Проблем с парното е36 320i
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с парното е36 320i
Колеги , проблемът е следният:
...колата е 94г. с климатроник...
...като позагрее пускам парното:
1.- да духа на стъклата топло има само от дясната страна на колата, от към шофьора духа студено.
2.- да духа насреща, от всички духалки духа сравнително студено , от към пасажера е хладен въздъх от към шофьора пак студено.
3.- да духа в караката - от дясно топло от към шофьора студено.
Като пусна климатроника на 26 градуса духа на всяка една степен и всяка една позиция студено.
Някой да е срещал такъв проблем ... имате ли идея от какво може да е и как да го оправя ?
Блгодаря ви предваритлно!
...колата е 94г. с климатроник...
...като позагрее пускам парното:
1.- да духа на стъклата топло има само от дясната страна на колата, от към шофьора духа студено.
2.- да духа насреща, от всички духалки духа сравнително студено , от към пасажера е хладен въздъх от към шофьора пак студено.
3.- да духа в караката - от дясно топло от към шофьора студено.
Като пусна климатроника на 26 градуса духа на всяка една степен и всяка една позиция студено.
Някой да е срещал такъв проблем ... имате ли идея от какво може да е и как да го оправя ?
Блгодаря ви предваритлно!
- Куче Без Каишка
- Потребител
-
- Детайли за колата: Ка'т вър'и назат мноу пуши
Re: Проблем с парното е36 320i
Колега, сравнително нов съм и точно в момента няма да мога да ти дам ясен отговор, а само насока...
Имах подобен проблем, но ми духаше топло само на средна линия, краката и стъклото студено! Оказа се пипкав, но решим проблем- под чистачките, пред шофиора, точно до двигателя (дано си ме разбрал
) има една клапа, която пуска и спира топлия антифриз към парното. Вътре има едни гумички, които се скапват с времето и блокират клапаните. Резултата е, който описваш (или поне при мен така се прояви).
Ремонта- вземаш инструментите и тънките ръце
и тая джаджа до двигателя я сваляш, като от маркучите изтича може би 0,5 до 1 л антифриз. джаджата МНОГО ВНИМАТЕЛНО я разглобяваш, щото вътре има едни жички, които аз ги скъсах!
пича, който ми каза как се ремонтира ми ги запои, но все пак не е нужно да се мъчиш като него!
Жокер- има две бубини, под тях са 2 плочки една в/у друга- при долната се разглобява, при горната мамата се е*ава!
махаш гумичките и търсиш заместител- аз намерих маслоустойчиви гумички от спирачни цилиндърчена на жигула (или поне така съм запомнил, ако си от пл- подарявам комплект!
) котвите вътре може да ги залепиш с поксипол така, че като затвори да прилепва добре. събираш Сглабяш и се грееш като гущер на слънце!
Но винаги има опция и да съм писал на празно и проблема ти да не е точно този!
Поздрави, ако нещо не е било ясно, а е това наистина- помагам с квото мога skype: coldy17
Имах подобен проблем, но ми духаше топло само на средна линия, краката и стъклото студено! Оказа се пипкав, но решим проблем- под чистачките, пред шофиора, точно до двигателя (дано си ме разбрал

Ремонта- вземаш инструментите и тънките ръце

Но винаги има опция и да съм писал на празно и проблема ти да не е точно този!

Поздрави, ако нещо не е било ясно, а е това наистина- помагам с квото мога skype: coldy17
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Тая джаджа се нарича клапани парно..ако е един в ед.ч.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- gog_g
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: пасатор с турбо..
- Мечтае да кара: самолет
vladi_a_i написа:Тая джаджа се нарича клапани парно..ако е един в ед.ч.
мда..така е
не става само с БМВ....трябва и акъл...
- kokali praa vsiakvi
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328i Мойта, e53 Семейната
- Мечтае да кара: 635i e24, 850i e31
- Детайли за колата: Истинската 328ца
Ето тук, ако не ме лъже паметта, се нахожда:vladi_a_i написа:Тая джаджа се нарича клапани парно..ако е един в ед.ч.
Жените биват два вида : 1. Слабички 2. Убавки... И с броя на цилиндрите е подобно ...

- Куче Без Каишка
- Потребител
-
vladi_a_i написа:Тая джаджа се нарича клапани парно..ако е един в ед.ч.
Изглежда съм длъжен да се съглася

И за да не съм баш- битер

Поздрави

- Куче Без Каишка
- Потребител
-
извинявам се- пропуснал съм да ти кажа как монтирах обратно там, кудето е захванато към купето!
След свалянето на маркучите се откача от купето малко на чалъл, но закачането... еми мен ми казаха, че няма такова, оставят го да си виси... Не и при мен!
горния палец го закривяваш леко и внимателно на горе може да не е съвсем стегнато като оригиналното, но поне не виси като препоръчаното ми на мен от познати!
P.S. От Пловдив съм, грешно съм написъл за гумичките.. Ако си от тук- имаш ги подарък, както казах!
След свалянето на маркучите се откача от купето малко на чалъл, но закачането... еми мен ми казаха, че няма такова, оставят го да си виси... Не и при мен!

P.S. От Пловдив съм, грешно съм написъл за гумичките.. Ако си от тук- имаш ги подарък, както казах!

Благодаря ви колеги, в събота като съм по-свободен ще го погледна и ще пиша , дали от това е проблема и дали съм го оправил ...
- ToHkaTa
- Потребител
-
- Кара: Senator C30E
Колега,здравей.Аз имах почти същия проблем с климаторника ,пускаше си която иска клапа където си иска.Оказа се ,че в управлението на климатроника,имаше една студена спойка ,която се разпоила.Оправиха ми е и сега всичко е 6. Дано да съм от полза. Успех ! 

10 мнения
• Страница 1 от 1