странно виене

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318i м40 R.I.P:( е36 320и м52
Мечтае да кара: x5 или е36 кабрио

странно виене

Мнение от lop_88 » 27 Дек 2010, 8:27

Привет на всички.Онзиден си взех друго бмв ,след инцидента преди два месеца.Колата е е36 320и м52 96 год.Проблема е там ,че като е купихме не забелязах да "вие "(но то си беше много шумно навънка).Да но като си е докарах и вечерта е препалих (когато е по-тихо)се чува някакво странно "виене" зад конзолата на климатика(дигиталния вдузонов) и касетофона(незнам дали е от тях).Виенето не е силно ,само ако е малко по тихо се чува ,но и да не е си го има постоянно.Касетофона има CD-чейнжър но като му друпна шалтера пак се чува,следователно не е от него.след като махна клемите на акумулатора и ги поставя след това ,за около 15-20 сек не се чува виенето но след това започва.Колата и да е заключена пак вие ,просто постоянно си го прави.Помагайте колеги от какво може да се получава това нещо.ако някой се е зблъсквал с тоззи проблем да сподели.днеска съм решил да е карам на някой майстор на ниско-токово да е замери,защото като поставям клемите излизат много искри ,следователно доволни си дърпа ток от някъде.
всеки даден съвет ще ми е от полза.всепак старата кола беше 318 и с м40 без клима и много неразбирам с тази нова технология .
мерси предварително :bchug:
може всичко да е ,да ама не е бмв :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: странно виене

Мнение от lop_88 » 27 Дек 2010, 11:30

Преди малко бях до колата и сложих клемите на акумулатора и почаках малко,но не започна да вие и реших да включа климатика.след включването и изгасването му се появи отново това виене,но не спира както казах във предишния пост.откъде може да идва това :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 27 Дек 2010, 12:42

Аве, брат, да не говориш за НОРМАЛНИЯ шум от вентилаторчето на управлението на климатроника?
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lop_88 » 27 Дек 2010, 19:03

Незнам колега.Както казах предишната кола нямаше клима ,а обикновенно съм паника за всичко.чуяли малко по странен шум и търся веднага някой майстор да е види.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: млади майки да полудяват ...
Мечтае да кара: всичко,без пари да давам

Мнение от vanko 318i » 27 Дек 2010, 19:04

и при мен го има това виене и е точно от това вентилаторче мамка му :ranting: някои хубав ден ще го сменя ама незнам кога :bchug: номер 3 от схемата е http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... 20&lang=ru
Последна промяна vanko 318i на 27 Дек 2010, 19:18, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 I Touring
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от paco_sp » 27 Дек 2010, 19:12

Точно това вентилаторче чуваш колега,несе шашкаи толкова. :yes: :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 27 Дек 2010, 20:35

:D това е вентилаторчето което охлажда панела на климатроника :D нормално е като спре колата да си поработи още,докато охлади панела :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lop_88 » 27 Дек 2010, 20:46

Мерси много колеги ,че споделихте с мен откъде може да е проблема :bchug: .Бих искал да ви попитам от какво може да се дължи това виенеот допиране до нещо или просто си еизпяло песента.Дали ще има проблем да покарам така известно време или трябва веднага да го сменям ??? Бих искал да споделя с вас какво ми се случи иднеска както си карах и ако може да си кажете мнението.Значи качвам се в колата запалвам и отивам да си сменя маслото.След което тръгвам и по път си пускам климатика.Започва да работи обаче ми се запотиха стъклата и пускам да ми се отпотят и по едно време климатика изключи сам.Спрях колата да видя какво става и нищо.Изключих акумулатора и го включих отново,но климатика не тръгна.Пипнах тръбата от компресора и беше вледенена цялата.Както и да е по едно време след многото базикане с копчетата и тръгна .Да ама след малко пак загасна сам.Тръгнах и по едно време започна едно стържене .спрях колата и е загасих.да ама след това въртя ключа и неще да запали :kuku: .викам бахти какво става и така около 7-8 опита и след това запали.подавам газ и се чува някакво стържене.Загасих колата но гледам на компресора някаква шайба продължава да се върти.изкарах ключа но продължава да върти шайбата на компресора.Изключих акумулатора и го включих и спря.Значи ремъка не се въртеше .Бързах да се пребера да не ме остави колата на пътя.утре ще видя какво става.Вие какво ще кажете ???
И отново мерси много за всичко :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: млади майки да полудяват ...
Мечтае да кара: всичко,без пари да давам

Мнение от vanko 318i » 28 Дек 2010, 0:05

колега за това малкото вентилаторче не се притесняваи,може и така да си караш аз така си карам 1 година,не закача никаде прости си е изпяло песента както казваш ти,за другия проблем отиди някаде при някой маистор на климатици да ти види защо така се получава успех и пиши какъв е проблема :bchug:

Потребител
Аватар
Кара: настръхнал
Мечтае да кара: кабрио М6 560hp

Мнение от vladatm » 28 Дек 2010, 0:53

Колега, да не грешиш нещо? Тая шайба няма кой да я върти след като загасиш колата(нали се задвижва от ремък?).
Климатика при температура под 5 градуса се самоизключва, и единствено това стържене трябва да пратиш някой да слуша в коша от къде идва?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 E36

Мнение от richito » 28 Дек 2010, 0:58

И моито винтилаторче е същото ама так го карам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 28 Дек 2010, 1:08

Споко колега :yes: Ако е слабо това виене трябва да е от въпросното вентилаторче. И на мен на ис-ка ми виеше слабичко, но си я карах така 4 години и до последно намяше проблеми с климатика.
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 28 Дек 2010, 1:58

Колега за охлаждащото вентилаторче разбра че е нормално ама и вие когато е по-студено времето пък и ти не си свикнал и не на последно място много е относително това "виене" всеки различно го чува и преценява като сила и интензитет та най-добре вземи сравни с друга кола да прецениш. А за климатика този специфичен шум който си чул ми прилича на доста намалял фреон или хич го няма. Обаче това с въртящата шайба иди на майстор на автоклиматици хем да ти провери фреона пък и да види тоя компресор бива ли го. По принцип ремъка върти постоянно шайбата на компресора ама не е зацепена и има съединител електрически който при подаване на команда за включване зацепва и предава движението от шайбата да завърти кмпресора да нагнетява. Та нека го погледнат .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lop_88 » 28 Дек 2010, 2:10

Аха разбрах колеги.Мерси много за всичките ви отговори.Само да попитам горе-долу какви парички взимат за едно замерване и пълнене на фреон???и къде мога в пловдив да отида да е погледнат???
Мерси много :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 28 Дек 2010, 2:47

На мен след допълване около 600гр. ми взеха 60лв. Ама няма да те пращам там . Иначе ти би трябвало да събираш около 1кг. или по-малко не знам колко точно. Обаче си виж първо компресора. Сега се сеъих едно място преди време ми препоръчаха. По 6-ти септември се движиш посока стадиона , след прелеза на Карловската линия има една малка пресечка без изход към блока ( вляво ) на следващата завиваш наляво след това покрай една ограда вдясно и на 50-на метра влизаш през нещо като портал с няколко като складове и питаш там има майсторяги ми ги похвалиха.

Назад към E36