странен шум при ниски обороти и при включване на мигачи

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

странен шум при ниски обороти и при включване на мигачи

Мнение от nikolay_pz » 05 Яну 2011, 23:35

Колеги, имам много изнервящ проблем! Когато колата работи на място или оборотите са под 1000 се чува едно щракане което продалжава докато не вдигне оборотите. Същия този гаден шум го има и когато включа мигач (независимо ляв, десен , аварийни). Някакво реле е според мен но не знам къде да го търся - шумът идва от таблото! Сменях релетата при бошоните но резултат няма. На скоро ми падна акомулатора и същото това щракане се чува, но в пъти повече. Моля за помощ, че адски много ме изнервя. То не стига че двигателя е м40 и си шуми достатъчно ами и това.... :(

Потребител
Аватар
Кара: E46 323

Re: странен шум при ниски обороти и при включване на мигачи

Мнение от raven85 » 06 Яну 2011, 10:48

Колега мисля ,че го имам същия проблем , като откачих таблото ичезна , после се появи пак и щрака на включени мигачи . Наскоро ми умря акумулатора и си купих нов и шума изчезна .Фаровете и те прекъсваха и те се оправиха . Аз си го обяснявам с по-слаб ток в акумулатора.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolay_pz » 15 Яну 2011, 17:51

сложих нов акомулатор но проблема си остана... е намали се съвсем леко, но пак е дразнещо... Никой ли не предполага къде да го търся това реле което чатка така здраво?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 320i Vanos
Мечтае да кара: BMW e36 325i Vanos

Мнение от ivan_dalaverata1 » 15 Яну 2011, 19:03

Колега да не да се губи масица некаде
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nikolay_pz » 16 Яну 2011, 11:53

ами не знам колега , но когато колата работи на ниски (около 700-800) фаровете светят по слабо- не мисля че е нормално това за кола. Това ме кара да мисля, че е някое реле през което минава тока за зареждането на акомулатора или нещо от тоя сорт. Ако има някой запознат с инсталацията на Е36 да помага, че аз нищо не разбирам :( Дори като закарах колата в сервиз не знаеха какво е това

Назад към E36