325 тдс проблем с перката за охлаждане
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- vlaikov44
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 730d
325 тдс проблем с перката за охлаждане
Колеги имам проблем с перката за охлаждане включва се на 60-70 градуса което мисля че не е нормално,моля помагаите които е имал същтия проблем благодаря предварително.
Re: 325 тдс проблем с перката за охлаждане
vlaikov44 написа:Колеги имам проблем с перката за охлаждане включва се на 60-70 градуса което мисля че не е нормално,моля помагаите които е имал същтия проблем благодаря предварително.
Коя перка се включва и с какво измери при колко градуса се включва?
Дай по-подробно.
- vlaikov44
- кандидат ентусиаст
-
ами колега смисъл такъв че стрелката на е стигнала до средата на 90 градуса апак перката се включва и перката е тази която се включва когато колата е загряла която стои наи отпред.
Колега перката за охлаждане е на вискосъединител и ако не ти е добре виското просто ще се върти по слабо като загрее и няма да зацепи. Тази перка е м/у двигателя и радиатора.
vlaikov44 написа:ами колега смисъл такъв че стрелката на е стигнала до средата на 90 градуса апак перката се включва и перката е тази която се включва когато колата е загряла която стои наи отпред.
Щом стрелката не стои права, това означава, че е развален термостата или датчика за температурата.
За перката - имаш две перки. Виско перка и ел. перка. Ти казваш, че ел. перката ти се включва.
Тази перка се включва ако ти е пуснат климатика или ако колата загрее над 101 градуса.
Трябва да провериш:
-датчика за температурата на водата;
-ключа за ел перката;
-термостата;
Разгледай схемата по-долу. Възможно е ел. перката да се включва рано и затова да не може да загрее двигателя.
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/Sedan/Europe/325tds-M51/LHD/M/1996/january/browse/engine/cylinder_head_attached_parts/
- vlaikov44
- кандидат ентусиаст
-
Мерси колега за съвета щеги проверя тези неща.
6 мнения
• Страница 1 от 1