Проблем с обороти М43,не от стъпково моторче :(
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с обороти М43,не от стъпково моторче :(
Бимата е М43 98 г. и си върви перфектно,разхода си е ОК,но от една седмица ми гасне сутрин като я запаля,след това се оправя,на моменти като я изключа от скорост сваля до 300 оборотите и ги връща на 1000,на следващия сфетофар пък ги държи на 1200
(( От днес изобщо не ми държи оборотите,паля и гасне и краката на пеперудка-левия на спирачка и съединител,другия непрекъснато на газта..... Въпроса: може ли от скапан клапан на картерните газове или от заминала ДИСА да ми гасне колата.За уточнение-стъпковото моторче го пробвах и е ОК,свещи,тпс,всичко си е ток.Извинявам се,ако отекчавам някой,ама е доста дразнещо
((

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Проблем с обороти М43,не от стъпково моторче :(
Да, може да е клапана на картерните газове. На мен ми идва на ум и бензинов регулатор.
забравих да пиша,че е с газов инжекцион,това го прави и на бензин и на газ,така че няма как да е от този регулатор на налягането на горивото,за това си ги мисля онези двете нещица
Забравих да спомена,че е с ГИ,това го прави и на газ,значи не е от регулатора на налягането на бензина. Маншона на инжекциона е на 3 месеца,дебитомера си е ок, маркучите за вакумите и те са ок,най-вероятно е клапан на картерните газове,защото има едно леко свистене и е леко омаслен,Дисата или другото което се сещам е датчика на кол. вал......ще я видя днес 

сега я разглобих-клапана на картерните газове е- в него се гонят свободно 2 О-пръстенчета и парче пластмаса,почва търсенето на такъв,темата е за Ключ 

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
calypso написа:сега я разглобих-клапана на картерните газове е- в него се гонят свободно 2 О-пръстенчета и парче пластмаса,почва търсенето на такъв,темата е за Ключ
Айде като го смениш напиши дали се е оправила колата..също така може да провериш дали е от него,като оставиш маркуча свободен а клапана го запушиш.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
6 мнения
• Страница 1 от 1