проблем с паленето

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем с паленето

Мнение от svetlio_mi » 12 Дек 2010, 22:13

Здр. Имам един шантав проблем с моето БМВ-це.Значи,вчера сутринта беше -3 градуса и неможа да запали от първия път.Значи,подгрях и въртя-не пали,все едно няма нафта или не отива гориво.Втори път,пак подгрях-въртя,пак неще.Трети път подгрях,въртя но задаржах докато запали-отзад нито пушек нищо и на 4тият път запали,но мотора странно работеше и после пали без проблем само като е студено сутрин само тогава го прави.Дали не е от горивният филтър защото не съм го сменял поне аз от 2 години.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
Мечтае да кара: M6 разбира се

Re: проблем с паленето

Мнение от Gancho » 12 Дек 2010, 23:07

Колега казваш че само първият път не пали и то само когато е студена.На първо време си провери подряващите свещи и релето.Може там да е проблема.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 12 Дек 2010, 23:10

И аз бих те посъветвал да провериш свещите. Ако горивен филтър ти е позапушен, ще пали от втория път или с повече въртене всеки път, а не само студена.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 13 Дек 2010, 1:54

Не е филтъра колега и на мен ми го прави вече втори ден а палеше чакмак, обаче филтъра ми е на 3 дена чистак нов. Каквото са казали колегите по-горе трябва да гледаме и проверяваме че лошо .

Потребител
Аватар
Кара: Е91 320и

Мнение от vodi77 » 14 Дек 2010, 17:00

svetlio_mi написа:Здр. Имам един шантав проблем с моето БМВ-це.Значи,вчера сутринта беше -3 градуса и неможа да запали от първия път.Значи,подгрях и въртя-не пали,все едно няма нафта или не отива гориво.Втори път,пак подгрях-въртя,пак неще.Трети път подгрях,въртя но задаржах докато запали-отзад нито пушек нищо и на 4тият път запали,но мотора странно работеше и после пали без проблем само като е студено сутрин само тогава го прави.Дали не е от горивният филтър защото не съм го сменял поне аз от 2 години.

Аз имам сьщия проблем,филтрите са нови,свещите също.
Самоче при мен някой път пали от раз,а друг път на третото,четвъртото подгряване,
изпушва бяло и мирише на нафта.
Видял съм се в приключение.Моля помагайте :( ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318тдс комби

Мнение от mgate » 14 Дек 2010, 19:44

разхерметизирана горивна уредба ,слагате клапанчета ако нямате такива сменяте маркучите за излишната нафта и поглеждате за теч на гориво от горивонагнетателната помпа
:yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: й, и утре е ден.
Мечтае да кара: Active Autowerke.

Мнение от arr0gance » 14 Дек 2010, 20:54

+1 за кофти свещи,или подгряват неравномерно или има заминали.
п.п ако е тд/с,че нещо не се споменава.

С тия маркучета ме разбихте. :shock: Явно трябва да си го добавя в проблем-листата за тдс-и.
Тук може да съм полезен само и единствено като кажа,да отидете в бош и да си вземете хубави,цената е 5-7лв на метър.
Последна промяна arr0gance на 15 Дек 2010, 1:55, променена общо 1 път
Някой остаряхме, някой си станахте направо дърти.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 14 Дек 2010, 22:54

Значи тъй като и аз имах същия проблем тая вечер го открих и се оказа протекло мъркучле за обратната нафта. Махате пластмасовия капак над дюзите и имате визуален контакт към целия горивопровод и мъркучлетата които имат навика при първия студ да пропускат че и без това са спекли вече и в комбинация със ниски температури пропускат в щуцерите на дюзите и оттам смуче въздух . Те така няма палене , и на мен така , а тази вечер си проверих всички свещи директно замерване и не са изгорели ма въздуха е гадна работа. Та сменяйте мъркучлета и наблюдавайте ден два за течове , че понякога са много упорити. И тва реле за свещите много завряно бе , чак зад акумулатора при компа и отгоре е хванат абе голяма щуротия и теснотия, въобще който е проектирал Е36-та откъм разположение и закрепване на елементи , устройства, кутии и т.н. в двигателния отсек май е бил махмурлия с извинения и без . Първо си проверете системата за херметичност и след това купувайте свещи ( че аз вече имам 4 в резерв :mhihi: ) . :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от svetlio_mi » 15 Дек 2010, 22:11

абе смених филтъра сфещите са здрави мерихги с пробната лампа. И неска пак мигонаправи този номер.Казаха минякъв клапан

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobssy » 15 Дек 2010, 22:27

Миналата година зимата и аз имах същия проблем тресеше докато запали като се едно си на тресачка ...
И един сивкаво черен дим ужас беше ...
Мерих свещи здрави... Смених ги и се оказа че две от тях главата им съвсем се бе изяла...
Взех ги по 15лв. бройката от симеон... Сега пали веднага...
Ако не си ги сменял все пак са консуматив :)

Потребител
Аватар

Мнение от svetlio_mi » 15 Дек 2010, 22:56

свещите са добре можели дае някой вакуум

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318тдс комби

Мнение от mgate » 16 Дек 2010, 10:55

svetlio_mi написа:абе смених филтъра сфещите са здрави мерихги с пробната лампа. И неска пак мигонаправи този номер.Казаха минякъв клапан

прочети горният ми пост :wave: ,а също така изкарай свещите и направо на акомулатора ги пробвай как подгряват :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bobssy » 16 Дек 2010, 18:42

Колега +1 за свещи едно е да си ги замерил а друго да ги смениш .. колегите ще го потвърдят
особено ако си дизел една да ти е не добре няма палене на студено..
Ако са наред провери горивната ситема маркучета за обратна нафта...
Често се напукват и видимо са ок но като ги закривиш на някъде зейват едни ями :)
Провери си тези две неща първо :bchug:

Назад към E36