Лампа "внимание".
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
Re: ЛАМПА ВНИМАНИЕ
ТРСТ написа:Течността кипва единствено и само защото буквално си кипва,загряла е прекомерно.Когато това се случи,педала на спирачките потъва,а каквото е останало по главата на водача настръхва щото спирачки йок.Всъщност,колегата досега трябваше вече да си е оправил колата,май?!

ТРСТ написа:Течността кипва единствено и само защото буквално си кипва,загряла е прекомерно.Когато това се случи,педала на спирачките потъва,а каквото е останало по главата на водача настръхва щото спирачки йок.Всъщност,колегата досега трябваше вече да си е оправил колата,май?!
Това е абсолютно вярно. Мерхурчета се получават при прегряване на спирачната течност. След това е необходима смяна на цялата течност.
По въпроса за лампата: Удивителната светва когата спирачната течност е намаляла или се е прецакала ел. веригата, която е за лампата. Например ако се измъкне буксата на казанчето пак ще светне лампата.
Това за профилактиката не съм го чувал. По принцип течността се сменя на 5 години.
"Кипва" защото течността абсорбира влага от въздуха. Така както ти си го написал излиза, че като се охлади течността всичко трябва да е наред и "кипенето" да спре, а то не е така. Няма смисъл да спорим, говорим за един и същ процес и затова че е важно да се сменя периодично спирачната течност

- Munich Machine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 34
Според мен ремъка е заминал, или обтегача е отпуснал, пребуксува и не завърта генератора достатъчно. Оттам той не може да осигури необхосимия заряд за акумулатора и светва лампата.

- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
Munich Machine написа:Според мен ремъка е заминал, или обтегача е отпуснал, пребуксува и не завърта генератора достатъчно. Оттам той не може да осигури необхосимия заряд за акумулатора и светва лампата.
Тогава ще светне лампата на акумулатора, не на спирачната течност. Мисля че темата достатъчно се изчерпа. Колегата каза че колата е в сервиза.
- Мариян Георгиев
- Потребител
-
- Кара: IS-ка
Re: Лампа "внимание".
Колата я оправих още преди няколко дни.Понеже ми е леко цепнат отстрани акумулатора изпуска течност.Клемите бяха много окислени,измих клемите,напръсках с контактен спрей и всичко е наред.Лампата светва защото има нисък заряд на акумулатора.
Веднъж БМВ,завинаги БМВ!
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2