относно Бош с лупа
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: compact m51d25
относно Бош с лупа
здравейте колеги. възможно е да го има вече това запитване, но понеже ми е ограничено времето не мога да търся и преглеждам десетки теми. въпроса е следния: на десния фар, Бош с лупа, като свалях металния рефлектор на късите за да измия лупата, изпаднаха 2 шайбички. едната по-дебела другата по-тънка. понеже не загледах предварително къде са били (вобще не знаех за тях) ги сложих както ми се стори добре. струва ми се обаче че малко се е разфокусирал снопа светлина. та питането ми е на кой точно винт се слага по-дебелата и на кой по-тънката. искам ако може мнения само от колега правил вече такава процедура. не искам предположения от сорта "абе май трябва да е еди-къде-си, щото по пътя на логиката еди-какво-си..." само за сведение като правих същото на левия фар, дебелата шайба беше на винта горе вляво, тънката на винта горе вдясно. долния винт беше без шайба. за който не знае за какво става дума - това са винтовете между металния и пластмасовия рефлектор на късите на Бош с лупа, които позволяват завъртане спрямо десен-ляв геврек. предварително благодаря на отзовалите се колеги 

I think things -- and they happen...
- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: относно Бош с лупа
Е ти мислиш ли че някой помни коя къде е?
Отвори си другия фар и ги сложи симетрично.
И да има значение коя шайба къде е, за това как е позиционирана лупата спрямо рефлектора на дългите
Отвори си другия фар и ги сложи симетрично.
И да има значение коя шайба къде е, за това как е позиционирана лупата спрямо рефлектора на дългите

- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
мисълта ми беше ако някой си спомня, не твърдя че всеки който го е правил е длъжен да помни. а какво общо има лупата на късите с рефлектора на дългите? понеже имат разлика в светенето двата фара затова е запитването. един път ми направи въртел системата за реглаж на десния фар и не ми се дават още пари за фарове. тия и без това са ми над 200 лв. вече. ако някой помни - да помогне, ако не помни - изпитания метод проба-грешка. хайде весели празници
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
колега аз ,съм го правил и установих че всяка лупа се центрова за даденият рефлектор ,тъй като при мен от три рефлектора правих два единият имаш само една дебела другият с две тънки ,та мисълта мие ,че спрямо лупата се определя мястото на шайбите,ще си поиграеш докато се получи ефекта е голям,бях с бош без лупа с пластмасови лещи ,смених рефлекторите и стъкълца от ЗКВ с лупа и светнаха уникално,но настройката си беше игра 

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
има едни шайбички за отрегулиране някакво , но според мен си въобразяваш , че те са ти променили фокус или нещо такова.
тук май седят ?

тук май седят ?

- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
mitrax написа:има едни шайбички за отрегулиране някакво , но според мен си въобразяваш , че те са ти променили фокус или нещо такова.
тук май седят ?
възможно е и да си въобразявам колега. факт е че десния фар свети с по-концентрирана светлина (малко като прожектор), докато левия си разсейва добре. въртях винтовете и все така си оставаше. даже от многото въртене се измъкна короната от самия винт (предаването е като пиньон-корона, ако някой се чуди кви корони, кви 5 лева) та после го лепих с моментно лепило. именно затова не ми се ще да го бъзикам много-много. нямам излишни пари за фарове. все пак ви благодаря колеги

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
- hakerizanov
- младши ентусиаст
-
въртял съм ги как ли не. от дълги на къси, от къси на дълги. имам още 3-4 вкъщи и с тях пробвах. все тая. за Н1 става дума
9 мнения
• Страница 1 от 1