Оборотите играят при М40 , 1.6 + видео
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Оборотите играят при М40 , 1.6 + видео
Понякога , оборотите започват да играят . Обикновенно след като я изфорсирам се получават такива явления . Направих и клипче за да се види какво точно става : http://vbox7.com/play:4dcc9fdb
п.с на 00:22мин. аз подадох леко газ за да се види , че след пускането на газта не се оправя .
А аз я изфорсирах на място защото нещо я прихвана пак и пак спря да върви . Стана тромава .
п.с на 00:22мин. аз подадох леко газ за да се види , че след пускането на газта не се оправя .
А аз я изфорсирах на място защото нещо я прихвана пак и пак спря да върви . Стана тромава .
Последна промяна jakson на 13 Дек 2010, 21:04, променена общо 1 път
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Re: Оборотите играят при М40 , 1.6 + видео
Пробвай да откачиш акумулатора за 15 мин., после като го закачиш виж кво е дереджето.
Имал съм подобен проблем, оказа се скапана ламбда сонда, смених и се оправи.
- jakson
- ентусиаст
-
sobiss написа:Пробвай да откачиш акумулатора за 15 мин., после като го закачиш виж кво е дереджето.
Колега , ако е ламбдата повредена и я откача кола трябва ли да тръгне по-добре ? Или просто няма да има разлика ?
- sobiss
- младши ентусиаст
-
Тогава компа влиза в някакъв авариен режим и става мазало. Дали ще тръгне по добре незнам, защото незнам сега как върви. Но пък нищо не ти коства да пробваш 

- jakson
- ентусиаст
-
sobiss написа:Тогава компа влиза в някакъв авариен режим и става мазало. Дали ще тръгне по добре незнам, защото незнам сега как върви. Но пък нищо не ти коства да пробваш
Честно казано сега върви когато си иска . 1 път върви много , друг път е като костенурка . 1 път гори 30л/100 км. , др път гори 25л/100 км . Но непада разхода под 25 /100 . Значи 1 път давам газ и задържам педала на газта на 1 положение и колата върви на тласъци . Започва да ускорява бавно , после се появява 1 тласък и тръгва все 1 някой я блъска отзад , др път върви много добре , а в друг случай пък просто натискам газта докрай и чакам да ускори и това ускорение е адски бавно . Ауспуха е черен , не само , че е черен но има направо слой от няколко мм наслоени сажди .
На диагностика уж ламбдата работи . Наскоро обаче забелязах , че кабелите и се рязани и свързвани наново .
Диагностика ми показа данните от ламбдата и те наистина се променяха . Той каза , че така трябва .
- ceco_brusen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 m52b20
- Мечтае да кара: х5
jakson написа:Понякога , оборотите започват да играят . Обикновенно след като я изфорсирам се получават такива явления . Направих и клипче за да се види какво точно става : http://vbox7.com/play:4dcc9fdb
колега
карам м40б16
и го имах тоя проблем смени си дебитомера и си ок
имах същия проблем смених ламбата и си4ко е ок и 4исти дросолова клапан
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Колега със сигурност е ламбда сондата!
Аз доскоро бях с подобен проблем и прекрасния разход от 20 на 100 ме подлудяваше...и то с пенсионерско каране!Играене на оборотите след по-смело раздаване на газта,че дори се стигаше до гаснене...170 лъвчета и ще се отървеш от досадния проблем...не си мисли,че са много,че ако дръпнеш чертата колко пари си дал за бензин през това време ще си теглиш ножа 

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
Opel Vectra B X16XEL
- jakson
- ентусиаст
-
Jang1r написа:Колега със сигурност е ламбда сондата!Аз доскоро бях с подобен проблем и прекрасния разход от 20 на 100 ме подлудяваше...и то с пенсионерско каране!Играене на оборотите след по-смело раздаване на газта,че дори се стигаше до гаснене...170 лъвчета и ще се отървеш от досадния проблем...не си мисли,че са много,че ако дръпнеш чертата колко пари си дал за бензин през това време ще си теглиш ножа
Колега , на диагностика излизаше ли проблем в ламбдата ? Диаогностика се кълне , че работи . Иначе възможно ли е от ламбдата изведнъж да става адски тромава и изведнъж да тръгва да върви ? Иначе аз ако падна на 20/100 ще се радвам . Сега ми гори 30л/100 км.
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Да при мен на диагностиката ми излезе проблема...даваше ми постоянно 0,45 волта...
BMW e36 318TDS Touring
Opel Vectra B X16XEL
Opel Vectra B X16XEL
- jakson
- ентусиаст
-
Jang1r написа:Да при мен на диагностиката ми излезе проблема...даваше ми постоянно 0,45 волта...
При мен напрежението играе постоянно . Т.е уж ламбдата работи ...
- giggs_11
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320д
да ти споделя колега ,правил съм над 10 диагностики,и винаги са ми казвали че синдата ми работи учудващо добре,при полойение че имам газ,но преди 2 дена трябваше да мина технически преглед,а там ми мериха вредните емисий ,оказа се че сондата ми на ниски изобщо не се включва,само на високи и то не в рамките на нормалното,така че прави си изводи.........jakson написа:Jang1r написа:Да при мен на диагностиката ми излезе проблема...даваше ми постоянно 0,45 волта...
- jakson
- ентусиаст
-
giggs_11 написа:да ти споделя колега ,правил съм над 10 диагностики,и винаги са ми казвали че синдата ми работи учудващо добре,при полойение че имам газ,но преди 2 дена трябваше да мина технически преглед,а там ми мериха вредните емисий ,оказа се че сондата ми на ниски изобщо не се включва,само на високи и то не в рамките на нормалното,така че прави си изводи.........jakson написа:Jang1r написа:Да при мен на диагностиката ми излезе проблема...даваше ми постоянно 0,45 волта...
Значи ще действам в тази насока . Аз гледам , че кабелите и са рязани и свързвани наново , може и там да прави беля . Ще започна от там

- sobiss
- младши ентусиаст
-
Имай в предвид, че някой е сложил някаква ламбда само да запуши дупката...щом кабелите са рязани, значи и ламбдата е сменяна, а ква е, само бог знае.
14 мнения
• Страница 1 от 1