Като е студено тече антифриз като е топло не
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- 5ър
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше 520i, 325tds, 323i; сега 528i
- Мечтае да кара: E46 М3CSL
Re: Като е студено тече антифриз като е топло не
metodi80 написа:k1k0 написа:Колеги имам странен проблем като са минусови температурите всяка сутрин намирам колата с локва антифриз под нея като не са минусови температурите не тече и всичко е наредгледах я отвсякъде нищо не се вижда и уж всичко е наред някои да се е сблъсквал с този странен проблем
Еми не знам защо се чудиш , но това поведение е "характерно" ..... Когато двигателя е загрял всички детайли се разширяват (едни повече , други по малко) , съответно се притискат по добре един в друг ..... , когато започнат да изстиват , луфтовете м/у тях се увеличават , защото се свиват детайлите . Давам пример , ако ти тече от преливника , докъто караш , антифриза няма да се губи , но като спреш за малко и поизстине колата , започва да тече ... Не казвам , че при тебе теча е от преливника но хвърли му един поглед , виж и тройника и те така ...
Като нагледен пример за доказателство на това мнение що посоча бившата, която течеше

Почвай да проверяваш с пипане, или на канал.
Still Speedin
- PROPELLER
- SPACEMAN!
-
- Кара: USS ENTERPRISE
- Мечтае да кара: ЗВЕЗДОЛЕТ
имах такъв проблем с радиатора!
някъде между пластмасовите и алуминиевите компоненти на радиатора!!!
лятото почти без проблеми а зимата при отрицателни температури теч!!
И така проблема според мен е само за кардинално решаване!!! Без добавки , прахчета и пр.!
Не , че не вършат работа ама МЕРСИ!!
някъде между пластмасовите и алуминиевите компоненти на радиатора!!!
лятото почти без проблеми а зимата при отрицателни температури теч!!
И така проблема според мен е само за кардинално решаване!!! Без добавки , прахчета и пр.!
Не , че не вършат работа ама МЕРСИ!!

- 5ър
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше 520i, 325tds, 323i; сега 528i
- Мечтае да кара: E46 М3CSL
На мен като ми прокапваше от пластмасите на радиатора(Е34-ката), използвах една добавка на Holts, но нямаше ефект. После като се челосах в един стълб пред нас, ми се наложи да разглабям радиатора и да чистя калта от тази добавка.
На мен не ми помогна добавката.
На мен не ми помогна добавката.

Still Speedin
- slep
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: бангия
- Мечтае да кара: много кончета под капака
Smoocki написа:Да не би да е от маркуча отзад на главата ,където влиза към клапана за парното ?
Там трудно се вижа да не кажа почти невъзмоно да се види както при 6 таците така и при 4 -ри цилиндровите
На мен точно от там ми течеше и се стичаше по скоростите назад ,смених го и всичко си беше ок .
Сега като застудя пак почна по малко да губи антифриз ,оставих я 2 дни на чист сняг и след като я мръднах имаше червени капки отза откъм двигателя разбрах че сълзи от същото място
Та колега не си написал отзад или отпред тече
Не всичко което лети се яде
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2