Като е студено тече антифриз като е топло не

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше 520i, 325tds, 323i; сега 528i
Мечтае да кара: E46 М3CSL

Re: Като е студено тече антифриз като е топло не

Мнение от 5ър » 15 Дек 2010, 0:57

metodi80 написа:
k1k0 написа:Колеги имам странен проблем като са минусови температурите всяка сутрин намирам колата с локва антифриз под нея като не са минусови температурите не тече и всичко е наред :roll: гледах я отвсякъде нищо не се вижда и уж всичко е наред някои да се е сблъсквал с този странен проблем :|

Еми не знам защо се чудиш , но това поведение е "характерно" ..... Когато двигателя е загрял всички детайли се разширяват (едни повече , други по малко) , съответно се притискат по добре един в друг ..... , когато започнат да изстиват , луфтовете м/у тях се увеличават , защото се свиват детайлите . Давам пример , ако ти тече от преливника , докъто караш , антифриза няма да се губи , но като спреш за малко и поизстине колата , започва да тече ... Не казвам , че при тебе теча е от преливника но хвърли му един поглед , виж и тройника и те така ...

Като нагледен пример за доказателство на това мнение що посоча бившата, която течеше :mhihi: , за колата говоря, като е студено(М50Б20). Течеше от две места - едно гумено съединение над ремъците, хванато със скоба, което се свиваше. Затегнах леко скобата и спря. А другото място беше пластмасовата част на радиатора. Така и си остана да тече леко при студено време.
Почвай да проверяваш с пипане, или на канал.
Still Speedin

SPACEMAN!
Аватар
Кара: USS ENTERPRISE
Мечтае да кара: ЗВЕЗДОЛЕТ

Мнение от PROPELLER » 16 Дек 2010, 1:07

имах такъв проблем с радиатора!
някъде между пластмасовите и алуминиевите компоненти на радиатора!!!
лятото почти без проблеми а зимата при отрицателни температури теч!!
И така проблема според мен е само за кардинално решаване!!! Без добавки , прахчета и пр.!
Не , че не вършат работа ама МЕРСИ!! ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от michi69 » 16 Дек 2010, 7:09

ако тече радиатора нов интернешънъл и това е
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше 520i, 325tds, 323i; сега 528i
Мечтае да кара: E46 М3CSL

Мнение от 5ър » 16 Дек 2010, 15:02

На мен като ми прокапваше от пластмасите на радиатора(Е34-ката), използвах една добавка на Holts, но нямаше ефект. После като се челосах в един стълб пред нас, ми се наложи да разглабям радиатора и да чистя калта от тази добавка.

На мен не ми помогна добавката. :dunno:
Still Speedin

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бангия
Мечтае да кара: много кончета под капака

Мнение от slep » 16 Дек 2010, 17:18

Smoocki написа:Да не би да е от маркуча отзад на главата ,където влиза към клапана за парното ?
Там трудно се вижа да не кажа почти невъзмоно да се види както при 6 таците така и при 4 -ри цилиндровите

На мен точно от там ми течеше и се стичаше по скоростите назад ,смених го и всичко си беше ок .
Сега като застудя пак почна по малко да губи антифриз ,оставих я 2 дни на чист сняг и след като я мръднах имаше червени капки отза откъм двигателя разбрах че сълзи от същото място
Та колега не си написал отзад или отпред тече
Не всичко което лети се яде

Предишна

Назад към E36