Относно монтаж на задни ел. стъкла

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Re: Относно монтаж на задни ел. стъкла

Мнение от baitun » 05 Ное 2010, 8:27

ares2 написа:колега до тук добре. дупките не съвпадат но си се ориентираи си ги монтирал..
сега..
не вземаи никакъв ток от тия тънки кабели .. те са ти от модула и ще стане мазало ако срежеш нещо
аз не рабрах как точно искаш да командваш задните стъкла?
от предната конзола и от задната врата? или само от едно място?
задачката ти хич н ее лека...

за да ти работят задните трябва друг модул от модел с 4 ел.
някъде ми се мотаеше едни... по спомени задните копчета бяха с малки жълти буксички...
оф.. кашата е сериозна

по нагоре ти написах как ти е наи лесния варянт
намираш копчета от задни врати с 5 пина ( сини са на цвят ) после намираш копчета бели от стария модел с 4 пина.
прекарваш инсталацията и всичко заспива.
+ ще си издърпаш от таблото отпред с бушон
другия варянт е да ползваш някои друг + но задължително си направи бушон да не се запалиш

Предните ми ел. стъкла се управляват от комфорт модула и бутоните са с малката жълта букса, за отзад взех механизмите и бутоните с дебелата синя букса заедно с окабеляването до страничната греда, както и на предната конзола бутоните за задните стъкла са с дебелата бяла букса. По принцип искам да ги управлявам и отпред и отзад, явно доста играчка ще падне, но като съм се хванал на хорото......Сега най- лесно е да взема +12в и две маси и да захраня задните бутони, но според мен трябва да се мине и през реле което да изключва напрежението при натиснат бутон и крайно положение на стъклото, защото може моторчето или инсталациятя/предпазител/ да дадат фира-уж имало някакви изключватели на моторчето, но аз не чувам нещо да прищраква. Но по принцип искам стъклата да се управляват и отпред, пък ако може и да се затварят през алармата чрез комфорта-е това вече ще е върха

Предишна

Назад към E36