Гаранция на акумулатор

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xd F11 individual

Гаранция на акумулатор

Мнение от tekabg » 05 Яну 2011, 22:45

Колеги незнам какво да правя.Купих си акумулатор Искра преди година и половина и днес реших да го заредя малко.Преди зареждането го меря и се указа че има една напълно разредена клетка.Закачих го аз и си мисля че със зареждането ще се оправи,да ама не.Занесох го в сервиза от ,който го купих гледаха го и ми казаха че щом като му е мътен електролита бил започнал процес на разпад на клетките и това не се покривало от гаранцията,а в същото време аз каква вина имам за това а те само вдигат рамене.А на всички акумулатори при заряд им се размътва електролита,малко или много все пак доста акумулатори съм зареждал и съм запознат с тях.Но сега незнам как да постъпя в случая.Ще съм ви благодарен за съветите ,които можете да ми дадете!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Re: Гаранция на акумулатор

Мнение от Борис_Малинов » 05 Яну 2011, 23:06

За съжаление живеем в Бг.и тук гаранцията на дадени стоки просто не важи,или по скоро не ти е признават по-куп причини.Де се вика от "девет дерета та чак от десетото,ще ти донесът вода",но само и само да те прецакат.
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 05 Яну 2011, 23:33

Намираш в гъгъл къде се намира офиса на Комисията за защита на потребителите (КЗП) в Габрово, носиш си гаранцията и мисля, че ще се оправят нещата :yes:
Не е сигурно, но шанса е добър :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tekabg » 06 Яну 2011, 0:06

Лошото е че и на гаранционната карта пише че не се признава гаранция при мътен електролит.И излиза че всички дефекти ,които могат да се проявят по време на гаранцията не се покриват от нея.Мътен електролит,закъсена клетка,покафенели капачки и тн.И се чудя защо изобщо я дават тая гаранция за акумулаторите. :ranting:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 06 Яну 2011, 0:17

Предполагам ти е "обслужваем" акумулатора, т.е. тези, дето им се долива дестилирана вода и електролит. Другия път не си вземай такъв, че там мисля могат да се оправдаят и с немърливост при периодично обслужване.
Все пак бих пробвал при КЗП да пусна жалба. Може да има вариант за оправия на нещата.Ако не друго ще идат на 100% да им направят проверка, хубаво е фирмите да им се напомня, че не е добре да се ебават с клиентите си.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 06 Яну 2011, 0:40

Овце сме и такива ще си останеме .... ! Няма друг народ , дето да е търпял 5 века робство ! Не само гаранцията на стоките не е със света , всичко в тая проклета държава не е ... , ама е така , защото ние позволяваме ! :censored: До скоро мислех , че с подходящо отношение и адекватен подход , нещата ще се наредят , но вече не мисля така .... , за това като не ви изнася нещо - САМО БОЙ , биите се бе , така ще се оправиме - БОЙ ! Вижте кво правят гърците ..... и не само те ... !
Комисия за защита на потребителя ли .... :mhihi: Пускаш жалбата и след месец най -рано очаквай някакво развитие , а през това време какво - отиваш и си купуваш нов акумулатор със поредната измислена гаранция !!!!
Само да добавя , ако си купувате акумулатор , купувайте го от Кауфланд , щото хората там не задават излищни въпроси , ми директно сменявят с НОВ , ако нямат в момент , връщат парите ВЕДНАГА и гарнцията им е истинска , за някои модели е ТРИ ГОДИНИ ! Може и да се явява като реклама , ама ние сме потребители и мисля , че това е важно !
Последна промяна metodi80 на 06 Яну 2011, 0:53, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tekabg » 06 Яну 2011, 0:51

За съжаление Методи много си прав.Накрая ще си купя един нов но без гаранция идва почти на половин цена и поне ще знам че каквото и да му стане директно на боклука и няма да се ядосвам с глупаци.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Мнение от Nasko_325TD » 06 Яну 2011, 8:32

Оооо с тея акомулатори е ужасссс.Аз като си го купих моя чисто нов.Слизам зимата да паля беше -15 градуса въртя...и хоп нямаа никой.Отивам аз викам,ко става ве,къв е тоя боклук,а те ма гледат умно.И ми казва единия им човек,еее ми то с тея топли акомулатори така е,аман от тях.Дадаха ми един сух оборотен и аредиха моя.След няма и 5-6 дена пак стана студено сутринта,качвам се въртя оппа няма никой.Отивам тоя път викам ша ги трепа 200лв бях дал.Викам зимайте си боклука и си искам парите.И те ми викат ама той акомулатора си работи.Няма дефект.И така си и останах с него.Щото като го заредят държи ток и работи иди им кажи нещо де. :ranting:

Потребител
Аватар
Кара: 328
Мечтае да кара: М3

Мнение от 4ocolate » 06 Яну 2011, 9:32

Dpy написа:Намираш в гъгъл къде се намира офиса на Комисията за защита на потребителите (КЗП) в Габрово, носиш си гаранцията и мисля, че ще се оправят нещата :yes:

мислиш ли че ще стане
http://vbox7.com/play:e3263c21 - баи ганьо

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tekabg » 06 Яну 2011, 14:45

От 24 часа вече е на зарядното и гледам че клетката започна да реагира-качва гъстотата но явно в моя случай имам късмет.Но се указва че имаме фиктивна гаранция с тези акумулатори а като стане нещо не ни я признават.Така че колеги имайте си едно наум като купувате нов акумулатор. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 06 Яну 2011, 15:04

Аз пък от моя "Искра" съм много доволен, друг е въпросът, че бях направил един гаф с него по моя вина и изтече електролит, трябваше просто да замерят гъстотата на останалия електролит, тъй като поизтече доста и долях прилично коиличество дестилирана вода, а на пичовете просто грам не им се занимаваше, макар, че беше купен от тях и гаранционен. Казаха да дойда след няколко месеца преди зимата, да го проверят и заредят, което се плащало (а той нямаше нужда да се зарежда), да чукна на дърво още си карам с него без проблеми, но си имам едно наум от обслужването им.
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 06 Яну 2011, 17:57

4ocolate написа:
Dpy написа:Намираш в гъгъл къде се намира офиса на Комисията за защита на потребителите (КЗП) в Габрово, носиш си гаранцията и мисля, че ще се оправят нещата :yes:

мислиш ли че ще стане

Moже да не стане, но ако наистина клиента има законово право със сигурност ще им направят проверка на място и ще оправят нещата. Поне варненските са така и си вършат работата, от опит го казвам.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: IS
Мечтае да кара: BMW ///M3

Мнение от tenchooo » 06 Яну 2011, 18:22

аз си купих варта 63а миналата зима без гаранция,като продадох стария и с малко отстапка от магазина ми легна 105лв много съм доволен понеже я карам всеки ден минус 5 10 15 няма проблем,и заебите тези български боклуци от десет два хубави :D

Назад към E36