проблем със спирачките
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: проблем със спирачките
Prekysvach написа:датчика 90% е преебан
Може и да е датчик , а може и абс-помпата да е заминала ...
Колега откачваш буксата на абс-а (колата е изключена от контакт) и мериш м/у пинове 20 и 23 какво е съпротивлението - то трябва да е около 1 ом.
А най добрия и показателен тест за изправността на помпата е следния :
Колата изключена от контакт , сваляш релето на АБС-а , свързаш за много кратко 2ри и 8ми пин от гнездото на релето и трябва да чуеш ,как помпата почва да трака (работи) , ако я чуеш ВЕДНАГА махай моста , за да не изгориш помпата (този тест трябва да е много кратък , ако оставиш моста повече от 2-3 секунди има опсаност да скапеш помпата )!!! Ако не чуеш помпата да трака , значи е заминала !
- ivan_dalaverata1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i Vanos
- Мечтае да кара: BMW e36 325i Vanos
Колега на мен ми беше така пипам педала и почва да рита абс кат чели спира но си ми работи абс и се оказах че нямам наклатки смениг отпред и от зат и направо се плаша как спира това бмв 320и ванос
- venom4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Legacy 2.5 Limited
- Мечтае да кара: Eлектромобил :)
- Детайли за колата: Japan Power
Аз реших проблема по АДСКИ странен начин. Преди време си сложих друго табло от по нова кола и в интерес на истината от тогава си свети неотлъчно лампичката. Вчера си върнах моето си табло и се оправи от сабосебе си лампата загасва още при проверката на контакт преди да запаля колата може да съм си въобразявал ,че спира по зле защото ми свети лампата.. Даже чувам и релето как цъка като изгасне лампата
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
колеги моята пък миналата зима 2-3 пати спираше да работи ABS и после се оправяше сама
обаче тази зима няма проблеми

metodi80 написа:...
А най добрия и показателен тест за изправността на помпата е следния :
Колата изключена от контакт , сваляш релето на АБС-а , свързаш за много кратко 2ри и 8ми пин от гнездото ...

21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2