12V на контакт в отделението на двигателя - къде
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Re: 12V на контакт в отделението на двигателя - къде
stony1 написа:Hellz написа:въпросният + е нужен на газовият компютър. Не мога да кажа за какво защото не съм врял и кипял.
И да знам, че се добавя бушон и дори вече съм го добавил.
А решението на проблема ми беше следното: Наместих газовият компютър при бензиновият и видях, че от там немците са оставили местенце от което да се прекарат кабели в купето. Та прекарах въпросният кабел от там и го вързах към радиото.
Сега го развържи от там където си го вързал и си поиграй малко да го закараш до клеморедите, които са под волана. Намират се над мястото за почивка на левия крак. Избери си клеморед, в който проводника който влиза е поне 2,5 квадрата. От него излизат наколко по-тънки кабела и има място където да включиш твоя проводника.
Проводника на радиото е вторичен, изваден е от клеморед, към който захранващия проводник е с по-голямо сечение и издържа на по-голямо натоварване. При твоето свързване ще се получи голямо натоварване на проводника за радиото. Проблема е че натоварването на предпазитела за радиото може да не превиши допустимото и той да не изгори, но повишеното натоварване на проводника на радиото може да доведе до неговото загряване, повреждане на изолацията, а има вариант и със запалване на инсталацията. Поради тази причина са направени тези клеморедите под волана и зад жабката.

- ceco_brusen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 m52b20
- Мечтае да кара: х5
Re: 12V на контакт в отделението на двигателя - къде
Hellz написа:Привет, колеги
От къде (при двигателя) на достъпно място мога да взема 12V на контакт. От гнездото с бушоните е абсурд. Колата е 320i
от бушона които е на парното некои от 1-10 беше на моита газ от там сам взел
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2