нормално ли е това.....?!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Re: нормално ли е това.....?!

Мнение от Пилев » 30 Дек 2010, 23:50

20км в града може и да отвори, но 20км извънградско и предполагам парното на макс нищо чудно ако не е отворил. Колкото и да е двигателя го облива въздух с температура - градуси и парното допълнително го охлажда и ако не се зори особено двигателя няма да отвори. Или пък отваря за няколко секунди и като влезе антифриз с температура -10 -15 охлажда много бързо системата и затваря веднага.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 31 Дек 2010, 1:45

Като чета тука ми се струва че много хора нямат представа за това което пишат,това да отвори термостата не е като да щракнеш ключа и да светне лампата :mhihi: . Термостата си отваря плавно и само толкова колкото е нужно за да поддържа температурата на двигателя :idea: На тия температури вън не чакай да загрее долния маркуч,може да си е отворил малко,да затопли горната част на радиатора но ще има да чакаш да се стопли долния маркуч :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325 TDS + 330ci
Детайли за колата: черни :)

Мнение от tosho_72 » 31 Дек 2010, 10:23

Въпросът на колегата беше,дали е нормано при 20км.пробег да не твори термостата.Аз за това казах че не е нормално и държа на моето че няма как да не отвори(нищо че навън е -15),друг е въпроса че маркуча му е студен,при условие че антифриза който е излязал от двигателя е минал през радиатора се е охладил.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 530D

Мнение от yani5265 » 31 Дек 2010, 21:05

Ако всичко ти работи както трябва втория кръг трябва да отваря поне за малко докато охлади и после пак може да затвори както е казал колегата по горе .По мое мнение ако втория кръг не отвори или не отваря на правилната или ще минава 12 часа стрелката или ще стои преди 12.Втория кръг отваря за да може да не минава стрелката 12 часа.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 01 Яну 2011, 14:25

Колега струва ми се , че излищно се вкарваш във някакви филми ... , ако нямаш аномалия в работата на колата (увеличен разход , стрелката се връща обратно ) , тогава нямаш повод да се притесняваш ...
Сега конкретно на въпроса ти ....
За 20 км КАТЕГОРИЧНО термосатата е отворил (поне няколко пъти). Ако си имаш парно вътре , не обръщай внимание на маркуча след термостата (особено когато на вън е толкова студено) , въпреки всичко той не трябва да е напълно студено , трябва да е поне леко топличък !

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320д

Мнение от giggs_11 » 01 Яну 2011, 18:56

Е да ,ама е напълно студен,и между другото,парното ми никога не е било ,на ниво,сравнявам с парното на един колега с компакт,неговото е много по силно от моето

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 01 Яну 2011, 21:50

giggs_11 написа:Е да ,ама е напълно студен,и между другото,парното ми никога не е било ,на ниво,сравнявам с парното на един колега с компакт,неговото е много по силно от моето

Тогава сменяй термостата !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Jivko7777 » 02 Яну 2011, 2:21

giggs_11 написа:Значи питате ме как съм разбрал че не е отворил,ами пипнах долния маркуч и беше студен като лед, и да поясна че тия 20км. не са на къси разстояния ,извънградско е ,без да гася никъде по път,навръщане пак пипах долния маркуч след като се прибрах и отново беше студен

Точно че той отваря за малко, защото охлаждането става мигновенно, т.е. ти когато го барнеш той е студен и нормално ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 02 Яну 2011, 11:36

Не бутай термостата.Провери първо дали работи коректно ел.магнитния клапан регулиращ нахлуването на охлаждаща течност в радиатора на парното отопление.Просто пипни входящия и изходящия маркуч от него.При загряла кола те трябва да са едни от най-топлите дори и при недостатачно загряла...Ако се окаже,че клапана функционира правилно,може да се наложи да промиеш радиаторчето.
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

Предишна

Назад към E36