроса. :)

Потребител
Аватар

Мнение от I^NEED^MONEY^ » 16 Юни 2006, 16:43

деа, само да не се окаже нещо друго че нямам вяра на майстори много много знаете как е патило-плашило.. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 525XD LCI

Мнение от Lacho » 16 Юни 2006, 17:14

Щом ти е казал че е от хидравликата виж си нивото на хидравличното мало да не е намаляно, че и при мен се беше получило такова нещо и с доливането на масло спираше да вие и след 500км. пак започваше да вие докато не се наведох под колата и там какво да видя, течеше ми помпата.Смених и дифтунгите и от 3 години всичко си е ОК. Така че по-добре провери за течове по хидравликата. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nqkoisi » 17 Юни 2006, 10:43

е как се чува отзад хидравликата няма начин + теа ако вие като вартиш волана на едно място се чува как си променя звука

Потребител
Аватар

Мнение от I^NEED^MONEY^ » 19 Юни 2006, 0:29

Интресното е наистина, че като сам на място не се чува нищо, а само като се движа леко,при високите скорости се опитвам да се заслушам ама не чувам нищо :confused: , и все пак не мога да разбера с точност от каде идва тоя звук- някаде отдоло е ма ми се чини че е назад :shock:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 550d xdrive

Мнение от petio » 19 Юни 2006, 9:34

На приятелче на БМВ-то има подобен проблем. Като тръгне да завива бавно, отзад се чува едно като скърцане и стържене едновременно. Не съм баш спец по тез диференциални неща, но доколкото знам това се причинява от някъв висящ лагер и още един, които като се скапят почват тия проблеми. И още нещо този шум се появява само когато колата и в частност дифа са добре загрети. На студено не се чува. Провери за лагерите, мисля че не са скъпи.

Назад към E36