Проблем с климатроник с врътките

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: S50 @_@

Проблем с климатроник с врътките

Мнение от VaLy0 » 30 Сеп 2010, 19:30

Проблема е следният...... като натисна копчето за вътрешна рециркулация на въздуха- няма значение дали е на топло нагласен климатроника или на студено- се включва компресора, за лятото не ми пукаше толкова щот така и така е горещо да си се включва като иска :mhihi: ама сега като стане студено не ми траа да духа студено!
Също така предното стъкло след като го изчистя отвътре и след ден-два почва да се замъглява, дори махнах поленовия филтър и пак тъй стаа.Теч на антифриз няма!!!
Ако някой знае нещо ;)
ИзображениеБъРзИя ///

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E-65 730D

Re: Проблем с климатроник с врътките

Мнение от POYO » 30 Сеп 2010, 19:43

Колега, винаги като си натиснеш копчето за рециркулация, винаги се включва компресора.А ако чак толкова искаш да не ти се включва си поиграй с кабели и електроника, за да го прекъснеш. А за замъгляването на стъклото след като си махнал филтъра ще ти се замъглява понеже хвърля прах и кво ли не.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 320d

Мнение от Жоро 320и » 30 Сеп 2010, 20:37

POYO написа:Колега, винаги като си натиснеш копчето за рециркулация, винаги се включва компресора.А ако чак толкова искаш да не ти се включва си поиграй с кабели и електроника, за да го прекъснеш. А за замъгляването на стъклото след като си махнал филтъра ще ти се замъглява понеже хвърля прах и кво ли не.

Трябва да се включва само когато е на студено, а на топло да не се ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от VaLy0 » 30 Сеп 2010, 22:38

POYO написа:Колега, винаги като си натиснеш копчето за рециркулация, винаги се включва компресора.А ако чак толкова искаш да не ти се включва си поиграй с кабели и електроника, за да го прекъснеш. А за замъгляването на стъклото след като си махнал филтъра ще ти се замъглява понеже хвърля прах и кво ли не.

Винаги се включва на куково лято, явно и ти незнаеш що е климатроник :shock:
А за замъгляването, махнах филтъра да пробвам без него дали пак ше се замъглява, ама и с филтър и без се оказа че е едно и също и си мисля че е недомислено от завода, щото знам още поне 5-6 36-ци с тоя проблем, айде ако някой му дойде нещо на акъла.... ;)
ИзображениеБъРзИя ///

ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Пилев » 30 Сеп 2010, 22:46

Аз до колкото знам на климатроника с врътките се включва компресора с натискане на цирколацията на въздуха. Поне с такова мнение съм останал от колеги писали с този климатроник.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 01 Окт 2010, 1:37

Няма нищо недомислено,имаш теч на антифриз от паното :winky:. Компресора тръгва само на топло време,но зависи и от настройката на врътките.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от VaLy0 » 01 Окт 2010, 7:43

~Мишо~ написа:Няма нищо недомислено,имаш теч на антифриз от паното :winky:. Компресора тръгва само на топло време,но зависи и от настройката на врътките.

Е поне 5 мнения натрупа ей тъй за нищо :shock: А ако беше прочел малко по нагоре щеше да видиш, че съм писал за антифриза, който не изчезва от както съм го налял преди 4 месеца все там си стои ;)
Някой друг нещо :roll:
ИзображениеБъРзИя ///

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36 318TDS

Мнение от kiril_m » 01 Окт 2010, 8:07

И аз имам същия броблем и ще следя темата,за да видя какво се случва.
Нещо интересно-от няколко дни започна да ми премигва лампичката за регулация на въздуха,но само когато копчето напарното е на нула.Когато пусна парното си свети и изгасва с натискане,както и трябва да сие.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от IPI78 » 01 Окт 2010, 10:22

Колега това не е проблем,не е недомислица-напротив идеята е следната:когато затвориш притока на пресен въздух въздуха в купето се повишава влажността ,следователно ще имаш запотени прозорци,а с включването на компресора се гарантира обирането на влагата в купето => чисти прозорци.Относно студа не се притеснявай пусни си парното на топло па чакай студено!

старши ентусиаст
Аватар
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 01 Окт 2010, 20:54

VaLy0 написа:...А ако беше прочел малко по нагоре щеше да видиш, че съм писал за антифриза, който не изчезва от както съм го налял преди 4 месеца все там си стои...

Обикновенно когато има съвсем малък теч по прозореца се отлага антифриз,стои мазно на пипане... прочетох че си го чистил,за това мисля че имаш теч... са ако си го чистил от прах е друга работа,ама не беше нужно да го споменаваш :winky: .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от VaLy0 » 01 Окт 2010, 22:43

Джама си стои мазен, но антифриз не изчезва!!!
ИзображениеБъРзИя ///

старши ентусиаст
Аватар
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 02 Окт 2010, 6:27

Няма от какво друго да е,това съм го патил с друга кола и на мен тогава ми се струваше че не бута антифриз но теча беше минимален,колкото да има да се изпари при пуснато парно...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от VaLy0 » 02 Окт 2010, 21:25

Еми някой път ще извадя маркучите отпред дето влизат в клапаните, ще им направя байпас и ше пробвам.
ИзображениеБъРзИя ///

Назад към E36