Нова парно система.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
Re: Нова парно система.
Навремето на мохера бях сложил един модул, мисля че от ИФА беше. Представлява кожух с радиатор и моторче с перка в едно. Закачаш маркучите за радиатора, пускаш ток към моторчето, едно ключе (от Лада беше, с две позиции) и в колата вече топличко (духаше през вратите).
Сещам се че сменях моторчето, че беше 24 волтово, сложих от Лада разбира се. Много бърз вариант, че и мобилен при това.

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!
- NikShtain
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 M57TU2D30 235hp
- Мечтае да кара: Chevrolet Chevy Impala Coupe
DirtySouth написа:Незнам за кво му обръщате внимание на тоя човек ... виждах го на една сбирка , е тая 16ка не е 97ма ,а 91ва най-много ! Но това са бели кахъри , момчето разправяше как имал е30ка м3 , регистрирана като 525 ама не я кара защото сега му е скъп бензина
Пич ти или си тъп или си много тъп.Незнам кое точно казах,че колата е Е30 с двигател от 525 2,5 литровия.Само че не е 192 а 200 коня.Относно сегашната кола тъпако прост не става дума за 316-ката А за 320-ка но както винаги само говориш.И само глупак като тебе би решил,че ще оставя М3-ка да раждясва.Ако беше М дори и в това лошо състояние бих я продал и пак бих и взел един джоб пари.Затова моля те когато не знаеш нека не коментираме.Защото доказваме,че нищо не знаем
ПС:Добре,че се обръщам към старите си съфорумци от предивните ми автомобили.Защото ако трябваше да слушам повечето ваши савети и идеи.По евтино ще ми излезе да си я закарам в професионален сервиз на БМВ и там да ми я оправят....

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Аз предлагам това

+ това

и проблема ти е решен. всичко е плъг енд плей ,само слагаш малко колена и муфи и дори отпада вентилатора
Не се подигравам,просто предлагам по-лесен вариант
А след това мнение не разбрах ,само радиатора на парното ли е изваден или цялото прасе и ти заготовка за Е36 ли си купил
Дай подробности какво липсва конкретно,за да можем да помогнем за взаимозаменяеми части от абонатната станция 

+ това

и проблема ти е решен. всичко е плъг енд плей ,само слагаш малко колена и муфи и дори отпада вентилатора

Не се подигравам,просто предлагам по-лесен вариант

NikShtain написа:Под няма парно имам предвид буквално. Е36 купе 97 без парно.Защото просто е извадено....
А след това мнение не разбрах ,само радиатора на парното ли е изваден или цялото прасе и ти заготовка за Е36 ли си купил

- Zlobil
- младши ентусиаст
-
plradev написа:А след това мнение не разбрах ,само радиатора на парното ли е изваден или цялото прасе и ти заготовка за Е36 ли си купилДай подробности какво липсва конкретно,за да можем да помогнем за взаимозаменяеми части от абонатната станция
Ако колата е 97-ма година би трябвало да има климатроник (такива години коли само с парно рядкост), може да няма управлението или и аз незнам какво е извадено.
Колкото по въпроса за парното от ваз 2107 или каквато и да е незнам какво ще се сложи от нея, радиатора ли кое ?... те тия радиатори са толкова качествени, че няма на къде, да не говирим пък за кранчето.
По добре момчето да се ориентира в по-подробното описание на проблема и да му се предложат варианти. Само дето пак казвам, че аз лично нищо не разбрах. Може да няма управление, може клапите му да не отварят, може вентилатора да не му работи или да липства

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Колега искаш да кажеш,че целия кюп ли го няма под таблото или радиаторчето го няма-демек е шунтирано 

БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- NikShtain
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 M57TU2D30 235hp
- Мечтае да кара: Chevrolet Chevy Impala Coupe
- plradev
- старши ентусиаст
-
При така поставен въпроса предлагам друг по-лесен за изпълнение вариант от този който си намислил,колега
Първо взимаш едно такова

После едно такова

и да не забравиш това
задължително с дефектотокова
Преимуществата на тови вид отоплителна система е ,че спестяваш доста метри водни съединения,които липсват от автомобилата ти и в същото време ,ще имаш топлина в купето,много преди да е загряла колата
А иначе да не знам как си прадставяш да сложиш цялото парно от ладата при все,че там вентилатора е осов а не турбинен и треа да го сложиш и аз не знам къде,щото се намира под радиатора вътре в купето
,изводите на самия радиатор за маркучите са отдясно (трябва да дупчиш коша
) и да опъваш жила за кранчето за водата и всички клапи
.С две думи пълно безумие .Ако тая кола ти е за ходене по нивите някъде,може да сложиш и парно от ЖУК ,но за нормална ежедневна експлоатация със запазване на интериора в нормален вид и дума не може да става.
Ако е това го набуташ в е36 и работи,ще те призная за идеално луд

Първо взимаш едно такова

После едно такова

и да не забравиш това

Преимуществата на тови вид отоплителна система е ,че спестяваш доста метри водни съединения,които липсват от автомобилата ти и в същото време ,ще имаш топлина в купето,много преди да е загряла колата

А иначе да не знам как си прадставяш да сложиш цялото парно от ладата при все,че там вентилатора е осов а не турбинен и треа да го сложиш и аз не знам къде,щото се намира под радиатора вътре в купето

Ако е това го набуташ в е36 и работи,ще те призная за идеално луд

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Неможе дефектнотокова бе Радев , това е синусоидално напрежение
Освен аз да му предложа 2 пръчки като на тролеите и да се движи по техния маршрут
Сега по темата : Няма ли да заключвате темата на тоя лаладжия най-после ? Не ви ли писна да ни се подиграват от другите подфоруми заради индивиди като тоя ?

Сега по темата : Няма ли да заключвате темата на тоя лаладжия най-после ? Не ви ли писна да ни се подиграват от другите подфоруми заради индивиди като тоя ?
I'm slowly drifting

- Ba4oIlia
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30&E36
... цялата тема е бисер
...

- plradev
- старши ентусиаст
-
Дреме ти бе пич,то и заземяване нема е36-цата ,ма тва да и е дертаDirtySouth написа:Неможе дефектнотокова бе Радев , това е синусоидално напрежение![]()

А иначе имам и трето предложение за 2 в 1

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Пичове, що трябва да си показвате простотията по толкова явен начин... 

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2