BMW 318is не работи правилно

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Re: BMW 318is не работи правилно

Мнение от ивчо3 » 23 Дек 2010, 11:44

На студен двигател свали кабелите от кръглата букса на дебитомера, нагласи мултиметъра да мери съпротивление над 7-8 килоома и замери какво ще покаже между пиновете 1 и 2 отляво- надясно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318is, E46 328ci

Мнение от CTORH » 23 Дек 2010, 12:53

Колега, след като вече си си купил нов температурен датчик, що не си купиш и една нова ламбда сонда? Най-вероятно проблемът ти е точно там. Смени тези две неща и тогава виж как се държи колата. Но си ги купи хубави, не някви ментаци.
Иначе отностно измерванията на бобините и дебитомера в тая тема http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=8&t=215432 колегата metodi80 е описал подробно как да си ги измериш. Даже се чудя защо още модераторите не са я сложили в полезни? :dunno: Ако не цялата тема, то поне да пуснат нова тема "Измерване на бобини и дебитомер" и да цитират там поста на metodi80.
Изображение

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 23 Дек 2010, 13:12

ts_ber написа:
Nikito_nn написа:А разхода как ти е колега? Много интересно ако е ламбда как не я хваща диагностиката :dunno:

Колеги разхода според мен е добре, но нямам много наблюдение. Днес откачих температурния датчик който се намира на блока (син с 2 пина) и колата заработи перфектно с откачен датчик. покарах я около 20 км. така и си вървеше супер. След това замених датчика с чисто нов вклучих го и пак същите мизерии. Утре мисля да пробвам ламбда сондата. Много се узадачих как при откачен датчик колата работи перфектно? Някакви предложения за по нататък?

Имам спомени при мен,че като откачах датчика колата или се опитва да гасне или прекъсва все едно..така се спира притока на гориво,значи датчика ми работи,даже имам още един поне смених главата-ако имаш нужда мога да ти го дам.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Потребител
Аватар
Кара: е38, 750i

Мнение от ts_ber » 25 Дек 2010, 20:43

Колеги проблема е решен. Оказа се че се омазал софтуера в ЕКУ-то на автомобила. Преинсталирахме го и колата се оправи :). Благодаря на всички който се отзоваха

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 26 Дек 2010, 15:06

ts_ber написа:Колеги проблема е решен. Оказа се че се омазал софтуера в ЕКУ-то на автомобила. Преинсталирахме го и колата се оправи :). Благодаря на всички който се отзоваха

Е , а дано ....
Без да те плаша , искам да ти кажа нещо ....
Компютъра на колата и софтуера му са "консервативна" система , демек компютъра си управлява еднин и също софтуер , без да има някакви промени в него (тук нямаш операционна система и многозадачни приложения, които да могат да се "омазват" , ами е просто един контролер и заложените в него инструкции...). Та в тоя случай , за да се "омаже" софтуера , трябва да има проблем в хардуера ! Най -честата причина за скапване на софтуер в подобен тип техника е - изсъхнали електролитни кондензатори ....

Предишна

Назад към E36