bmw 325 td

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: bmw 325 td

Мнение от vld » 07 Яну 2011, 17:17

Отвори го да видиш какво е дереджето вътре :idea:
На моя ТДС имаше 7 криви от 8 клапана, надолу всичко е здраво ;)
И незнам защо решихте, че да скъса верига трябва да е много зле мотора?
При мен не е имало никакви проблеми нито с топъл нито с какъвто и да е било старт, колата палеше до последно на четвърт оборот при всякакви обстоятелства.Един ден просто се скъса долната верига по време на движение с 120км/ч по леко нанадолно на 5 скорост.
Та при мен чарколяка за ремонт е около 600лв. + собствен труд за всичко ;)
За такъв ремонт на такава кола ако трябва да плащаш да ти я прави някой не ти мърдат 2000лв. заедно с частите и малко се обезмислят нещата....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 07 Яну 2011, 18:27

vld написа:Отвори го да видиш какво е дереджето вътре :idea:
При мен не е имало никакви проблеми нито с топъл нито с какъвто и да е било старт, колата палеше до последно на четвърт оборот при всякакви обстоятелства.Един ден просто се скъса долната верига по време на движение с 120км/ч по леко нанадолно на 5 скорост.
За такъв ремонт на такава кола ако трябва да плащаш да ти я прави някой не ти мърдат 2000лв. заедно с частите и малко се обезмислят нещата....

Късметлия си колега,има много варианти да стане фал,ако пък късата верига беше фаната от горната,дали щеше да минеш толко "тънко" или пък да заседне на зъбното колело долу на вала....Идеята ми е ,че щом пита,сам няма да може.От ремонтна гледна точка мен като ми дойде времето за вериги никой не искаше да ми отвори мотора за под 600лв като можели да излезнат допълнителни "разходи" и както всеки знае,са доста често явление.За какво да се занимава с кола от която ще вземе 500лв за една седмица,а за тая седмица ще смени 20 шарнира и ще вземе същите пари + това няма да се цапа толкова и няма да навлиза в подробности.Иначе за правенето сам мисля,че не е толкова трудно стига колегата да има място всичко друго е желание,аз мислех че е голяма филосовия,но като видях един път,малко след това ми се счупи маслената помпа и се наложи,пак да свалям полувината мотор като имах минимална помощ и за 4 дена като 1 изгубих в търсене на помпа бях готов.Цялата идея на занаятието,е колегата да мушне един друг мотор(разбира се да го чуе преди това в е34 подфорума има една много хубава тема за закупуването на тдс) и цялата схема да му излезне супер ефтина ,стига да има пари в кеш,после малко по-малко ще си ги взима от счупения(скорости бутало/а помпа,турбо,дюзи и списъка е известен тука станаха 500лв и над)Това имах впредвид,не че ремонта не е опция,опция е но,при полужение,че ще му излезне на цената на един мотор дали си заслужава, на всичкото отгоре може да мушне едно 2.8 :mhihi: вече въпрос на желание пари и още пари :mhihi:
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318тдс комби

Мнение от mgate » 08 Яну 2011, 0:59

vld написа:Отвори го да видиш какво е дереджето вътре :idea:

така колегата VLD е прав при тдс -а има една подробност ,че клапаните са прави ,а не наклонени , което в много от случаите спасява двигателя от салата :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е36 330d

Мнение от vanko_5 » 09 Яну 2011, 23:03

мерси на всички

Предишна

Назад към E36