Помпата за сервото тече
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
Помпата за сервото тече
Здравейте, имам следния проблем миналия ден забелязах петно от масло под колата на паркинга погледнах и гледам че от помпата тече масло,обаче дне като я карах ми направи впечатление (като спирам някъде и я поглеждам отдолу) първо уж нямаше теч после покарах малко (във вискоки обороти
) и кат спрях пак гледам отдолу беше текло,пак я карах (по-кротко вече) и все поглеждам,но не течеше повече!
Утре не съм на работа и ще погледна течноста в казанчето как е и ще се опитам да разбера точно от къде тече да не е от някой маркуч случайно
!
Искам да ви попитам в такъв случай какво се прави цялата помпа ли се сменя или има някъкъв ремонтен комплект семеринги или гарнитури
?

Утре не съм на работа и ще погледна течноста в казанчето как е и ще се опитам да разбера точно от къде тече да не е от някой маркуч случайно

Искам да ви попитам в такъв случай какво се прави цялата помпа ли се сменя или има някъкъв ремонтен комплект семеринги или гарнитури

По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
Re: Помпата за сервото тече
Колега почти на 100% съм сигурен че тече от някои от маркучите. така че първо огледаи за какво става на въпрос. Аз обаче си мисля че има нещо позапушено някъде че да става така може и да греша
- delas_328
- ентусиаст
-
Ай дано да е от маркучите тази сутрин пак я карах и не течеше да не би да няма масло вече
пък хидравликата си работи волана си е лек,сега чакам комшията да си изкара колата от гаража да му ползвам канала!

- todor kerin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: С 45-ти номер
Ремонтния комплект за хидравличната помпа е около 40лв,маркучите са доста по-скъпи,но пък могат и те да се рециклират.
- delas_328
- ентусиаст
-
Колеги от помпата е даже започна и да издава странен шум има и луфт на оста !
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
delas_328 написа:Колеги от помпата е даже започна и да издава странен шум има и луфт на оста !
И кво?Рециклира ли?
- delas_328
- ентусиаст
-

А,този ремонтен комплект какво съдържа (лагери семеринг и гарнитура ли?) и от къде да си го закупя

- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Във форума има колеги, които предлагат.Разгледай търговските раздели.Мойта беше тотал - виеше като прахосмукачка и даже за рециклиране не стана.Монтираха ми втора ръка, рециклирана, и засега съм доволен - никакви шумове.150 лв ми излезе всичко.Мисля, че не е много 

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
raduslaf написа:Във форума има колеги, които предлагат.Разгледай търговските раздели.Мойта беше тотал - виеше като прахосмукачка и даже за рециклиране не стана.Монтираха ми втора ръка, рециклирана, и засега съм доволен - никакви шумове.150 лв ми излезе всичко.Мисля, че не е много
Да не е много ако са ти дали 3 помпи за тея пари

I'm slowly drifting

DirtySouth написа:raduslaf написа:Във форума има колеги, които предлагат.Разгледай търговските раздели.Мойта беше тотал - виеше като прахосмукачка и даже за рециклиране не стана.Монтираха ми втора ръка, рециклирана, и засега съм доволен - никакви шумове.150 лв ми излезе всичко.Мисля, че не е много
Да не е много ако са ти дали 3 помпи за тея париПонякога се чудя дали съм толко голям циганин или просто ценя парите ?
Ами колега смятай - втора ръка помпа както казваш 50лв , ремонтен комплект уплътнения 30лв. , работа щот май не е малко общо с демонтаж монтаж и разглобяване-сглобяване 4часа ( е на мен толкоз ми отне , не съм професионалист ) . Моят надник е 5лв на час ( ако си работя мойто си ) което прави още 20 кинта ( дет си ги загубил че си работил нещо което не разбираш ) и накрая о.к. не тече обаче помпата пак си вие т.е. това не е рециклаж. Ами проста математика даваш 100лв ( май това са минимални цени ) и не си доволен от резултата е те ти разликата до 150лв и всичко е добре когато свършва добре. Иначе и аз съм правил тез маймунджулъци и вярно кеф е ама понякога като бял човек ми се иска да ми оправят колата други и тогава ако резултата е добър няма скъпо само

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
И защо трябва да я рециклира ? Взима една втора ръка за 50 лева читавелка и готово , аз моята даже я подарих нямаше никъв шум ... Ма и по 200 лева за една помпичка на 20 години давайте то затова хората ще си карат Мките ,а ние ще ядеме семки и ще мечтаем за кашу
I'm slowly drifting

- delas_328
- ентусиаст
-
Колега vladobate извиняваи но не те разбрах какво ме съветваш,да я правя ли или да взема втора ръка ?
Трудно ли се прави навсякъде където ходих ми казваха да я сменя с втора ръка пък колкото изкарала
!
Трудно ли се прави навсякъде където ходих ми казваха да я сменя с втора ръка пък колкото изкарала

Почти е сугурно че тече някъде от маркучите
Затегни/смени скобите и виж нивото на хидравличната течност
ако е под минимума ще започне да вие и при спиране ще усещаш една вибрация във волана
Затегни/смени скобите и виж нивото на хидравличната течност
ако е под минимума ще започне да вие и при спиране ще усещаш една вибрация във волана

- delas_328
- ентусиаст
-
Абе за сега карам така,но е за смяна защото чат пат вие,а за изтичането и аз немога да го разбера от къде е но за сега обилен теч няма даже от тогава 1-2 пъти да е капнало леко !
Тука съм се разбрал с колеги от форума за помпа втора ръка за по 40-50 лв така че скоро ще я сменям!
Тука съм се разбрал с колеги от форума за помпа втора ръка за по 40-50 лв така че скоро ще я сменям!
Последна промяна delas_328 на 04 Яну 2011, 15:45, променена общо 1 път
- joro_bmwm3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36 320 ванус
- Мечтае да кара: Ф1
- Детайли за колата: просто няма такава
сменяи семерингите долеи масло и си в играта имах сащия проблем успех
живота е гаден,но аз сам по гаден
15 мнения
• Страница 1 от 1