[Въпрос] Пружини и амортисьори...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- -Maxxx-
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
[Въпрос] Пружини и амортисьори...
Здравейте, колеги
Срещал съм из форума че стандартните амортисьори поемали до 30мм снижаване посредством пружини, иначе проблеми излизали.. Компакта ми е заводски със М-спорт техник окачване, и сега са подменени със съответстващите Sachs Advantage... Та въпроса ми е дали тези подсилените амортисьори ще издържат на 60/40 пружини или да не си ирая с огъня ?
Срещал съм из форума че стандартните амортисьори поемали до 30мм снижаване посредством пружини, иначе проблеми излизали.. Компакта ми е заводски със М-спорт техник окачване, и сега са подменени със съответстващите Sachs Advantage... Та въпроса ми е дали тези подсилените амортисьори ще издържат на 60/40 пружини или да не си ирая с огъня ?

Re: [Въпрос] Пружини и амортисьори...
На теория, би трябвало да се скапят. Но имам близък приятел, който от 6г. и около 160к км кара с пружини 60/40 и с обикновени амортисьори и за това време, само веднъж ги смени(пак със стандартни), което смятам е повече от добре. И аз си взех пружини 50/30(уж) и ще ги слагам на стандартните да видим какво ще стане. Чел съм мнения на доста хора, че се скапват...Моите преки наблюдения са други, но не се ангажирам със 100% вярност на твърдението ми. За себе съм преценил, че така ще ги карам. Ти си решавай за себе си 

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
-Maxxx- написа:Здравейте, колеги
Щом си с М-ково окачване по добре не си играй с огъня както сам каза. А с тез 60/40 единственото което ще постигнеш е като падне 5-10см сняг да ходиш пеш.
- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
Nikito_nn написа:-Maxxx- написа:Здравейте, колеги
Щом си с М-ково окачване по добре не си играй с огъня както сам каза. А с тез 60/40 единственото което ще постигнеш е като падне 5-10см сняг да ходиш пеш.
еееей човек , като почнете да приказвате така еша си нямате
това сега може да го каже само човек дето не е карал с такива пружини
3-та зима карам с 60/40 на ФК с заводското БОГЕ и досега пеша не съм ходил никъде
хората които ходят пеша са тия дето не си купуват гуми !!
а това вече е 9480841123123 тема за тези пружини и амортисьори , 2 теми по надолу има същата
ако искаш колата ти да има фасон - слагай
ако искаш да вози като лодка и да страдаш от морска болест , стой си с нормалното окачване
то неможе хем х*я у г*зо хем душата у рая
Между другото, Ники си кара точно с ниски пружини и колата му има доста добра стойка 

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
svilgg написа:Nikito_nn написа:-Maxxx- написа:Здравейте, колеги
еееей човек , като почнете да приказвате така еша си нямате
това сега може да го каже само човек дето не е карал с такива пружини
3-та зима карам с 60/40 на ФК с заводското БОГЕ и досега пеша не съм ходил никъде
хората които ходят пеша са тия дето не си купуват гуми !!
а това вече е 9480841123123 тема за тези пружини и амортисьори , 2 теми по надолу има същата
ако искаш колата ти да има фасон - слагай
ако искаш да вози като лодка и да страдаш от морска болест , стой си с нормалното окачване
то неможе хем х*я у г*зо хем душата у рая
Батка, това съм го написал щото вече 4-та зима карам така и знаеш ли какво, не те знам ти как караш ама на мен ми се е.а майката на колата отдолу по тез коловози

Просто според мен М-ковото окачване е много добра комбинация между возия и визия.
- ivan_dalaverata1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i Vanos
- Мечтае да кара: BMW e36 325i Vanos
Колега ако сложиш спортни прожини отпред амортесиорите ги отпиши но отзат даржат
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
И аз съм с такива пружини 60/40 Ейбах и със стандартни амортесьори Боге.Карам я от две години и половина,взех я нов внос така и няма ядове 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
8 мнения
• Страница 1 от 1