Въпрос за запалването

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Въпрос за запалването

Мнение от ivopicha » 07 Дек 2005, 17:07

Здравейте. Искам да попитам на какво пали първоначално колата ми- BMW E36 318. Имам АГУ, ключа на газовата е на 3 степени- само на газ, само на бензин и пали на бенз и на 2000 оборота обръща автоматично на газ. Сега съм само на газ- палене вървене, всичко. Вчера един познат ми каза, че всички инжекции палеле на бензин и веднага обръщали на газ( както в моя случай) Дали наистина е така? Свидетел съм как кола с откачена бензинова помпа пали. Т.е. ако е както казва моя човек, не би трябвало да пали.Вярно, колата беше Опел Вектра- моно инжекция, но едва ли има значение това. Вие как мислите, на какво пали?

младши ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос за запалването

Мнение от ///Vasko » 07 Дек 2005, 21:30

ivopicha написа: Вчера един познат ми каза, че всички инжекции палеле на бензин и веднага обръщали на газ( както в моя случай) Дали наистина е така? Вие как мислите, на какво пали?

Аз съм с газов инжекцион и пали на бензин и префкл. на газ автоматично щом достигне определена температура.Но не и веднага,особено сега,като е студено минавам 1 км. че и повече ;)
Ако си с газов инжекцион няма да запали с откачена бензинова помпа :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Дек 2005, 21:40

на каквото си избрал от ключето :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivopicha » 08 Дек 2005, 15:56

Аз съм избрал да пали на газ и да върви на газ. Но гой казва, че пали винаги на бензин независимо от положението на ключа.

Babuna master
Аватар

Мнение от mitak_o » 08 Дек 2005, 16:12

зависи от ключето , тея дето палят на бенз и после минават на газ се чува как щракат релетата / и газовия клапан отпред/ като подадеш газ и минат зададените обороти за превлючване . Най обикновенните ключета могат да палят направо на газ те могат и на инжекцион да се сложат и колата въобще да не ползва бензин
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivopicha » 08 Дек 2005, 19:37

Аз ли не мога правилно да обесня, вие ли не ме разбирате :dunno: Моя ключ е с положения
1-во пали на бензин и движи на бензин
2-ро пали на газ и движи на газ
3-то пали на бензин и на 2000 оборота превключва на газ
Аз сега съм на 2-ро положение- всичко на газ
Въпроса ми е наистина ли инжекциона пали винаги на бензин независимо на какво положение е ключа?
mitak_o e изказал мнение за което му благодаря!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 08 Дек 2005, 19:49

ми според мен е това, което ти написах. спомням си някъде, че беше писал, че си с обикновенна газова и от там си правя заключение... ако не вярваш изкл буксите на дюзите и запали на газ :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 08 Дек 2005, 20:18

ivopicha написа:...Въпроса ми е наистина ли инжекциона пали винаги на бензин независимо на какво положение е ключа?
НЕ, пали си на газ... :idea:
Ако не вярваш, провери!!!.... един да върти на студено,
а ти иди отазд да видиш на какво ти мирише от ауспуха! :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivopicha » 09 Дек 2005, 10:48

Благодаря ви! И аз така си мислех, но предпочетох и вие да си кажете мнението!

Назад към E36