Проблем с отчитането на горивото

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '01 E46 318Ci

Проблем с отчитането на горивото

Мнение от joreto_88 » 03 Яну 2011, 21:35

Здравейте и за много години!
Търсих тема с моя проблем, но така и не открих решение за него. Дори и в подробната тема за общото устройство на резервоара не открих отговор.
Проблема е че стрелката за бензина на таблото падна на нулата и неиска да отчита. Ходих на гости и като пристигнах всичко си беше ОК. Преди да загася колата видях че имам около 10л гориво. Тръгвам си после, давам на контакт и стрелката не помръдна, а лампата ще ми извади очите, че няма бензин. Септември месец бях свалял и помпата и сондата и ги бях замервал с мултицет. Стойностите който показа бяха следните:

Помпа: Празен - 10 ома, Пълен - 266 ома
Сонда: Празен - 10 ома, Пълен - 230 ома

Според книгите и според отговор на въпроса ми в темата за общото устройството на разервоара всичко е в норми и отчита коректно. Какво й стана изведнъж? Опитах с изключване и включване на контакт, но без резултат. Отварях капаците отзад и опитах с откачване и закачване на буксите, като същевременно колата беше на контакт и наблюдавах стрелката - пак никакъв резултат. Викам си като сипя бензин сигурно ще се оправи, сипах 20лв и пак си стои на нулата. Има един друг момент, че на помпата едната букса, която отговаря точно за стрелката не е букса ами са само 2-те обувчици, които са във самата букса (така я купих) Един вид са 2 отделни кабела. Когато вадих помпата, за да замеря стойностите на поплавъка едната обувка се откъсна от кабела и аз оголих малко повечко кабела, подгънах го около обувката и заедно с нея го нанизах в/у пинчето на помпата. На другия ден трябваше да пътувам за морето и уж за временно, си стои така и до днес :oops: Нещата до онзи ден си бяха ОК, така че не мисля че там е проблема. За хлабава връзка не може да се говори, защото стегнато се нанизва на пинчето. Таблото също не е, защото всичко останало си работи. Някакви идеи?
E36 318i sedan '95
Е36 320iA coupe '93

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Re: Проблем с отчитането на горивото

Мнение от Борис_Малинов » 03 Яну 2011, 22:21

Прекъснат кабел на поплавъка...демонтирай помпата и ще видиш кой е.
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: IS
Мечтае да кара: BMW ///M3

Мнение от tenchooo » 03 Яну 2011, 22:23

колега моята го има саштия проблем като чукна леко стаклото на таблото горе доло да датчика се оправя но времено за ден два пробваи ништо не ти струва :D

ентусиаст
Аватар
Кара: е36 32*<0>5

Мнение от Prekysvach » 03 Яну 2011, 22:51

мен ми се беше откачило кабелче на поплавъка откъм помпата... вероятно струята която влиза докато се пълни резервоара им еб..ва майката .. .. след като го свързах стрелката се дигна но и до ден днешен не мога да разбера точно колко бензин има ... от първата черта ми пада до лампа и обратното

Назад към E36