Проблем с цилиндрите

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с цилиндрите

Мнение от JBL » 16 Дек 2010, 14:24

Здр. колеги.Имам един проблем.Бмв-то е е36 м50б20 мотор.Проблема е както си карах и изведнаш ми загуби 1 или 2 целиндара.Извадих бобините да видя свещите и имаше малко масло от гарнитурата.Забьрсах,и после заалих,беше добре.После оба4е пак взе да губи целиндри.Нощно време се вижда как пот бобините свети.Смених си вси4ки лули,по добре стана.Но сега когато е студена пали супер и си работи добре.След като я осавя загряла изгасена,мако време и запаля пак ми губи цилинри.Ако някой има представа от какво може да се полу4ава така моля да пише.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Re: Проблем с цилиндрите

Мнение от BiTurbo » 16 Дек 2010, 14:45

JBL написа:Здр. колеги.Имам един проблем.Бмв-то е е36 м50б20 мотор.Проблема е както си карах и изведнаш ми загуби 1 или 2 целиндара.Извадих бобините да видя свещите и имаше малко масло от гарнитурата.Забьрсах,и после заалих,беше добре.После оба4е пак взе да губи целиндри.Нощно време се вижда как пот бобините свети.Смених си вси4ки лули,по добре стана.Но сега когато е студена пали супер и си работи добре.След като я осавя загряла изгасена,мако време и запаля пак ми губи цилинри.Ако някой има представа от какво може да се полу4ава така моля да пише.

питай при комшията за тия цилиндри, няма как да се изгубята току-така :mhihi:

са сериозно, ми смения я тая гарнитура на капака на клапаните, хем си намерил проблема, хем продължаваш да питаш.....Освен профилната гарнитура по капака има и 2 гарнитурки за отворите на свещите/лулите, 2 са защото са 2 по 3 отвора.

те за тва говоря
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 16 Дек 2010, 15:33

:yes: Сам си си намерил проблема. Сменяй гарнитурките.

ентусиаст
Аватар
Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i

Мнение от raduslaf » 17 Дек 2010, 11:40

Номенклатурен номер : 11120034107
Описание : КОМПЛЕКТ ГАРНИТУРИ - КАПАК КЛАПАНИ
Ед.цена (с ДДС) : 77.96 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

Според realoem.com комплектът струва 57 лв.Ма нали и в Дару трябва да ядат :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320 E36

Мнение от richito » 17 Дек 2010, 19:33

Смениги и виж тогава как ще е.

Потребител
Аватар
Кара: е36 318и 92г.

Мнение от pro-drive » 18 Дек 2010, 10:29

при мен е съштият проблем зехси нови свешти и нови кабели колата 1 / 2 дена работише перфектно но после пак зе дасе разваля и ся се чудя какав е проблема дали гарнитура или нешто друго ???

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 18 Дек 2010, 13:15

Колега ,освен свещите и бубините , причина за неравномерната работа на двигателя може да са и дюзите ..... :idea: , така , че провери всичко на ред .Вадиш релето или бушона на бензиновата помпа вадиш една по една свещите , включваш една по една към бубините , приближаваш към маса (на около 2-3мм от корпус ) и почваш да въртиш на контакт , да видиш дали всяка свещ хвълря нормално искра , ако свещите хвърлят искра , значи имаш проблем с впръскването на горивото , та след това трябва да провериш и това ... Няма да е лошо да смениш и гарнитурата на капака , щом ти тече от там ... ,сменя се баш за 5 мин. Гарнитурата не е скъпа , остави ги тия цени в дарукар , реално тая гарнитура е към 30 лв за 20-ката , за 4-цилиндровите е даже и по ефтина (примерно Виктор-рейнц от ауто + или някой друго авто магазин).

Назад към E36