размяна диференциал с по голямо число?!?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Stili
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330cd
- Мечтае да кара: zonda
размяна диференциал с по голямо число?!?
Диф. ми е 3.45 шпер е ама искам малко по голямо число интересува ме откакво мога да използвам за да си потърся правилния без да сменям кардана и полуоските ако е възможно (вече сменявах един път цялата история)!И кое число е най подходящо за да не се получи ефекта макс. скорост .... 150км.
(и това видях)

Why do we KILL people who KILL people to show KILLing people is WRONG!?!?!!
- beco109
- младши ентусиаст
-
- Кара: Разумно
- Детайли за колата: Измамна
Re: размяна диференциал с по голямо число?!?
ЕЕЕеее ти хем така хем така, няма как да стане да е с по голямо число и пак да върви с 220. Ти сега си с 3.45 освен да провваш следващия които е там не се сещам 3 и колко беше.
Ако ли не спагаи един 4 и нещи ама ще трябва да си монтираш и една скоростна кутия от камион за да имаш бързи бавни там
Ако ли не спагаи един 4 и нещи ама ще трябва да си монтираш и една скоростна кутия от камион за да имаш бързи бавни там

- Stili
- кандидат ентусиаст
-
e не хем така хем така ама малко от малко поне
- sarbinoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i
ми аз мисля че на 36цата 3.45 е най късия,освен тея с автоматите,ма те са май над 4 и максималната ще ти е около 175,изпробвано!
Oversteer scares passengers, understeer scares drivers.
- Stili
- кандидат ентусиаст
-
сагласен сам кажи ми моля те от кой модел е ако знаеш, какво е числото и с полуоските и кардана ли ми трябва или само диф. ше пасне?
П.С. Мисля че като разменям диф. с РАЗЛИЧНО число няма как да не разменя полуоските и кардана с полуоски и кардана от диф. който взимам прав ли сам ????
П.С. Мисля че като разменям диф. с РАЗЛИЧНО число няма как да не разменя полуоските и кардана с полуоски и кардана от диф. който взимам прав ли сам ????
- sarbinoff
- кандидат ентусиаст
-
ми мисля,че само 4цилиндровите автомати са с число 4.44,и според мен щом са 4цилиндрови са с малки прасета което значи че не трябва да сменяваш нищо,но не съм сигурен!
- Stili
- кандидат ентусиаст
-
аз незнам кое е малко и кое е голямо прасе брат така и не ми ги каза никой.Обаче слагах диф. от 2.5тд който беше шпер 2.65 и се получи нещо страшно 3/4/5 скорост почти не ги използвах
125км брат на втора правеше
доста бавно се набираше иначе!Яд ме е че не я пробвах колко ще и е макс. скорост тогава щото мисля че щеше да е доста
Както и да е друго исках да кажа че самия диф. беше същия общо взето но малко недостигаше на кардана и полуоските и ... трябваше и тях да сменя.
От друга страна на тд-то от 2.65 му сложихме 3.45 казвам ви без шпер беше обаче вървеше като чудовище на дрифт до 150км.(толко правеше
)
За това целта ми е сега да сложа малко по голямо число но АКО МОЖЕ да не е пък прекалено голямо и АКО МОЖЕ да не сменявам кардан и полуоски ( не ме разбирайте погрешно не ми пречи) просто питам някой ако е правил същите опражнения и знае какво точно ми трябва за ефекта
В краина сметка сам готов и на голямо число с малка макс. скорост но пък ускорение и пързалки яко а

От друга страна на тд-то от 2.65 му сложихме 3.45 казвам ви без шпер беше обаче вървеше като чудовище на дрифт до 150км.(толко правеше

За това целта ми е сега да сложа малко по голямо число но АКО МОЖЕ да не е пък прекалено голямо и АКО МОЖЕ да не сменявам кардан и полуоски ( не ме разбирайте погрешно не ми пречи) просто питам някой ако е правил същите опражнения и знае какво точно ми трябва за ефекта

В краина сметка сам готов и на голямо число с малка макс. скорост но пък ускорение и пързалки яко а

- sarbinoff
- кандидат ентусиаст
-
за ефекта ти трябва 3.64 или 3.73,но няма такива за е36!
Я първо кажи какъв е мотора. Н комбито си направих експеримент от 3,45, качих 3,91 и сега съм доста довоелн, комби м43, седи на калника на купе м44. А иначе, числата се сменят сравнително лесно, взимат е корона и пиньон такова число, каквото искаш от е30 да речем, слагат се в твоя си кожух и караш, но при таа интервенция е хубаво да се сменят лагери и семеринги, ако искаш да няма ядове, ако ти е само за проба и не те касае дали ще вие, тогава и с лопатата става 

- sarbinoff
- кандидат ентусиаст
-
е да така става,ма трябва си някой който разбира от регулиране на пиньона,че си е тегаво,инече и аз на мойта съм със скорости и м42 от е36,и с 3.91 и съм доста доволен 

- Stili
- кандидат ентусиаст
-
m42 coupe колко пари ми излиза приблизително операцията (смисал заслужава ли си щото ми звучи сложно
)
на твоята кола ти ли си го направи или си ходил някаде ???

на твоята кола ти ли си го направи или си ходил някаде ???
- sarbinoff
- кандидат ентусиаст
-
аз на мойта не съм го правил,щото съм с е30,а с мотор и скорости от е36,и при мен дифовете с по голям избор на число,а сони го е правил на неговата вече той ше каже сам ли си го е правил или не
- Stili
- кандидат ентусиаст
-
дали ще се навие и на мен една магиика да направи а??
за да има

Моя се продава
Сглобих го и го качих на комбата, но със заварена касета, че още си чакам частите за ревизията на шпер касетата, но имам пътувания тия дни и тази вечер го свалих, че е тегаво със заварка да се кара и си качих стария, докато стане шпер касетата, тоя го обявявам тоя диф за продажба. Много е фън обаче с 3,91, комби с м43, сток, седи на калника на купе м44 

14 мнения
• Страница 1 от 1