Проблем с парното е36 320i

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с парното е36 320i

Мнение от l_k » 24 Окт 2010, 20:38

Колеги , проблемът е следният:
...колата е 94г. с климатроник...
...като позагрее пускам парното:
1.- да духа на стъклата топло има само от дясната страна на колата, от към шофьора духа студено.
2.- да духа насреща, от всички духалки духа сравнително студено , от към пасажера е хладен въздъх от към шофьора пак студено.
3.- да духа в караката - от дясно топло от към шофьора студено.
Като пусна климатроника на 26 градуса духа на всяка една степен и всяка една позиция студено.
Някой да е срещал такъв проблем ... имате ли идея от какво може да е и как да го оправя ?
Блгодаря ви предваритлно!

Потребител
Аватар
Детайли за колата: Ка'т вър'и назат мноу пуши

Re: Проблем с парното е36 320i

Мнение от Куче Без Каишка » 25 Окт 2010, 11:29

Колега, сравнително нов съм и точно в момента няма да мога да ти дам ясен отговор, а само насока...
Имах подобен проблем, но ми духаше топло само на средна линия, краката и стъклото студено! Оказа се пипкав, но решим проблем- под чистачките, пред шофиора, точно до двигателя (дано си ме разбрал :oops: ) има една клапа, която пуска и спира топлия антифриз към парното. Вътре има едни гумички, които се скапват с времето и блокират клапаните. Резултата е, който описваш (или поне при мен така се прояви).
Ремонта- вземаш инструментите и тънките ръце :lol: и тая джаджа до двигателя я сваляш, като от маркучите изтича може би 0,5 до 1 л антифриз. джаджата МНОГО ВНИМАТЕЛНО я разглобяваш, щото вътре има едни жички, които аз ги скъсах! :lol: пича, който ми каза как се ремонтира ми ги запои, но все пак не е нужно да се мъчиш като него! ;) Жокер- има две бубини, под тях са 2 плочки една в/у друга- при долната се разглобява, при горната мамата се е*ава! :roll: махаш гумичките и търсиш заместител- аз намерих маслоустойчиви гумички от спирачни цилиндърчена на жигула (или поне така съм запомнил, ако си от пл- подарявам комплект! ;) ) котвите вътре може да ги залепиш с поксипол така, че като затвори да прилепва добре. събираш Сглабяш и се грееш като гущер на слънце! :lalala:
Но винаги има опция и да съм писал на празно и проблема ти да не е точно този! :mhihi:
Поздрави, ако нещо не е било ясно, а е това наистина- помагам с квото мога skype: coldy17

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 25 Окт 2010, 19:46

Тая джаджа се нарича клапани парно..ако е един в ед.ч.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: пасатор с турбо..
Мечтае да кара: самолет

Мнение от gog_g » 25 Окт 2010, 19:51

vladi_a_i написа:Тая джаджа се нарича клапани парно..ако е един в ед.ч.

мда..така е
не става само с БМВ....трябва и акъл...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328i Мойта, e53 Семейната
Мечтае да кара: 635i e24, 850i e31
Детайли за колата: Истинската 328ца

Мнение от kokali praa vsiakvi » 25 Окт 2010, 19:58

Ето тук, ако не ме лъже паметта, се нахожда:
Жените биват два вида : 1. Слабички 2. Убавки... И с броя на цилиндрите е подобно ...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Куче Без Каишка » 25 Окт 2010, 20:29

Изглежда съм длъжен да се съглася :oops: съжалявам за мърлявото описание, нов съм не съм съвсем сигурен с всичките имена, а исках да помогна! :)
И за да не съм баш- битер :OT: - да! показаното на снимката е мястото на "джаджата", наречена клапани на парното! :)
Поздрави :)

Потребител
Аватар

Мнение от Куче Без Каишка » 25 Окт 2010, 20:38

извинявам се- пропуснал съм да ти кажа как монтирах обратно там, кудето е захванато към купето!
След свалянето на маркучите се откача от купето малко на чалъл, но закачането... еми мен ми казаха, че няма такова, оставят го да си виси... Не и при мен! :lol: горния палец го закривяваш леко и внимателно на горе може да не е съвсем стегнато като оригиналното, но поне не виси като препоръчаното ми на мен от познати! :roll:
P.S. От Пловдив съм, грешно съм написъл за гумичките.. Ако си от тук- имаш ги подарък, както казах! :)

Потребител
Аватар

Мнение от l_k » 26 Окт 2010, 0:48

Благодаря ви колеги, в събота като съм по-свободен ще го погледна и ще пиша , дали от това е проблема и дали съм го оправил ...

Потребител
Аватар
Кара: Senator C30E

Мнение от ToHkaTa » 26 Окт 2010, 1:22

Колега,здравей.Аз имах почти същия проблем с климаторника ,пускаше си която иска клапа където си иска.Оказа се ,че в управлението на климатроника,имаше една студена спойка ,която се разпоила.Оправиха ми е и сега всичко е 6. Дано да съм от полза. Успех ! :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw325tds » 26 Окт 2010, 10:24

:arrow: Парно: 1/2 студено - 1/2 топло - клапани парно
Верно трябва един банер "ползвай търсачката"
Изображение

Назад към E36