бмв е36 провлем при отчитане на температурата
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
бмв е36 провлем при отчитане на температурата
здрвей те наскоро направих ремонт на двигателя М43 които се състой в смяна на термостата и всички пласмасови тръби на мотора .( причината за беше това беше счупване на една от тръбите ,което доведе до леко прегряване на мотора . Направихме всичко което трябваше свалихме главата -мина хидротеста-успечно лек шлайф и нови гарнитури и гумени съединения ,нови дарчици
Сега колата работи и върви повече от добре няма никакви течовеи т.н. , но датчиците показват че темпрературата е в червено , а всъщност не е. тъйкато проверихме с уред на 95 градуса си отваря термостата и темпрературата на уреда показава все 95-98 .Също така проверихме като го свързахме с компютър и там също показва теалната темтература 95 проверихме за грешки и показа само ламб сондата и я изчистихме ,а уреда на таблото показва нералната температура
МОЛЯ, Ако Някой Има Идей да сподели
Тъйкато в колекторните тръби има ше антифриз .Сега колата пуши бяло с миризма на антифриз .Как мога по бързо да се махне този пушек?
Сега колата работи и върви повече от добре няма никакви течовеи т.н. , но датчиците показват че темпрературата е в червено , а всъщност не е. тъйкато проверихме с уред на 95 градуса си отваря термостата и темпрературата на уреда показава все 95-98 .Също така проверихме като го свързахме с компютър и там също показва теалната темтература 95 проверихме за грешки и показа само ламб сондата и я изчистихме ,а уреда на таблото показва нералната температура
МОЛЯ, Ако Някой Има Идей да сподели
Тъйкато в колекторните тръби има ше антифриз .Сега колата пуши бяло с миризма на антифриз .Как мога по бързо да се махне този пушек?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: бмв е36 провлем при отчитане на температурата
Ако колата е преди 9.95г. тя е с два датчика на главата , единия е за компа, другия за таблото.
Разменени са им буксите и затова стрелката отива много надясно

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
vld написа:Ако колата е преди 9.95г. тя е с два датчика на главата , единия е за компа, другия за таблото.
Ако са сменени няма да може да работи въобще,по скоро датчика не ти е наред,този черния от вътрешната страна,може да ти дам оригинален понеже смених главата на м42 и ми остана-те са еднакви,до последно е работил безотказно.Ако на синия няма инфо за точно определено количество гориво,колата не работи добре и затова не може да е объркано.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Iskren
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318 IS седан
Къде точно се намират датчиците за температура на м44, защото понякога не иска да прехвърля на газ, а е настроено да прехвърля малко преди да излезе от синята зона, оправя се като изгася двигателя и запаля отново. Та така де да не би да е от датчика се чудя.
- ivan_dalaverata1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i Vanos
- Мечтае да кара: BMW e36 325i Vanos
Колега на мен ми беше така и стрелката ходеше о червеното и кат отворих да огледам дачиците на един се беше закасал кабела и даваше на маса и стрелата отиваше о червеното
Може и от таблото да е , на мен така ми прави отвреме навреме и ми настръхва козината
ама вече почти свикнах , а датчика съм го сменял с нов и пак така. Е да наистина може и кабел да се обажда не е изключено варианти има.

колеги, сърдечно ви благодаря! за съветите който ми дадохте, много ми помогнаха .
Оказа се ,че са разменени кабелите на датчиците и затова стрелката ходи в червено,жалко че се наложи да сменя здрвите датчици с нови за да разберем ,че е от това ,а не от датчиците, но нищо живи и здрави да сме .Важното е, че всички се оправи
още веднъж ви Благодаря.
Ако на някой му трябват датчици да ми пише л.с.
Оказа се ,че са разменени кабелите на датчиците и затова стрелката ходи в червено,жалко че се наложи да сменя здрвите датчици с нови за да разберем ,че е от това ,а не от датчиците, но нищо живи и здрави да сме .Важното е, че всички се оправи
още веднъж ви Благодаря.
Ако на някой му трябват датчици да ми пише л.с.
- vld
- Старши ентусиаст
-
Iskren написа:Къде точно се намират датчиците за температура на м44, защото понякога не иска да прехвърля на газ, а е настроено да прехвърля малко преди да излезе от синята зона, оправя се като изгася двигателя и запаля отново. Та така де да не би да е от датчика се чудя.
При М44 е един температурния датчик, намира се под всмукателния колектор на главата нов при диларите е 30лв.

- vld
- Старши ентусиаст
-
vladi_a_i написа:vld написа:Ако колата е преди 9.95г. тя е с два датчика на главата , единия е за компа, другия за таблото.
Ако са сменени няма да може да работи въобще,по скоро датчика не ти е наред,този черния от вътрешната страна,може да ти дам оригинален понеже смених главата на м42 и ми остана-те са еднакви,до последно е работил безотказно.Ако на синия няма инфо за точно определено количество гориво,колата не работи добре и затова не може да е объркано.
Неможе ама може, аз щом го казвам значи съм го видял и знам, че е така

колеги сега колата работи мн добре само,че стрелката стои на стелката преди стердата .на 12 без 3 .което не ме притеснява. важното е че всичко работи и отчита .Пък що не отчита точно в средата незнам вече от кво може да при условие че всичко смених с ново
просто трябваше да покарам още малко докато загрее сега стрелката стой точно в средата и отчита вятно сравнено с компютъра и датчика на таблото . Всичко работи повече от добре както термостата така и всичко останало .
Та оказа се , че проблема е бил в това, че са били разменеи буксите на датчиците.
Колеги, благодаря ви за съветите който ми дадохте . Много ми помогнаха
Та оказа се , че проблема е бил в това, че са били разменеи буксите на датчиците.
Колеги, благодаря ви за съветите който ми дадохте . Много ми помогнаха
11 мнения
• Страница 1 от 1