питане относно автоматичното вдигане на стъклата(купе)
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- азззз
- младши ентусиаст
-
- Кара: тук там
питане относно автоматичното вдигане на стъклата(купе)
не съм срещал моя проблем из нито една от всички "n"-ти теми та....
с "2рото" натискане за сваляне автоматично на стъклата работи всеки път безотказно.но при натискане пак така за автоматично вдигане уви нестава.първоначално си мислех,че е както в повечето случаи от самите копчета,но незнайно как изведнъж ми проработи и то за доста дълъг период,за около 2 месеца някъде.тъкмо свикнах с приятната екстра и сега пак изчезна.да поясна че не съм разкачал нито тогава,нито сега акумолатора(знам че някой път той оправя нещата).ако някой има предположения...
благодаря
с "2рото" натискане за сваляне автоматично на стъклата работи всеки път безотказно.но при натискане пак така за автоматично вдигане уви нестава.първоначално си мислех,че е както в повечето случаи от самите копчета,но незнайно как изведнъж ми проработи и то за доста дълъг период,за около 2 месеца някъде.тъкмо свикнах с приятната екстра и сега пак изчезна.да поясна че не съм разкачал нито тогава,нито сега акумолатора(знам че някой път той оправя нещата).ако някой има предположения...

благодаря
- madrus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 60 - 218 ка
- Мечтае да кара: V 10 5.0
Re: питане относно автоматичното вдигане на стъклата(купе)
при мен е по същия начин даже понякога като го натисна да се вдига на горе автоматично стига до средата и започва само да се смъква надолу , някой ако има съвети да казва ще 

- fedoracore
- старши ентусиаст
-
аззз ти казвам че проблема ти е в алармата или копчетата.

- азззз
- младши ентусиаст
-
алармата пък за какво я намеси нз,тя няма нищо общо в случая
копчетата също ги изключвам като вариант,тъй като те си смъкват на автомат,но не вдигат.в следващия момент както и 2те не са вдигали започват и след това пак и 2те спират...някой модул или нещо от сорта мисля че трябва да е.

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Същата работа и при мене.... като рече вдига и пуска автоматично,а по някой път пускам копчето и спира... Но като спре и го натисна по-силно(бая силно
) и зацепва
От пусти копчета ли е знам ли.... А понякога имам и проблема на колегата madrus,вдига се автоматично стига до някъде и се връща малко надолу. Един тенекеджия ми каза да сваля кората на проблемната врата и да смажа релсите и нямало да има проблем.Ма се не намирам време,та не мога да гарантирам,че така се оправя на 100%.

- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
Точно така, Янко, проблемът е в релсите. И аз имах проблеми до вчера с шоф. стъкло, мързеше ме да го направя като хората, но се хванах с една отвертка и обезмаслител - изчегъртих старата смазка от релсата, почистих много хубаво, излязоха доста боклучета, които явно са пречели на стъклото, намазах с фина грес и сега заспа, никъде не запъва, не спира, не се връща самичко и като натисна един път си се качва без проблеми.
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
Хора,от копчетата е така да знаете,пробвай да го смениш да видиш дали няма да се оправи!!!
На моята пък дясното си работи но лявото не иска да слиза то си се усеща че е от копчето просто от натискане 15-20 години вече си е изпяло песента!!!
На моята пък дясното си работи но лявото не иска да слиза то си се усеща че е от копчето просто от натискане 15-20 години вече си е изпяло песента!!!
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- lowrider
- ентусиаст
-
Ами не винаги е от копчето, защото аз имам и 5ти бутон с който отварям всичките 4 стъкла заедно, когато го натисках него, пак проблеми имах само с шофьорското стъкло, при мен се оказа релсата...
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- азззз
- младши ентусиаст
-
то при всеки може да е различно.накрая ще вкарам пари за едни нови копчета от дару,но си мисля че не трябва да са те.попринцип не си работят и 2те на вдигане и изведнъж,не 1ното ами и 2те проработвват за период от 2 месеца безотказно и после пак спират...знаеш ли.доколкото до релсите,като си сменях машинката за вдигане на прозореца съм посмазъл тук там където има нужда,но дори да няма смазка,то в такъв случаи само един прозорец би правил проблем.
- lowrider
- ентусиаст
-
И аз бях пробвал само със смазване, ама ефектът беше краткотраен, имаше и тема за рециклиране на копчетата мисля из форума, а щом и двете го правят да не би комфорт модулът да е думнал?
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- азззз
- младши ентусиаст
-
темата за копчетата съм я чел,беше мн добра.доколкото до комфорт модула нямам идея и точно затова питам.нз може ли тозо модул да прави проблем само при авт. вдигане
ако има някой запознат...

- lowrider
- ентусиаст
-
Не знам дали бутам темата в грешна посока с тоя модул, но на преднот ми купе имах следния проблем, вкарвайки ключа в ключалката на вратата, стъклата спряха да се вдигат. доакто преди си се вдигаха така, но пък при двойното натискане на копчето, стъклата си се вдигаха сами...
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
1. Зависи от годината на колата. Преди 95-та работят на друг принцип.
2. Комфорт модула е трудно да умре, и си мисля че ако умира, няма да има проблем със стъклата само
3. Хубаво се насочвате към копчета, но може просто да не е обучена one-click функцията и да знае само надолу, но не и нагоре.
4. Решава се с размяна на копчалаците, и тестове. Ако не е от коповете, залагам на краварски вързана аларма.
Там се оправя с много четене и обикновено сам, щото си е тъмна Индия кой какви кабели е връзвал отдолу. Все пак 90% от собствениците на Е36 са на принципа "Аз знам и аз мога" и всеки връзва кабели под таблото, тунинги, шукарии и бадева магарии... затова... фенерчето, някъде на топло и се разглобява всичко да се гледа.
Може и да е заминала бравата на вратата. Моята така се счупи едно пинче вътре и като се натиснеше колчето за заключване, просто отскачаше без да заключи, докато от пасажерската врата се затваряше отлично.
2. Комфорт модула е трудно да умре, и си мисля че ако умира, няма да има проблем със стъклата само

3. Хубаво се насочвате към копчета, но може просто да не е обучена one-click функцията и да знае само надолу, но не и нагоре.
4. Решава се с размяна на копчалаците, и тестове. Ако не е от коповете, залагам на краварски вързана аларма.
Там се оправя с много четене и обикновено сам, щото си е тъмна Индия кой какви кабели е връзвал отдолу. Все пак 90% от собствениците на Е36 са на принципа "Аз знам и аз мога" и всеки връзва кабели под таблото, тунинги, шукарии и бадева магарии... затова... фенерчето, някъде на топло и се разглобява всичко да се гледа.
Може и да е заминала бравата на вратата. Моята така се счупи едно пинче вътре и като се натиснеше колчето за заключване, просто отскачаше без да заключи, докато от пасажерската врата се затваряше отлично.
13 мнения
• Страница 1 от 1