бмв е36 провлем при отчитане на температурата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

бмв е36 провлем при отчитане на температурата

Мнение от valiober » 05 Яну 2011, 20:30

здрвей те наскоро направих ремонт на двигателя М43 които се състой в смяна на термостата и всички пласмасови тръби на мотора .( причината за беше това беше счупване на една от тръбите ,което доведе до леко прегряване на мотора . Направихме всичко което трябваше свалихме главата -мина хидротеста-успечно лек шлайф и нови гарнитури и гумени съединения ,нови дарчици
Сега колата работи и върви повече от добре няма никакви течовеи т.н. , но датчиците показват че темпрературата е в червено , а всъщност не е. тъйкато проверихме с уред на 95 градуса си отваря термостата и темпрературата на уреда показава все 95-98 .Също така проверихме като го свързахме с компютър и там също показва теалната темтература 95 проверихме за грешки и показа само ламб сондата и я изчистихме ,а уреда на таблото показва нералната температура
МОЛЯ, Ако Някой Има Идей да сподели

Тъйкато в колекторните тръби има ше антифриз .Сега колата пуши бяло с миризма на антифриз .Как мога по бързо да се махне този пушек?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: бмв е36 провлем при отчитане на температурата

Мнение от vld » 06 Яну 2011, 11:13

Ако колата е преди 9.95г. тя е с два датчика на главата , единия е за компа, другия за таблото.
Разменени са им буксите и затова стрелката отива много надясно ;)
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 06 Яну 2011, 19:13

vld написа:Ако колата е преди 9.95г. тя е с два датчика на главата , единия е за компа, другия за таблото.

Ако са сменени няма да може да работи въобще,по скоро датчика не ти е наред,този черния от вътрешната страна,може да ти дам оригинален понеже смених главата на м42 и ми остана-те са еднакви,до последно е работил безотказно.Ако на синия няма инфо за точно определено количество гориво,колата не работи добре и затова не може да е объркано.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318 IS седан

Мнение от Iskren » 06 Яну 2011, 20:45

Къде точно се намират датчиците за температура на м44, защото понякога не иска да прехвърля на газ, а е настроено да прехвърля малко преди да излезе от синята зона, оправя се като изгася двигателя и запаля отново. Та така де да не би да е от датчика се чудя.
ISкрен
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 320i Vanos
Мечтае да кара: BMW e36 325i Vanos

Мнение от ivan_dalaverata1 » 06 Яну 2011, 23:49

Колега на мен ми беше така и стрелката ходеше о червеното и кат отворих да огледам дачиците на един се беше закасал кабела и даваше на маса и стрелата отиваше о червеното
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 07 Яну 2011, 1:58

Може и от таблото да е , на мен така ми прави отвреме навреме и ми настръхва козината :mhihi: ама вече почти свикнах , а датчика съм го сменял с нов и пак така. Е да наистина може и кабел да се обажда не е изключено варианти има.

Потребител
Аватар

Мнение от valiober » 07 Яну 2011, 10:15

колеги, сърдечно ви благодаря! за съветите който ми дадохте, много ми помогнаха .
Оказа се ,че са разменени кабелите на датчиците и затова стрелката ходи в червено,жалко че се наложи да сменя здрвите датчици с нови за да разберем ,че е от това ,а не от датчиците, но нищо живи и здрави да сме .Важното е, че всички се оправи
още веднъж ви Благодаря.

Ако на някой му трябват датчици да ми пише л.с.

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 07 Яну 2011, 10:43

Iskren написа:Къде точно се намират датчиците за температура на м44, защото понякога не иска да прехвърля на газ, а е настроено да прехвърля малко преди да излезе от синята зона, оправя се като изгася двигателя и запаля отново. Та така де да не би да е от датчика се чудя.

При М44 е един температурния датчик, намира се под всмукателния колектор на главата нов при диларите е 30лв.
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 07 Яну 2011, 10:44

vladi_a_i написа:
vld написа:Ако колата е преди 9.95г. тя е с два датчика на главата , единия е за компа, другия за таблото.

Ако са сменени няма да може да работи въобще,по скоро датчика не ти е наред,този черния от вътрешната страна,може да ти дам оригинален понеже смених главата на м42 и ми остана-те са еднакви,до последно е работил безотказно.Ако на синия няма инфо за точно определено количество гориво,колата не работи добре и затова не може да е объркано.

Неможе ама може, аз щом го казвам значи съм го видял и знам, че е така ;)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от valiober » 07 Яну 2011, 12:27

колеги сега колата работи мн добре само,че стрелката стои на стелката преди стердата .на 12 без 3 .което не ме притеснява. важното е че всичко работи и отчита .Пък що не отчита точно в средата незнам вече от кво може да при условие че всичко смених с ново

Потребител
Аватар

Мнение от valiober » 07 Яну 2011, 14:15

просто трябваше да покарам още малко докато загрее сега стрелката стой точно в средата и отчита вятно сравнено с компютъра и датчика на таблото . Всичко работи повече от добре както термостата така и всичко останало .

Та оказа се , че проблема е бил в това, че са били разменеи буксите на датчиците.
Колеги, благодаря ви за съветите който ми дадохте . Много ми помогнаха

Назад към E36