Кабел излизащ от компютъра . За какво служи ?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Кабел излизащ от компютъра . За какво служи ?

Мнение от jakson » 15 Окт 2010, 18:01

Здравейте колеги . Днес се занимавах с почистване на повдигачи и т.н Докато беше свален капака на главата , забелязах , че един кабел излизащ от компа на колата и отиващ някъде надоло е скъсан и поправян . Това е снимката : http://picbg.net/img.php?file=cc36a4daa1eca055.JPG

Някой има ли идея къде отива този кабел ? Притеснява ме това , че е поправян и намотан с тиксо което от времето се е скапало . Ако не е добре направена връзката може да се бъгва на моменти .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Re: Кабел излизащ от компютъра . За какво служи ?

Мнение от Smoocki » 15 Окт 2010, 18:04

на мен ми мяза като на ламбда сондовия кабел
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 15 Окт 2010, 18:18

наи вероятно е за сондата, но изглежда дебел..
може да е рязал някои. това М43 ли е? другия варянт е да е онзи на стартера но тои е с голямо сечение и е малко по в дясно?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 15 Окт 2010, 18:33

ares2 написа:наи вероятно е за сондата, но изглежда дебел..
може да е рязал някои. това М43 ли е? другия варянт е да е онзи на стартера но тои е с голямо сечение и е малко по в дясно?

Двигателя е М40 1.6 . Това са кабелите излизащи от компа . Това се намира много близо до акомулатора , самия гсм е до акоулатора . Проследних го донякъде и видях , че отива назад , под колата . Ама е рязан и така е навит с тиско , че 1 ден няма да ми стигне да го махам :D На диагностика ми даде грешка в датчик скорост . Аз го свалях самия датчик и го мерих беше си наред . Почистих го и пак го върнах . Чудя се дали това не е кабела за този датчик ? Разбира се само предполагам .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 15 Окт 2010, 18:39

В този "маркуч" са вкарани четирите кабелчетата , които идват от ламбда сондата и понякога в него влизат и кабелчетата на датчика за задна ... (казвам понякога , защото съм виждал кабелчетата за задна да си вървят в отделен сноп ).

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 15 Окт 2010, 18:50

Значи най-вероятно кабела на ламбдасондата е бил прегорял и в Италия са го сменяли . А ако има объркани кабели т.е ако не е сврзана сондата правилно с компа може ли да дава грешки или просто няма да работи сондата и ще се отчита на диагностика ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 15 Окт 2010, 19:16

jakson написа:Значи най-вероятно кабела на ламбдасондата е бил прегорял и в Италия са го сменяли . А ако има объркани кабели т.е ако не е сврзана сондата правилно с компа може ли да дава грешки или просто няма да работи сондата и ще се отчита на диагностика ?

Два от кабелите са за подгрева на сондата (като единия от тях е маса ) , другите два са за самата сонда (като единия е "информацияонен" , а другия е маса). Ако не са вързани както трябва ще даде задължително грешка компа и същевременно сондата няма да работи .....

ентусиаст
Аватар

Мнение от jakson » 15 Окт 2010, 19:24

metodi80 написа:
jakson написа:Значи най-вероятно кабела на ламбдасондата е бил прегорял и в Италия са го сменяли . А ако има объркани кабели т.е ако не е сврзана сондата правилно с компа може ли да дава грешки или просто няма да работи сондата и ще се отчита на диагностика ?

Два от кабелите са за подгрева на сондата (като единия от тях е маса ) , другите два са за самата сонда (като единия е "информацияонен" , а другия е маса). Ако не са вързани както трябва ще даде задължително грешка компа и същевременно сондата няма да работи .....

Значи вероятно са вързани правилно кабелите защото на диагностика съм виждал как стойностите на сондата се менят , а и не излиза грешка свързана с нея . Ако по време на път някой от кабелите се размърда и няма добра връзка то ще запише грешката нали ? Значи следва всичко да е добре вързано . А датчика за скорост може да е давал грешка защото се беше полепил със стружки които вероятно са му пречили да отчита вярно стойностите .

Назад към E36