Помогнете 320 бензин непали
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- BrAmKo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 320d
- Мечтае да кара: М3 е92
- Детайли за колата: E90
Помогнете 320 бензин непали
Здравейте колеги,
Пиша ви с надеждата да намеря изход от този досаден за мен проблем, особено когато вали сняг и немога да си се возя настрани.
Проблема е следният: Пред време в Пловдив колата ми неискаше да пали и затова домъкнах от София бензинова помпа от друга е36-ца, монтирах я и след малко въртене на стартер колата си запали и виждах светлина в тунела. На следващата сутрин бях изненадан от двете счупани задни стъкла, но повече бях шокиран от факта, че колата пак не искаше да запали и така около 1час опити за палене и с кабели за ток (акумолатора падна) пущината запали и я пришпорих за София, оставих я на сервиз и занесох нова помпа (цялото тяло с нивомера не само гилза) и чаках да си взема обратно колата. Днес след близо месец колата пак не поиска да запали, бях на пазар във Фантастико на симеоновското и тъкмо да се прибирам и неще, понеже бензина беше светнал отидох до петрола да сипя 5литра в тубата, но резултата беше само едно припалване и работа за 3-4 секунди и изгасна и от там никой, давах крачетата на релето за бенз.помпа на късо 87 и 30 и се чуваше как жужи помпата при двигателя, но пак не палеше. Реших че е задавена и викнах да ме дръпнат, по пътя за семинарията пробвах да припали на скорост, но без никакъв резултат, 5-та, 4-та и чак до 2-ра неще и неще. Малко след семинарията и яворов се съса въвето при левия завой и както се вика неволята пак почнах да въртя на стартер докато приятелчето се пробваше да оправи въжето. И взе че запали след7-8минути борба, след което се прибрах на собствен ход и я изгасих, след малко пробвах да запаля и успях. Качих си нещата и слезнах да подредя бъркотията и тнт..., пробвах да запали ама пак неще. Значи по принцип колата си имаше еднос транно рестартиране на таблото, тоест стрелките падаха и светваше сервиза за маслото колко оства всчкаш изключваш и вкл на контакт ама в движение. Другото което поражда предполагам проблема е че кабелите на колата бяха се стопили още като я взех и са снаждани. Става въпрос за кабелите от кутията за бушони и към купето + снопа дето върви към фаровете. Колата си вървеше 3-4години с тези кабели, но явно е дошъл момента и трябва да ги сменя.
Моля за съвети и препоръки, ще търся раздробена е36-ца, незнам има ли разлика при кабелите мойта е мотор м50 ванус 7.1993 година
Пиша ви с надеждата да намеря изход от този досаден за мен проблем, особено когато вали сняг и немога да си се возя настрани.
Проблема е следният: Пред време в Пловдив колата ми неискаше да пали и затова домъкнах от София бензинова помпа от друга е36-ца, монтирах я и след малко въртене на стартер колата си запали и виждах светлина в тунела. На следващата сутрин бях изненадан от двете счупани задни стъкла, но повече бях шокиран от факта, че колата пак не искаше да запали и така около 1час опити за палене и с кабели за ток (акумолатора падна) пущината запали и я пришпорих за София, оставих я на сервиз и занесох нова помпа (цялото тяло с нивомера не само гилза) и чаках да си взема обратно колата. Днес след близо месец колата пак не поиска да запали, бях на пазар във Фантастико на симеоновското и тъкмо да се прибирам и неще, понеже бензина беше светнал отидох до петрола да сипя 5литра в тубата, но резултата беше само едно припалване и работа за 3-4 секунди и изгасна и от там никой, давах крачетата на релето за бенз.помпа на късо 87 и 30 и се чуваше как жужи помпата при двигателя, но пак не палеше. Реших че е задавена и викнах да ме дръпнат, по пътя за семинарията пробвах да припали на скорост, но без никакъв резултат, 5-та, 4-та и чак до 2-ра неще и неще. Малко след семинарията и яворов се съса въвето при левия завой и както се вика неволята пак почнах да въртя на стартер докато приятелчето се пробваше да оправи въжето. И взе че запали след7-8минути борба, след което се прибрах на собствен ход и я изгасих, след малко пробвах да запаля и успях. Качих си нещата и слезнах да подредя бъркотията и тнт..., пробвах да запали ама пак неще. Значи по принцип колата си имаше еднос транно рестартиране на таблото, тоест стрелките падаха и светваше сервиза за маслото колко оства всчкаш изключваш и вкл на контакт ама в движение. Другото което поражда предполагам проблема е че кабелите на колата бяха се стопили още като я взех и са снаждани. Става въпрос за кабелите от кутията за бушони и към купето + снопа дето върви към фаровете. Колата си вървеше 3-4години с тези кабели, но явно е дошъл момента и трябва да ги сменя.
