подгревни свещи на 2.5 тдс

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740i idividual
Мечтае да кара: безаварийно
Детайли за колата: Нормнална!

Re: подгревни свещи на 2.5 тдс

Мнение от Nasko_325TD » 10 Дек 2010, 8:31

Еми добре де,то тогава защо да ги разкачаш?Не може ли директно.Би трябвало да стане,ако мериш всяка свещ по отделно.Единия край на мултицета на маса,а другия на свеща.От там веригата се затваря през най-малкото съпротивление.Няма как да премериш всички останали и да даде грешка понеже една свещ ще има по-макло съпротивление отколкото да речем 2 или 3. ;) Съответно мултицета ще затвори през тази свещ и ще ти даде стойноста и.Това е само теоретично. :mhihi:
Сега я ми дайте една схема и ще ви кажа аз дали ще стане,че так на сляпо само може да се гадае.Искам да видя как са свързани.Всяка свещ върви паралелно свързана на другата или са последователно?Всяка свещ ползва отделен контакт от релето или всичко отиват на 1 общ?
До колкото разбрах,има реле,което командва силовата част.Значи когато си без контакт релето няма да е сработило-демек силовата е разкъсана и мериш само свещите.
Дефакто,ако намериш къде излиза общия извод на силовата в буксата и закачиш мултицета там,а другият му край на маса(-),ще премериш общото съпротивление на всички свещи.
Кога си завършил ТЕТ-а колега? :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 10 Дек 2010, 9:34

Приятелю, айде да не спорим за закони измисени доста отдавна. Идеята е че до всяка свещ отива кабел захранващ я с ( + ) и се намират заедно на достъпно място и може всеки поотделно да бъде замерен след откачане на буксата и те така да ти стане ясно аджеба първо има ли верига до свещта ( т.е. здрав ли е проводника до нея ) и второ мериш ел. съпротивление на свеща поотделно за всяка. А това за по-малкото съпротивление си в грешка, мултицета би премерил съпротивление нула (т.е. на късо ) макар и да има свързано друго паралелно , а ако са две съпротивленния няма значение колко малко ( различно от нула ) мери новото общо съпротивление като има схеми за паралелно и последователно свързване. Демек ако по някакъв начин премериш общо всичките свещи и има най-малко една изгоряла мултицета ще даде нула, ама съпротивлението на една е толкова малко че всъщност общото се получава като стойност с 3 нули след десетичната запетая което не е никъв ориентир, затова по представения начин по-горе от колегите е най-истинно. Успех.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 10 Дек 2010, 11:13

Аз това питам де.Значи ако от всяка свещ отива отделен кабел до въпросната букса и след това отива до релето.Съм съгласен.защото разкъсваш веригата.
Но на кои пинове се мери на буксата?
Примерно 1-ва свещ еди кой си пин и т.н. до 6-та. :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 TDS '97

Мнение от mmc » 10 Дек 2010, 11:49

аз мойте свещи си ги премерих по вече описания надълго и нашироко начин с мерене на кабелите от буксата.
Пиновете ги видях от ТИС, ако имаш достъп до такъв...
Сигурно ги има и по нета , с малко ровичкане ще ги намериш.
Сори, че нямам по конкретен отговор, но не ги знам наизуст за твоята кола.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 10 Дек 2010, 12:06

А какво е ТИС?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 TDS '97

Мнение от mmc » 10 Дек 2010, 12:37

не обичаме да ползваме търсачката, а ? :)
нищо , ето ти линк има доста за четене :)
viewtopic.php?f=34&t=228652&p=2500498&hilit=tis#p2500498

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_325TD » 10 Дек 2010, 15:26

мерси колега! :yes:

Предишна

Назад към E36