колко е нормалната твърдост на....

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: колко е нормалната твърдост на....

Мнение от bum_bum » 15 Дек 2010, 13:48

nazo1976 написа:
bum_bum написа:На мен от там ми течеше отначало,после го стегнах и почна от горната тръба,после и нея като я стегнах почна от капачката да избива :banghead:
Дано не тече,щото надува,а просто да не е стегнат маркуча. Като го стегнеш гледай от други места дали няма да тръгне.

и какъв беше резултата след тия течове?само не казвай тройка с гарнитура :mhihi:

Изображение

Резултата беше е36 за 40 бона на въжето.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 15 Дек 2010, 15:14

към автора
ако има проблем изчакай го да се увеличи безвъзвратно и ще си проличи каде е , Но в твоя случай всичко е наред и можеш да почнеш от капачка , термостат , скоби ....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 15 Дек 2010, 16:39

кажете къде мерат това налягане в софия да отида да го замерат а и като го измерят и даде некви показания примерно че е гарнитура достоверно ли е или е мижи да те лажем :mhihi: и сори за въпроса ама кви пари излиза чистенето на дюзите

ентусиаст
Аватар

Мнение от mitrax » 15 Дек 2010, 16:51

капачката ти е на 1,5 или 2 Bar-a , ako нямаш загуби и ако не ти извира колата си под това налягане и всичко е наред.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 15 Дек 2010, 17:11

mitrax написа:капачката ти е на 1,5 или 2 Bar-a , ako нямаш загуби и ако не ти извира колата си под това налягане и всичко е наред.

на 2 бара е като е затегната не тече изпод нея но маркучите са твърди и изби през тройника след като го смених капе някъде откъм пробката о пръстен или долния маркуч :dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от mitrax » 15 Дек 2010, 17:15

някой да те упъти в софия каде мерят за газове в охладителната система . Има ли газове - лош вариант.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от reyes.e30 » 16 Дек 2010, 1:34

колеги понеже и аз имам същия проблем да питам ако не е проблема в гарнитурата , а има теч на друго място възможно ли е да надува маркучите и каде се намира тоя троиник за които става въпрос също така понеже ми губи течност още от както я взех преди пет месеца но по малко сега от както стана студ взе да губи много повече възможно ли е да е нещо по пластмасите и от студа като се свива да тече повече

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 16 Дек 2010, 10:27

reyes.e30 написа:колеги понеже и аз имам същия проблем да питам ако не е проблема в гарнитурата , а има теч на друго място възможно ли е да надува маркучите и каде се намира тоя троиник за които става въпрос също така понеже ми губи течност още от както я взех преди пет месеца но по малко сега от както стана студ взе да губи много повече възможно ли е да е нещо по пластмасите и от студа като се свива да тече повече

тоя тройник е на много гадно място между двигателя и купето смени го виж дали пак ще ти губи и от къде. за другото незнам и аз тва питам :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 16 Дек 2010, 11:20

На мен ми надуваше маркучите от скапана капачка на радиатора. Два радиатора ми съсипа тая гадост, докато разбера че е от нея. В началото маркучите не бяха много твърди, само сълзеше течност от големите маркучи. Притегнах здраво скобите и за известно време течът спря, но изби през щуцера в долната част на радиатора. Завих яко и тази скоба и изби през казанчето, налягането направо го извади наполовина. Смених радиатора с чисто нов и карах няколко дена без нищо да протече, само маркучите бяха твърди като камък. От капачката не е излизало пара или антифриз. Преди да измине и седмица, изби през казанчето и пак като предишния път го извади с няколко милиметра нагоре. Накрая смених капачката и оттогава- насам 2 години съм доливал около 300 мл. течност, маркучите са с нормална твърдост, както бум-бум обясни.

Предишна

Назад към E36