Моля за съвети и препоръки, ще търся раздробена е36-ца, незнам има ли разлика при кабелите мойта е мотор м50 ванус 7.1993 година
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Re: Помогнете 320 бензин непали
Точно от там трябва да почнеш да гледаш-кабелите,че може да са окислили и да правят мизерии.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- BrAmKo
- кандидат ентусиаст
-
vladi_a_i написа:Точно от там трябва да почнеш да гледаш-кабелите,че може да са окислили и да правят мизерии.
това което незнам съвместими ли са кабелите на бензиновите е36-ци или трябва тично за м50 двигател да търся. Неговоря за блока който управлява двигателя.
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
Ако искаш все пак да се подсигуриш, че не я дъни някой датчик (к.в.) - закачи я на една дуагностика.
Виж си и свещите докато въртиш дават ли искра или не.
и с тея едночасови въртенета как не си прецакал стартеа - не знам, ма имай предвид, че грам не му е добре.
и с тея едночасови въртенета как не си прецакал стартеа - не знам, ма имай предвид, че грам не му е добре.
- BrAmKo
- кандидат ентусиаст
-
EnimEn написа:Ако искаш все пак да се подсигуриш, че не я дъни някой датчик (к.в.) - закачи я на една дуагностика.
Уж я закачаха и всичко беше ок, незнам по каква причина но бензиновата помпа не се командва като хората. като дадеш релето дето е при двиггателя краче 87 и 30 се чува как жужи, ама не винаги го прави когато релето си е там. Релето е ок. А стартера след толкова тормоз и той ще сдаде багажаа, то като е тръгнало да става.....сте го мислим
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
закарай я на някой които е на ти със електрониката те щом са сменяни и навързвани е лошо
- BrAmKo
- кандидат ентусиаст
-
anton mutafchiev написа:закарай я на някой които е на ти със електрониката те щом са сменяни и навързвани е лошо
Сега взимам ел инсталация от rado__ и следващата стъпка е при жичкаджията. Дано се оправи, щото всеки път се моля като завъртя да запали, а е грехота да не я карам на този сняг

- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
успех когега дано дасе оправи че изпускаш снега
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
BrAmKo написа:vladi_a_i написа:Точно от там трябва да почнеш да гледаш-кабелите,че може да са окислили и да правят мизерии.
това което незнам съвместими ли са кабелите на бензиновите е36-ци или трябва тично за м50 двигател да търся. Неговоря за блока който управлява двигателя.
става от дизел дори ,аз съм го правил това обаче трябва да си наясно какво правиш ето и снимка тази инсталация е от м52б20 на м41тдс колата е на колега от форума и си я кара без никви проблеми:yes:
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
не прочетох да си сменял горивен филтър той ок ли е ? Свещи ?
Щом преди това е работела.......
има и друго нещо тва, че сменяш помпата не решава нещата с губене на налягане примерно, освен споменатия горивен филтър може да пада и налягането в рейката на инжекторите, има един клапан дето го регулира, мисля, че на него има вариант да се закачи уред и да се види налягането в рейката. Трябва да е 3.0бара +-0.2
Щом преди това е работела.......
има и друго нещо тва, че сменяш помпата не решава нещата с губене на налягане примерно, освен споменатия горивен филтър може да пада и налягането в рейката на инжекторите, има един клапан дето го регулира, мисля, че на него има вариант да се закачи уред и да се види налягането в рейката. Трябва да е 3.0бара +-0.2
- parabadabal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 xi e61
На баща ми колата е със същия проблем и дори в момента е в сервиз. От там казаха, че нямало налягане към инжекторите и уж го оправили, обаче сега се оказа, че свещите не подават искра, а те са чисто нови. Аз свалях лично 6-те свещи и всичките бяха мокри. Утре казаха, че ще е готова и ще видим какво е било. Странното е, че когато времето е топло колата си пали без проблем, а на студено не иска и не иска...
__________BMW__________
\<oOO)_(||||) (||||)_(OOo>/
\_o___\\_________//___o_/
\<oOO)_(||||) (||||)_(OOo>/
\_o___\\_________//___o_/
11 мнения
• Страница 1 от 1