Странно ритмично тропане/чукане

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36
Мечтае да кара: ски на Килиманджаро

Странно ритмично тропане/чукане

Мнение от vesellin » 05 Ное 2010, 0:50

Колата е Е36 М50B20 1993 с ванос.
Има един странен звук като тропане и чукане от време на време в цикли. Тропа по 3 пъти през 2-3 минути. Усеща се под километража и по педалите. Някакви идеи какво може да е Не влияе на колата, но може да е признак на бъдещ проблем.
И още нещо искам да попитам. Парното ми духа добре, но като го пусна да духа в краката почти не се усеща. Иначе на другите позиции си духа много добре.
При всички с климатици при натискане на копчето за циркулация на въздуха в купето се включва климатика?

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Странно ритмично тропане/чукане

Мнение от paxtara » 05 Ное 2010, 3:13

При всички с климатици при натискане на копчето за циркулация на въздуха в купето се включва климатика?[/quote]

ей тва и на мен ми напрай вшечатление,нека някой който знае да каже че е много странно според мене :mhihi:
BMW

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-65 730D

Мнение от POYO » 05 Ное 2010, 4:55

Няма нищо странно, винаги се пуска, за да не се запотява каляската и да е по-свеж въздуха

П.С. може да попитате и търсачката
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 05 Ное 2010, 8:29

vesellin написа:Колата е Е36 М50B20 1993 с ванос.
Има един странен звук като тропане и чукане от време на време в цикли. Тропа по 3 пъти през 2-3 минути. Усеща се под километража и по педалите. Някакви идеи какво може да е Не влияе на колата, но може да е признак на бъдещ проблем.
И още нещо искам да попитам. Парното ми духа добре, но като го пусна да духа в краката почти не се усеща. Иначе на другите позиции си духа много добре.
При всички с климатици при натискане на копчето за циркулация на въздуха в купето се включва климатика?

Преди 1-2 месеца и аз имах подобен проблем и пуснах подобна тема. Нямах никакви други проблеми с колата или с климатроника. Духаше идеално и топло и студено и клапите се отавряха и затваряха нормално (впрочем незнам, защо бях решил че проблема е в климатроника). След консултация в сервиз за климатици реших, че филтъра на купето се е позадръстил въпреки, че беше на няколко месеца и си купих нов. Така и не успях да намеря време да го сменя обаче и тупкането изчезна. Както се беше появило без видими проблеми така и изчезна. Ако имаш възможност пробвай първо със смяна на филтъра пък ако не се оправи тогава търси другаде проблема.

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 05 Ное 2010, 9:14

Аз съм с 1.8 и аз го имам този проблем /ако е проблем/ на същото място, някъде зад таблото-все едно някаква пластмаса да се върти и на всеки оборот тропа /подобно на автомобилите с механичен брояч на килиметража-при смяна на килиметрите/. Не зная дали е от климатроника, но при изключен мисля, че пак се чуваше това приглушено ритмично тропане.

Назад към E36