хелп, парното не работи!!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши завивач
Аватар

хелп, парното не работи!!!

Мнение от ivo » 02 Дек 2005, 10:54

колеги имам следния проблем, като пътувах преди 3 седмици от софия zа виена и тръгвам сутринта аz, а парното не работи :help:... добре обаче след 150тина километра :shock: студ и игра с врътките и опити zа дебъгване тръгна иzведнъж яко от самосебеси (бях сложил на 4 вентилатора и да духа средно на краката и горе)!!!

като я карах тука я карах само на къси раzстояния и врътнах врътките от вълшебната комбинация която бях намерил, но не можах да тествам дали работи zаради късите раzстояния и студената кола. сутринта обаче карах повече, 30тина км, и пак не тръгна копелето умрях от студ!!!

по-подробно:
като сложа долу врътките на климатика на червено и горе средната врътка на червено (бах мама им и инжинерите малоумници що са сложили 3 врътки zа 1 шибано парно?!?!?!) духа хладко и слабо, като горе врътна на студено осеzаемо почва да духа по-студено и струята става по-силна, демек явно нещо го блокира топлото :help:.

та въпроса ми е какъв може да е проблема и zащо се беше оправило само на идване насам? проблема ми е много приоритетен, щото ако трябва да карам към софия беz парно 1100км след 10тина дена, ще zаприличам на хари и лойд кат се воzиха на мотопеда в дъмб ен дъмбър 1 :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vankata™ » 02 Дек 2005, 13:15

А антифриз имаш ли?Защото ако е малко е възможно от това да не работи парното!Имал съм такъв проблем, то направо си духа студено!
::: vankata™ :::

младши завивач
Аватар

Мнение от ivo » 02 Дек 2005, 14:10

ми имам антифриz със сигурност, даже долях до горе на идване в сърбия.

давайте някви идеи, какво да гледам поне, щото довечера ще я водя на един "раzбирач" българин да я гледа, колкото и да не ми се иска... :help: ако не я оправиме, явно ще се ходи в BMW Wien, а там сигурно режат глави с големата брадва... :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от nqkoisi » 02 Дек 2005, 14:40

провери си винтилите на парното ако са се запушили може да отварят до едно положение само

е тва са
http://69.0.158.19/live/R302084995OES.JPG

младши завивач
Аватар

Мнение от ivo » 03 Дек 2005, 2:40

nqkoisi бате прав се окаzа точно е таа джаджа беше махнахме я и вътре се беше zапушила яко, направихме и малко тунинг, дефакто иzбушихме клапите и тръгна яко жега :D дори и студеното работи, ама то не е напълно студено, zатва ще ходя да си я купя нова в понеделник (била некаде 100тина евро май). :)

Назад към E36