Смяна на предпазната ламарина - питане
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Смяна на предпазната ламарина - питане
Колеги, как се сменя задната предпазна ламарина на дисковете на е36?
Че днес ми казаха че трябва да се махне и лагера на главината, и ремонта си става сериозен.
Причина за смяна - тракане
Днес уж отрязахме мястото на което тракаше(се допираше с диска) ама ако пак се разтрака искам да знам с $$ колко да съм подготвен
Номер 21 на схемата

Че днес ми казаха че трябва да се махне и лагера на главината, и ремонта си става сериозен.
Причина за смяна - тракане

Днес уж отрязахме мястото на което тракаше(се допираше с диска) ама ако пак се разтрака искам да знам с $$ колко да съм подготвен

Номер 21 на схемата

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Re: Смяна на предпазната ламарина - питане
За да се демонтира предпазния щит,наистина трябва да се махне и главината,по-добре и по-безболезнено е да се завари.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Бихте ли казали, какво и как точно се заварява.
Обаче, и тракането да се махне

Обаче, и тракането да се махне

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
Ми той се къса точо на ушенцата където го хващат самите болтове,та там трябва да се капне една заварка.Като демонтираш джантата ще видиш точно къде е скъсано.

- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
при мен не се е скъсало. Една част от ламарината опираше за диска и от там идваше чаткането.
тръгнах да я сменям цялата, че тая е доста изтъняла, обаче като ми казаха цифра заради лагера и самият труд, се отказах и отрязахме със флекса част от ламаринката....
тръгнах да я сменям цялата, че тая е доста изтъняла, обаче като ми казаха цифра заради лагера и самият труд, се отказах и отрязахме със флекса част от ламаринката....
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
Трябвало е просто,да е изправиш в правилната и форма.

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
заварката е наи лесния начин... иначе ще се фимираш в много работа. ако и нямаш условия е голям кошмар
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Махай ги ако ти пречат - няма проблеми.
Един ден като човек си сложи големи дискове и апарати, тея щитове отиват подяволите и няма проблеми
Един ден като човек си сложи големи дискове и апарати, тея щитове отиват подяволите и няма проблеми

- metodi80
- старши ентусиаст
-
ръб написа:Махай ги ако ти пречат - няма проблеми.
И колата да махне "ако му пречи" , пак няма проблем .... Има кола - има проблем, няма кола - няма проблем ....
Тия предпазни ламарини ги има и на колите с големи дискове и апарати .....
Човека пита как да си ги оправи , а не дали ще има или няма да има проблем без тях ....

По темата ....
Както вече колегите казаха , тези ламарини не могат да излязат без да се свали главината ...
Колега, при мен предпазната ламарина на преден ляв диск се беше раздрънкала , единия вариянт беше заварка (както казват колегите ) ... , аз обаче реших да експериментирам и да залепя мястото , където се беше сцепила ламарината (около скрепителния болт в горната част на диска - там най -често се пукат). Та залепих ламаринат с лепило SUN -FIX , направих като "куфраж" около сцепенто място със лепилото (то е като пластелин) , стегна и сега си карам доволно ... Това лепило е страшно здраво , става като цимент , ако му отделиш достатъчно време и старателно оформиш сцепеното място с лепилото , ще кара вечно .... Предпочетох този вариянт , първо защото мястото е много неудобно за заваряване и второ защото при зварката рано или късно ще се появи ръжда , а с лепилцето даже напротив, херметизира се мястото на залепване и там вода не може да припари изобщо .... Гарантирам резултата , ако се подходи старателно !
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
Doberman_vas написа:Бихте ли казали, какво и как точно се заварява.
Обаче, и тракането да се махне![]()

- dangerous
- младши ентусиаст
-
metodi80 написа:ръб написа:Махай ги ако ти пречат - няма проблеми.
И колата да махне "ако му пречи" , пак няма проблем .... Има кола - има проблем, няма кола - няма проблем ....
Тия предпазни ламарини ги има и на колите с големи дискове и апарати .....
Човека пита как да си ги оправи , а не дали ще има или няма да има проблем без тях ....![]()
По темата ....
Както вече колегите казаха , тези ламарини не могат да излязат без да се свали главината ...
Колега, при мен предпазната ламарина на преден ляв диск се беше раздрънкала , единия вариянт беше заварка (както казват колегите ) ... , аз обаче реших да експериментирам и да залепя мястото , където се беше сцепила ламарината (около скрепителния болт в горната част на диска - там най -често се пукат). Та залепих ламаринат с лепило SUN -FIX , направих като "куфраж" около сцепенто място със лепилото (то е като пластелин) , стегна и сега си карам доволно ... Това лепило е страшно здраво , става като цимент , ако му отделиш достатъчно време и старателно оформиш сцепеното място с лепилото , ще кара вечно .... Предпочетох този вариянт , първо защото мястото е много неудобно за заваряване и второ защото при зварката рано или късно ще се появи ръжда , а с лепилцето даже напротив, херметизира се мястото на залепване и там вода не може да припари изобщо .... Гарантирам резултата , ако се подходи старателно !
+1
с това лепило съм лепил бая работи едно от които е спукан ангренажен капак точно на отвора на коляновия вал
няма такова лепило още върви колата без проблеми на въпросното място(течеше масло яко)
Та това е най-лесния и удачен вариант а и най-бърз
http://www.cenite.com/price/%D0%9B%D0%B ... D/69800087
Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Повтарям - и при мен и при доста приятели/познати не е имало никога проблеми с махнати предпазители
п.п. прост пример - Nissan 200SX с М3 дискове и Skyline 33 апарати - предпазителите се МАХАТ (щото се сещаш, че предпазителя става наполовина на диска) и се кара така. Ядове - НИКАКВИ.
Нали това най-простото решение, но аз съм човек, който си кара колата без никакъв интериор и подкалници и прочие.
п.п. прост пример - Nissan 200SX с М3 дискове и Skyline 33 апарати - предпазителите се МАХАТ (щото се сещаш, че предпазителя става наполовина на диска) и се кара така. Ядове - НИКАКВИ.
Нали това най-простото решение, но аз съм човек, който си кара колата без никакъв интериор и подкалници и прочие.
14 мнения
• Страница 1 от 1