смяна кабели седан
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Yavor_kamenov
- Потребител
-
- Кара: 325 TDS
- Мечтае да кара: М5 Е60
Re: смяна кабели седан
Ми и аз така мисля тая седмица ще се завъртя в нов филм
ще сменя първо горивния филтър защото тя пали и гасне след 5-10сек. ако не е от него пак ще се допитвам до вас 

- Yavor_kamenov
- Потребител
-
Най накрая запали с друг по-мощен акумулатор, имаше въздух в системата бая. Даже си я покарах 20-тина минути. След като се загаси колата, нафтата се връща обратно към резервоара. Прегледахме помпата изглежда работи защото като дадох на контакт започна да подава гориво, но когато я изключа за повече време всичкото гориво се връща в резервоара и после трябва въртене за да запали. Мисля да сложа клапан точно на тръбичката преди резервоара поне за да не слиза всичкото гориво в резервоара. Казаха ми че Форд Мондео били с такива някой слагал ли е там клапан и какъв че ми побеля косата вече. 2-ро зад шофьора под задната седалка има едно като помпа но не съм сигурен че е това. четох в други теми че тя е за прехвърляне на горивото в другата част на резервоара, но всеки ми казва различни неща. Та до въпросното нещо стига една букса през която не минава ток защото в сервиз Ферди до ПЖИ са толкоз добри електричари че са пропуснали този момент.
Някакви съвети, ще бъда благодарен. 

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Колата фабрично трябва да си има такъв клапан.Иначе отиваш и си вземаш клапан за горивото да не го връща обратно /има го оригинален бмв - иначе режеш маркучи присаждаш от нещо и пак си караш/ Едното зад шофьора е поплавък има само 2 кабела.От дясната страна зад пасажера има още едно същото обаче с 4 кабела.Там едното е за помпата другото е за 2-рия поплавък.Помпата вдига до горивниа филтър.Като те слушам недей да ходиш вече в тоя сервиз щом елементарни неща незнаят.

- Yavor_kamenov
- Потребител
-
shengi написа:Колата фабрично трябва да си има такъв клапан.Иначе отиваш и си вземаш клапан за горивото да не го връща обратно /има го оригинален бмв - иначе режеш маркучи присаждаш от нещо и пак си караш/ Едното зад шофьора е поплавък има само 2 кабела.От дясната страна зад пасажера има още едно същото обаче с 4 кабела.Там едното е за помпата другото е за 2-рия поплавък.Помпата вдига до горивниа филтър.Като те слушам недей да ходиш вече в тоя сервиз щом елементарни неща незнаят.
Е дано никога не ми се налага да стъпя пак там. Те даже ми изгориха километража и почнаха да ме обеждават че съм некъв малоумен и не съм забелязал, след доста спорове спрях да им обяснявам че всичко си е било ок преди да го пипнат "специалистите", щото колкото и да споря няма смисъл, най-много да прецакат още нещо. Та за клапана това си говорихме че помпата си работи но самият клапан явно не работи, а не ми се дават пари вече. Ще бучна един клапан пък кво ще да става.
- Yavor_kamenov
- Потребител
-
Километраж намерих, но установих че когато пусна фаровете и явно напрежението пада и стрелката за километрите и тази на горивото спират да работят
някой имал ли е подобен проблем, ако са вързани на една верига поне да знам къде да търся преди да се гмурна пак в някой сервиз.

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Yavor_kamenov написа:Здравейте колеги,
след като никой не ми отговори на въпрос в предишна тема ще питам отновоТрябва да сменя кабелите които минават под лявото амортисьорче на багажника. Въпросът е тези кабели колко са дълги, ако започват с букса и завършват с такава? Някой взимал ли е такива от магазин и колко струва, защото не искам да свалям от някоя изгнила кола на моргата. Препоръчайте ми в София някое местенце на което ще ги ремонтират. Предварително благодаря за отговори от типа - "виж в често срещани проблеми". Прегледал съм и само на едно място открих един колега си е сменил сам с отделни кабелчета.
Ако си от Пловдив пиши едно л.с.
- Yavor_kamenov
- Потребител
-

Ако си от Пловдив пиши едно л.с.[/quote]
Враца/София
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Значи имам части от ГНП-та за 325 ТД(С) М51 от помпи 993 и от помпа 994.Само някой да ми припони къде стоеше клапъна,че аз не се сещам!?Този който прези на помпата да върне горивото обратно.
- Yavor_kamenov
- Потребител
-
Nasko_325TD написа:Значи имам части от ГНП-та за 325 ТД(С) М51 от помпи 993 и от помпа 994.Само някой да ми припони къде стоеше клапъна,че аз не се сещам!?Този който прези на помпата да върне горивото обратно.
Брат за момента си карам така че сега токовета са ми по-голям проблем

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ами колега замери какво напрежение ти дава динамото! 

- Yavor_kamenov
- Потребител
-
КЕЛЕША написа:cherveia тва е човека 0878358313 Васил
Благодаря свършихме работа

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2