Проблем с чистачките

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact

Re: Проблем с чистачките

Мнение от jdl » 02 Юни 2010, 0:06

EnimEn написа:
jdl написа:Бялата кутия, със синята букса - това е модулът за чистачките.
Кутията с единична жълта букса - EWS, имобилайзер.
Кутията с трите букси - ZKE-то, демек управлението на всичко шукаритетно по купето - стъкла, светлинки, заключване :mrgreen:

А това, че и в движение няма бавната степен - може да значи, че до модула за чистачките просто не достига информация за скоростта...

на бялата кутия трябва да пише ЕВС, не на черничката

Цветът на кутията не е определящ, нито в кой слот е поставена :!: Напр. са ми попадали два модула на чистачките, произведени в различни години, единият черен, по-новият - бял, а пък EWS-ът ми е черен. Определящ е цветът на буксата!

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 02 Юни 2010, 4:21

може, просто на мен досега от 7 ЕВС-а нито един беше черен.
:yes:
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 05 Юни 2010, 21:42

Изчетох няколко теми относно проблеми с чистачките и не ми стана ясно едно нещо - къде и колко са релетата и модулите ? Аз имам модул зад жабката, трябва ли да търся някакви други релета под волана или почиващия крак ?
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 E53 4,4
Мечтае да кара: Всичко що е М

Мнение от cool_ice » 30 Авг 2010, 19:55

Смалко закъснение забравих да пиша проблема найстина се оказа в лош контакт на модула за чистачките зад жабката както каза колегата синята букса,благодарности за което на колега, с малко контактен спрей всичко си дойде на мястото :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 30 Авг 2010, 20:47

Поздравления за това,че си оправил проблема :clap:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м40 - ката да плаче
Мечтае да кара: е92

Мнение от surbina87 » 02 Сеп 2010, 8:23

Колеги и аз имам подобен проблем но при мен има само наи бързата степен другите вообще неискат да тръгнат като бутна лоста нагоре (да пръска вода) чистачките тръгват и остават на средата на стаклото трябва да бутна на наи бързата степен и да ги фана когато са долу за да ги спра долу кадето им е мястото сменях ръчката но пак същата работа сменях и моторчето но пак си е така от модула ли ще да е :banghead:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м40 - ката да плаче
Мечтае да кара: е92

Мнение от surbina87 » 05 Окт 2010, 22:34

Колега първо се извинявам че пиша в твоята тема но да непълним форума с излишни теми.
Та вапроса ми е някой може ли да ми обясни каде по точно се намира модула за чистачките и ако може една снимчица за да го видя и да знам какво да търся като я разглобя да видя дали моя проблем е от модула че сичко вече смених и се така си работят чистачките само на наи бързата степен
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '00 e39 530dA
Мечтае да кара: самолет

Мнение от The Stig » 06 Окт 2010, 9:40

Колега, Surbina, и при мен има подобен проблем.
Давам един път на контакт, всичко работи, бърза, бавна, импулс, пръскалки, ръчно един път.. всичко е наред.
Друг път давам на контакт, бачка само най-бързата - другото леж ... изкл. от контакт. Пак давам на контакт тръгва всичко. Понякога спира докато си работи. Смених релето - проблема остана :dunno:

пп. Това дет като спреш на светофар, минава от бавна на импулс си мислех, че го имам само аз и е част от проблема :)
I always tell the truth, even when I lie

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 06 Окт 2010, 11:57

Модула за чистачките се намира зад жабката, в него влиза голяма синя букса - трудно е да се обърка :) Чувал съм и за други релета, че уж имало .. ама даже и на картинка не съм ги виждал, може би ги има само в по-ранните модели. Първо проверете лостчето дали работи правилно - понякога не прави хубав контакт и оттам идва проблема. Лошото е, че е неразглобяемо и е трудно да се установи дали е от него. Все пак има начин - с мултицет и схемата на чистачките (има я в разни ръководства за ремонт), мери се и се гледа дали контакта е затворен/отворен при съответното положение на лостчето. Моят проблем беше, че чистачките си работеха когато поискат, докато в един момент напълно умряха. Започнах от лостчето, но в крайна сметка се оказа, че мизерията е в чипа, който управлява модула.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Предишна

Назад към E36